Περίεργα

Γίνετε εθελοντές για να βοηθήσετε έναν Δανό! (VIDEO)

Στο όριο μεταξύ σουρεαλισμού και κοινωνικής πρόνοιας κινείται ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και ζητάει από Έλληνες εθελοντές να υ βοηθήσουν τους Δανούς. Και παρ’ όλο που κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει τρολ, η ιδέα που κρύβεται πίσω από το βίντεο είναι πολύ σοβαρή…

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας Δανός παρουσιαστής που με σπαστά ελληνικά να λέει ότι οι Δανοί, που η χώρα τους είναι συννεφιασμένη, αγαπούν πολύ τον ήλιο και τα νησιά της Ελλάδας, δεν έχουν όμως καμία εμπειρία για το πώς να προστατεύονται από τον εκτυφλωτικό ήλιο, με αποτέλεσμα όταν έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα να κινδυνεύουν με μελάνωμα από την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Την ώρα που ο Δανός εκφωνητής ζητά από τους Έλληνες να υπενθυμίζουν στους συμπατριώτες του να μην μένουν πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο και να τους συμβουλεύουν στη χρήση ομπρέλας, καπέλου και αντιηλιακού, στο πίσω πλάνο εμφανίζονται διάφοροι (χλωμοί) δανοί τουρίστες με καλοκαιρινή περιβολή και κοκκινισμένο το δέρμα τους στα σημεία που εκτέθηκε στον ήλιο.

Το βίντεο συνοδεύεται από μία φόρμα στα ελληνικά, για να δηλώσει όποιος Έλληνας εθελοντής επιθυμεί την πρόθεσή του να «υιοθετήσει» έναν Δανό.

Αντίστοιχα βίντεο υπάρχουν και για τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ταϊλάνδη, χώρες που -μαζί με την Ελλάδα- αποτελούν δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς των Δανών.

Την ευθύνη για αυτή την πρωτότυπη ενημερωτική εκστρατεία έχει η Αντικαρκινική Εταιρεία της Δανίας.

Δείτε το βίντεο:

Η ηλκετρονική διεύθυνση της εκστρατείας είναι:
https://www.helpadane.com

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα