Αθλητισμός

Γιώργος Αλέρτας: Tέταρτος στον 12ο Σαρωνικό Δρόμο!

Ακούστε το άρθρο

Σε μια καταπληκτική μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών αλλά και επιδόσεων βρέθηκε ο Γιώργος Αλέρτας το περασμένο Σάββατο στην διαδρομή του «Σαρωνικού Δρόμου» Ελευσίνα – Μέγαρα – Ελευσίνα.

Ο Αλέρτας διήνυσε 63.300 μ. ενός από τους παλαιότερους αγώνες κατά σειρά στην ελληνική ιστορία μεγάλων αποστάσεων μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο, το Σπάρταθλον και τον Ευχίδειο Άθλο. Στις 7 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση και χρειάστηκαν 5:15΄ για να καλύψει τα 63 χλμ. και 300 μέτρα που αντιστοιχούν σε 3 ημιμαραθωνίους! Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε πως τα περάσματά του στα 42.200μ. ήταν 3:30΄ στην απόσταση του Μαραθωνίου με πολλά υψομετρικά και στα 50 χλμ. στις 4:13΄.

Ένας αγώνας με ένταση αφού στα τελευταία 12 χλμ. πέρασε με διαδοχικά ντεμαράζ από την 7η θέση στην 6η, ενώ στα 1500 μ. περίπου πριν τον τερματισμό στην 4η θέση με 43΄΄ διαφορά από τον 5ο! Ο Γιώργος Αλέρτας είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος και αθλητής χαμηλών τόνων με πλούσια ιστορία, αφού συγκαταλέγεται στους αθλητές που μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών που έχουν όλες τις συμμετοχές στον Μαραθώνιο του Ολύμπου, αλλά και με τερματισμό στο Σπάρταθλον το 2007, ενώ έχει τρέξει τα 100 μίλια στο Mont Blanc, ενός εκ των διασημότερων αγώνων ορεινών αποστάσεων, χωρίς ποτέ να έχει απολαύσει την αναγνώριση που θα του έπρεπε!

Ο Γιώργος Αλέρτας και ο Σάκης Μαντάς στον τερματισμό στο στάδιο της Ελευσίνας.

Σε όλον τον αγώνα έτρεχε υπό την τεχνική καθοδήγηση του Σάκη Μαντά ο οποίος με επιμέλεια σχεδίαζε κάθε κίνηση επίθεσης ή τακτικής και τροφοδοσίας! Ο Πυργιώτης αθλητής εξέφρασε την επιθυμία να ευχαριστήσει όλους όσους τον στήριξαν καθώς και την ελπίδα ο ηλειακός αθλητισμός να βρει τον δρόμο που του αξίζει.

Όλη η επικαιρότητα