WEB tv Ελλάδα

Γιώργος Μπαλταδώρος: Στο Μορφοβούνι το τελευταίο αντίο στον σμηναγό του Mirage 2000-5 [BINTEO]

Ακούστε το άρθρο

Ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας «αθάνατος» χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι τον ήρωα Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, κατά τη συντριβή του Mirage 2000-5 κοντά στη Σκύρο.

Η σορός του άτυχου πιλότου, έφτασε με c -130 στην Καρδίτσα και στις 12 το μεσημέρι μεταφέρθηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μορφοβούνι, την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, όπως και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας καθώς και των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν εκεί για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Μορφοβούνι Καρδίτσας. Κηδεία Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου
Μορφοβούνι Καρδίτσας. Κηδεία Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου NEWS 247

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 34χρονου πιλότου, που άφησε πίσω του δύο μικρά παιδιά, η οποία σύμφωνα με το www.karditsalive.net λιποθύμησε λίγο πριν την κηδεία.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε και το μήνυμα στο στεφάνι των παιδιών του Γιώργου Μπαλταδώρου, που έγραφε: «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».

Μεταξύ άλλων το «παρών» στην κηδεία έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Η αστυνομία μάλιστα είχε κλείσει την είσοδο του χωριού και πολλοί έφτασαν με τα πόδια.

Στεφάνι στη μνήμη του σμηναγού έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Μέχρι και απ’ την Τρυπητή Ηλείας αλλά και το Γιαννιτσοχώρι ταξίδεψαν για να τιμήσουν τη μνήμη του σμηναγού, ο οποίος άλλωστε ένιωθε τα μέρη αυτά σαν δεύτερη πατρίδα του, καθώς η γυναίκα έλκει την καταγωγή της απ’ τον νομό Ηλείας.

Ένα συγκινητικό επικήδειο, με τον οποίο εξήρε το φρόνημα και την προσφορά του εκλιπόντος Γιώργου Μπαλταδώρου, εκφώνησε ο φίλος και συνάδελφός του Σπύρος Καρέλης

«Αξέχαστε Γιώργο σε σένα που από τη μαθητεία σου συμβάδισε ως θαυμάσιος συνάδελφος προσφέρουμε αυτές τις λίγες λέξεις. Για 12 έτη, από όταν αποφοιτησες, υπηρέτησες την πατρίδα, την 120 ΠΕΑ και την 114 Πτέρυγα μάχης. Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου στα ατσάλινα φτερά σου. Σε άρπαξε από κοντά μας αφήνοντας ένα κενό. Πέρασες στην ιστορία. Φεύγεις απ’ τον κόσμο σαν τα φύλλα που τα παίρνει η ορμή. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις. Τη θύμησή σου δεν θα την απαρνηθούμε ποτέ. Οι επικεφαλής της μονάδος της 331 μοίρας θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε. Τον άνθρωπο που έφυγε για το αγύριστο ταξίδι. Αγάπησεςκάθε σημείο της πονεμένης αυτής γης, της οποίας η τελευταία πλαγιά είναι ποτισμένη με αίμα. Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με χαμόγελο. Σε φοβόταν ο ουρανός. Μας είναι πολύ δύσκολο και σε εμένα προσωπικά που ήμουν στενός σου φίλους. Όσα κι αν σου πω είναι λίγα. Δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω.

Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε διαφυλάττει πάντοτε στη μνήμη της. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου εκεί που δεν υπάρχει πόνος. Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας».

Χθες, οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και οι εμπειρογνώμονες έκαναν γνωστό ότι εντόπισαν τμήμα της ατράκτου και πιθανώς του κινητήρα του μοιραίου Mirage 2000-5 στο βυθό του Αιγαίου ανοιχτά της Σκύρου. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πρώτες ενδείξεις, ο εντοπισμός του κινητήρα θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, που συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος. Όπως λένε οι ίδιοι, από τα στοιχεία του κινητήρα μπορούν να αποκλειστούν πολλά σενάρια και να οδηγηθούν εύκολα σε μία και μοναδική εκδοχή για το συμβάν.

Πηγή: news247

Όλη η επικαιρότητα