Super league

Γιώργος Μποροβήλος: (Πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης) «Όταν ξεκινήσει η Super League, θα ξεκινήσουν και τα τοπικά!»

Ακούστε το άρθρο

«Πάνω απ’ όλα η υγεία, το ποδόσφαιρο έπεται»

Ορατός πλέον είναι ο στόχος να διεξαχθούν τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας τον Μάιο και τον Ιούνιο, όπως  έγραψε η εφημερίδα «Live Sport». Με την απόφαση για μετάθεση του Euro το 2021, αλλά και τους τελικούς του Champions League και Europa League για το τέλος του Ιουνίου, η UEFA απελευθέρωσε τις ευρωπαϊκές λίγκες ως προς τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους, το διάστημα που θα ακολουθήσει την ύφεση του κορονοϊού, κάτι το ο οποίο θα κριθεί και από τις κυβερνήσεις των χωρών. Η «Πατρίς – Σπορ» απευθύνθηκε στον παλιό διαιτητή της Σούπερ – Λίγκ» ,νυν πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, και μέλος του Δ.Σ. της Superleague, ,  κ. Γιώργο Μποροβήλο.

Ποιος  είναι ο Γιώργος  Μποροβήλος  ;

Το Πάσχα του 1976, ο ξάδερφος του Γιώργου Μποροβήλου, Γιώργος Μπαλής, είδε την αγάπη του πρώτου για το ποδόσφαιρο και του πρότεινε να ακολουθήσει το δρόμο του διαιτητή. Την επόμενη χρονιά ο Μποροβήλος ανέβηκε στην Αθήνα και φοίτησε στη σχολή διαιτητών της Αθήνας. Μεταξύ 60 συναδέλφων του κατέλαβε την 1η θέση στα γραπτά και στις δοκιμασίες που υποβλήθηκε και ονομάστηκε διαιτητής. Την ίδια σεζόν αξιολογήθηκε ως επόπτης στην Α’ Εθνική και ως διαιτητής στη Γ’ Εθνική (για τρία χρόνια). Το 1989 αξιολογήθηκε ως διαιτητής Β’ Εθνικής, ενώ το 1991 πήρε προαγωγή στην Α’ Εθνική. Έκτοτε έως το 2004, σφύριξε σε αναμετρήσεις της πρώτης κατηγορίας και κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων αγώνων και των πιο πολλών ετών στην πρώτη κατηγορία στην ιστορία της ελληνικής διαιτησίας. Χρίστηκε διεθνής διαιτητής, ”σφυρίζοντας αγώνες στο UEFA, στο Champions League, αλλά και αναμετρήσεις Εθνικών ομάδων. Το πρώτο του παιχνίδι στην πρώτη κατηγορία ήταν μεταξύ Παναθηναϊκού και Πανιωνίου. Το 2009 έγινε πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης. Είναι πατέρας τεσσάρων κοριτσιών και διαμένει μόνιμα στην Τρίπολη.

Πότε  βλέπεται ότι θα επιστρέψουμε σε δράση ;

«Με δεδομένο ότι ο Μάρτιος και ο Απρίλιος θα χαθούν έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, η προσδοκία της Σούπερ Λίγκας είναι η επιστροφή της κανονικότητας από τις αρχές του Μαΐου. Εφόσον λοιπόν όλα εξελιχθούν επαναλαμβάνω ομαλά με τον ιό, θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα παιχνίδια των πλέι οφ (ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών) και με ορισμένες εμβόλιμες Τετάρτες να ολοκληρωθούν έως τις 20-21 Ιουνίου. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση πάντα, ότι η πανδημία θα έχει υποχωρήσει στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του Απριλίου. Κατόπιν οι ομάδες θα χρειαστούν μια μίνι προετοιμασία για 10-15 ημέρες και τα παιχνίδια προβλέπεται να διεξαχθούν από τα μέσα του Μαΐου».

Πιστεύετε ότι μπορεί να βγει το πρόγραμμα  ;

 «Για να βγει το πρόγραμμα των 10 αγωνιστικών των πλέι οφ, κάποιες από αυτές θα διεξαχθούν και μεσοβδόμαδα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν και οι δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί του Κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ, καθώς και ο μεγάλος τελικός που θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και μπορεί να διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Βέβαια η  εξέλιξη της τρέχουσας σεζόν θα επηρεάσει και την επόμενη. Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα αρχίζει πάντα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, ενώ την περίοδο 2020-21 , λογικά  θα πρέπει να πάει  πίσω και να αρχίσει τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου».

