Συνεντεύξεις

Γιώργος Χαραλαμπόπουλος: «Να βάλουμε περισσότερη μουσική στη ζωή μας»

Ακούστε το άρθρο

Με την νέα του δισκογραφική δουλειά που τιτλοφορείται ‘Στιγμές’ συστήνεται στο ευρύ κοινό ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος. Ο ίδιος ασχολείται με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία, προτιμά να τον αποκαλούν τραγουδοποιό και όχι μουσικό και έχει ξεκινήσει το ‘ταξίδι’ του σε αυτό τον χώρο κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά. Η δουλειά του σαφώς δεν περνά απαρατήρητη και η απήχηση που έχει στο κοινό αποτελεί δικαίωση για έναν νέο άνθρωπο που ακολουθεί το όνειρό του και… είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το δικό του στίγμα στο μουσικό στερέωμα.

-Καταρχήν, να μάθουμε πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική και τι σημαίνει η μουσική για εσένα;

Η ενασχόληση μου με την μουσική έχει έρθει με έναν πολύ φυσικό τρόπο στην ζωή μου. Άρχισα να μαθαίνω κιθάρα από τα παιδικά μου χρόνια και όντας αυτοδίδακτος πάντα πειραματιζόμουν. Παίζοντας μουσική μέσα σε μπάντες όλα αυτά τα χρόνια είχα την ευκαιρία να είμαι ανάμεσα σε πολύ καλούς μουσικούς που με έκαναν να πέσω με τα μούτρα στην μουσική να εξελίσσομαι μέρα με την μέρα και να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Μουσική για μένα είναι τρόπος ζωής, είναι η χαρά μου, η λύπη μου, ο τρόπος έκφρασης όταν δεν υπάρχουν άλλες λέξεις… Είναι τα πάντα για μένα!

-Ποιο είναι το είδος της μουσικής με το οποίο ασχολείσαι και τι θέλεις να εκφράσεις μέσα από αυτό;

Αν και δεν μου άρεσαν ποτέ οι ταμπέλες νομίζω ότι τείνω προς την ροκ μουσική κυρίως, άλλωστε όλες μου οι επιρροές έχουν προέλθει από κει. Γράφω αρκετά βιωματικά και πιστεύω ότι είναι κομμάτια τα οποία λίγο πολύ εκφράζουν τον καθένα μας. Για καταστάσεις που μας συμβαίνουν καθημερινά, στις δουλειές μας για παράδειγμα ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, για να πω καλύτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης που βρίσκεται η χώρα μας. Με προβληματίζουν πολύ τα κοινωνικά θέματα, το παρόν και κυρίως το μέλλον. Όλα αυτά προσπαθώ να αποτυπώσω και να τα εκφράσω μέσα από τη μουσική μου. Είναι ο δικός μου τρόπος εκτόνωσης, ο δικός μου τρόπος έκφρασης και θέλω να πιστεύω ότι μέσα από τα τραγούδια μου θα εκφράζονται και άλλοι.

– Πώς βλέπεις τα πράγματα από εδώ και πέρα, ειδικά τώρα που έχεις κάνει τα πρώτα σου βήματα;

Προς το παρόν θέλω ο κόσμος να αγαπήσει τα κομμάτια μου και να τα ακούει. Η καινούργια μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘Στιγμές’ πάει πάρα πολύ καλά. Προς το παρόν βέβαια κυκλοφορεί μόνο ψηφιακά και για τον κόσμο που θέλει να την ακούσει υπάρχει στο επίσημο κανάλι μου στο youtube και φυσικά είναι εντελώς δωρεάν. Γενικότερα προσπαθώ να ανοίξω κάποιους δρόμους παρ’ ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, πόσο μάλλον στην μουσική βιομηχανία. Σε αυτή τη φάση θέλω να κάνω την δουλειά μου γνωστή σε ένα μεγαλύτερο κοινό και θέλω να αρχίσω να παίζω σε πιο πολλές μουσικές σκηνές. Ήδη κάνω κάποιες εμφανίσεις στην Αμαλιάδα και ελπίζω να είναι πιο δυναμική η συνέχεια.

-Τι απήχηση έχει η μουσική σου στον κόσμο;

Έχω πάρει πολύ θετικά σχόλια από τον κόσμο για την δουλειά μου, ήδη έχουν ξεχωρίσει κάποια τραγούδια που επίσης παίζονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ελπίζω ότι όσο περνά ο καιρός περισσότερος κόσμος θα γνωρίζει την μουσική μου και κατ’ επέκταση εμένα μέσα από την δουλειά μου. Εύχομαι λοιπόν ο κόσμος να ακούσει τα τραγούδια μου, να του αρέσουν και να τα αγαπήσει.

-Πιστεύεις ότι εάν βάλουμε περισσότερη μουσική στην ζωή μας θα αλλάξουν τα πράγματα και τι εύχεσαι για το 2018;

Η μουσική είναι αγχολυτική και εκεί που είμαστε λυπημένοι μπορεί να μας κάνει να χαμογελάσουμε. Κατά συνέπεια η μουσική παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στην ζωή μας, στην παιδεία μας, στην ψυχολογία μας, στις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από την μουσική μπορούμε να πούμε πράγματα που δεν θα λέγαμε σε άλλη περίπτωση, μας ταξιδεύει, μας προβληματίζει, μας κάνει να ονειρευόμαστε, κατά συνέπεια… ναι πρέπει να βάλουμε περισσότερη μουσική στη ζωή μας για χίλιους δύο λόγους. Το σίγουρο είναι ότι μόνο κέρδος θα έχουμε. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς μουσική. Το 2018 λοιπόν εύχομαι να είναι ένα έτος- μουσικό ταξίδι για όλους, που θα μας φέρει καλύτερες μέρες. Και φυσικά, εύχομαι πολλά χαμόγελα γιατί δεν μας έχει μείνει και τίποτα άλλο. Καλή χρονιά σε όλους!

Who is Who

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έζησε σε διάφορες πόλεις, ανάμεσά τους η Θεσσαλονίκη, η Ουτρέχτη και πρόσφατα η Αμαλιάδα όπου είναι και ο τόπος καταγωγής του. Ασχολούνταν από μικρή ηλικία με την μουσική και όντας αυτοδίδακτος στην κιθάρα πάντα πειραματιζόταν σύμφωνα με τα μουσικά του ακούσματα. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό EP με τίτλο ”Ασπρόμαυρη εικόνα” που περιλαμβάνει 5 κομμάτια με δική του μουσική και στίχους, ενώ το 2017 ολοκλήρωσε το δεύτερο προσωπικό του EP με τίτλο “Στιγμές” σε μουσική παραγωγή του Γιάννη Μακρή. Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος έχει επίσης παίξει σε παιδικές και ενήλικες θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός σε ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου

Όλη η επικαιρότητα