Αθλητισμός

Γιώργος Χατζής (Υπεύθυνος επικοινωνίας KAIAFAS BATTLE 2022): «Κορυφαίο γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο»

«Για πρώτη φορά στην Ηλεία το Σαββατοκύριακο, με στόχο να γίνει θεσμός, υλοποιώντας ένα δικό μου όνειρο από πολύ μικρός»
Ακούστε το άρθρο

Το KAIAFAS BATTLE, η μεγαλύτερη συνάντηση αθλητών Θαλασσίου Σκι στη χώρα μας  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να αποτελέσει ένα μεγάλης σημασίας κορυφαίο αθλητικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς θα λάβουν μέρος Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες Ευρώπης, με διεθνείς διακρίσεις και πολλά ρεκόρ. Πρόκειται για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Θαλασσίου Σκι που θα συμμετέχουν οι 65  καλύτεροι αθλητές του κόσμου, εκ των οποίων  οι 15 είναι Παγκόσμιοι  Πρωταθλητές!

Θα διεξαχθεί από τις 8/7 έως και τις 10/7/2022 στη λίμνη του Καϊάφα στην Ηλεία και θα προβληθεί σε 170 χώρες, σε εκπομπές όπως Gearing Up, Sports Show, The outdoor καθώς και σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες για προβολή video σε πτήσεις.

Το αγώνισμα που θα λάβουν μέρος είναι το σλάλομ.

Στόχος των διοργανωτών είναι να πραγματοποιηθεί ο καλύτερος αγώνας Θαλασσίου Σκι που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

Το KAIAFAS BATTLE LAKE EVENT, είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, την Ελληνική Ομοσπονδία και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Ως υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης, έχει οριστεί ο Γιώργος Χατζής, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με πολλά μετάλλια από Ευρωπαϊκά Μasters, 12 χρυσά, 8 ασημένια και 3 χάλκινα σε Βαλκανικούς, έξι πανελλήνια ρεκόρ σε όλες τις κατηγορίες, βράβευση το 1992 από τον ΠΣΑΤ ως καλύτερος αθλητής της χρονιάς και με πολλές άλλες διακρίσεις, φυσικά με τη συνεργασία της ομάδας του Happy People Team & Happy People Models Agency, της κυρίας Βενετίας Κυριού.   Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Όμιλος θαλάσσιου σκι Μουρικίου και η σχολή θαλασσίου σκι Hatzis Waterski Paradise που ανήκει στους αδερφούς Χατζή. Η Hatzis Waterski Paradise, με έδρα την Αλίαρτο Βοιωτίας, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003 και λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, 8 μήνες τουλάχιστον, προσφέροντας τις υπηρεσίες της ως προπονητικό κέντρο ενώ την άνοιξη του 2014, η Hatzis Waterski Paradise επέκτεινε τις δραστηριότητές της και στη λίμνη Καϊάφα με την ονομασία Kaiafas Waterski Resort, καθως και τη Χαλκίδα.

 Ο Γιώργος Χατζής, μιλά σήμερα αποκλειστικά  στην «Πατρίς – Σπορ» για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου στη λίμνη του Καϊάφα!

Ποιος  είναι ο Γιώργος Χατζής

Γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 19 Φεβρουαρίου του ‘78,  όπου και μεγάλωσε. Σε ηλικία 5 χρονών ξεκίνησε το σκι, και στα δέκα του ήταν μέλος του κλιμακίου των εθνικών ομάδων. Αφορμή για την ενασχόληση του με το συγκεκριμένο άθλημα το γεγονός ότι ο πατέρας του υπήρξε πρωταθλητής και αργότερα προπονητής του θαλασσίου σκι. Έσπρωξε λοιπόν και τους δύο γιους του Γιώργο και τον μεγαλύτερο κατά ένα χρόνο Τάσο στο σκι.. Η μυθική λίμνη των Ιωαννίνων Παμβώτιδα ήταν το η πρώτη που υποδέχθηκε τα παιδιά. Πριν τελειώσουν το δημοτικό οι επιδόσεις τους αρχίζουν να φανερώνουν το ταλέντο τους τόσο στο θαλάσσιο όσο και στο χειμερινό. Στην ηλικία των 13  άρχισαν τα πανελλήνια ρεκόρ. Άρχισαν να συμμετέχουν σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Μοιραία έρχεται η κλήση και από την εθνική ομάδα  χειμερινού σκι. Είχε έρθει η στιγμή να επιλέξουν. Και ως μεσόγειοι διάλεξαν τη θάλασσα!

Γιώργο πως πήρες την απόφαση  να διοργανώσεις αυτό τον αγώνα;

«Ήταν  ένα όνειρο  που το είχα από μικρός, γιατί όπως γνωρίζεται στον Καϊάφα έρχομαι εδώ και χρόνια!  Στόχος των διοργανωτών είναι να πραγματοποιηθεί ο καλύτερος αγώνας Θαλασσίου Σκι που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, ώστε να γίνει  θεσμός! Άλλωστε το KAIAFAS BATTLE LAKE EVENT, είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, την Ελληνική Ομοσπονδία και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού»

Πόσοι αθλητές θα λάβουν μέρος και τι περιλαμβάνει;

«Το event είναι αναγνωρισμένο από την παγκόσμια ομοσπονδία θαλάσσιου σκι αλλά και την Ελληνική ομοσπονδία & το κύριο αγώνισμα που θα λάβουν μέρος είναι το σλάλομ. Θα πάρουν μέρος  65 αθλητές  από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 15 Παγκόσμιοι Πρωταθλητές!  Ο  αγώνας θα ξεκινήσει την Παρασκευή, θα συνεχιστεί το Σάββατο από τις 11 το πρωί έως τις 5 μ. μ. , ενώ την Κυριακή από τις 12 μ. μ. έως τις 3 μ. μ., θα έχουμε τον τελικό»!

Γιώργο  τι θα έλεγες στους Ηλείους  φιλάθλους και όχι μόνο  για τον  αγώνα;

«Ο αγώνας  αυτός διεξάγεται για πρώτη φορά στον τόπο σας, και είναι μια ευκαιρία  όσοι αγαπούν τον αθλητισμό και όχι μόνο, να έρθουν να μας  δουν, και να απολαύουν  ένα υπερθέαμα, με πολλά  event , και  πολλές εκπλήξεις!  Άλλωστε τέτοιοι  αγώνες με τόσο μεγάλα ονόματα, δεν έχεις  την ευκαιρία να τους  βλέπεις συχνά»!

Όλη η επικαιρότητα