Νωρίτερα θα γίνει κάποια τηλεδιάσκεψη;

«Η τηλεδιάσκεψη στην Σούπερ Λίγκα , σύμφωνα  με τις πληροφορίες που έχω, θα γίνει προς τα τέλη Μαρτίου και το αργότερο έως τις αρχές Απριλίου και σίγουρα θα κρίνει πολλά. Πάντως,  έτσι όπως βαδίζουμε  τώρα, επαναλαμβάνω  θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα πάμε σε αγωνιστική δράση  έως το τέλος Ιουνίου,  και ίσως τον Ιούλιο. Όλα αυτά βέβαια επηρεάζουν και οικονομικά τις ομάδες, εκτός από το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους το καλοκαίρι, την μεταγραφική περίοδο, τα ευρωπαϊκά ματς για τη νέα χρονιά και τόσα άλλα»!

Υπάρχει η σκέψη να σταματήσει η σεζόν εδώ;

“Αυτή  την ώρα  δεν μπορούμε να μιλήσουμε και εικασίες, καθώς κάτι τέτοιο  δεν έκανα ποτέ μου. Πάνω απ’ όλα αυτή την ώρα έχει σημασία η δημόσια υγεία. Όταν θα έχουμε νέα δεδομένα θα μπορούμε να μιλήσουμε πάλι” Αυτή την ώρα πάντως για όλους μας, προέχει η ύφεση του «φονικού» ιού! Το ποδόσφαιρο έπεται… Αν όμως κάτι που φυσικά  δεν το εύχομαι , η κατάσταση χειροτερέψει, τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν εδώ»!

Με  την εμπειρία σας στα γήπεδα, πότε βλέπεται να ξεκινούν  τα πρωταθλήματα των τοπικών ΕΠΣ ;

«Να ξέρεται  ότι τα τοπικά πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα, είναι συνάρτηση… των Εθνικών μας πρωταθλημάτων, και ιδίως της «Σούπερ – Λιγκ»! Αν δηλ. στην παρούσα φάση δεν ξεκινήσουν τα πλει – οφ και τα πλει – άουτ της Σούπερ – Λίγκ, είναι αδιανόητο να πει κάποια ΕΠΣ , ότι εγώ αρχίζω τα δικά μου πρωταθλήματα! Ποιος άραγε θα είναι εκείνος  ο πρόεδρος και ποια  εκείνα τα μέλη του Δ.Σ. , που θα πάρουν μια τέτοια σοβαρή απόφαση, να ξαναφέρουν, παίκτες, προπονητές, παράγοντες και διαιτητές στα γήπεδα, ακόμα και αν οι αγώνες γίνονται κεκλισμένων των θυρών»!

Στον ΑΣΤΕΡΑ έχετε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού;

«Σαφώς… Είναι καθήκον όλων να λειτουργεί προληπτικά για την προστασία τόσο του εαυτού του όσο και των άλλων γύρω του. Εμείς στον ΑΣΤΕΡΑ κάναμε απολύμανση σ’ όλους του χώρους του γηπέδου ενώ άπαντες, από το προσωπικό μέχρι και το ποδοσφαιρικό τμήμα ακολουθούμε πιστά τις απαραίτητες οδηγίες που εχει επιβάλει η πολιτεία,  και το ίδιο καλώ να κάνουν άπαντες»!

Κλείνοντας κ. πρόεδρε του ΑΣΤΕΡΑ , πιο μήνυμα θα στέλνατε στους Ηλείους αναγνώστες της «Πατρίς – Σπορ» και όχι μόνο φυσικά ;

«Αυτές τις στιγμές προέχει η υγεία που είναι το υπέρτατο αγαθό, το ποδόσφαιρο έπεται. Μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση και είμαστε σε κατάσταση κανονικότητας, το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει. Το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει, σημασία αυτή την ώρα έχουν οι ανθρώπινες ζωές»!

  • Αξίζει να σημειώσουμε, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γιώργος Μποροβήλος, βραβεύτηκε από την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» , στην καθιερωμένη εκδήλωση  της  «Βραδιάς των Άσσων» που έγινε στο πάρκο Ξυστρή, για την πολύπλευρη προσφορά του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο!

Όλη η επικαιρότητα