Categories: Ελλάδα

Γιώργος Γεωργίου: Η πορεία που «σφράγισε» την αθλητική δημοσιογραφία και η σπάνια ασθένεια του γιου του

Share

Ο Γιώργος Γεωργίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του, σκορπώντας τη θλίψη στους οικείους του αλλά και σε χιλιάδες κόσμου που τον «ακολουθούσε» όλα αυτά τα χρόνια.

Η πορεία του Γιώργου Γεωργίου σφράγισε την αθλητική δημοσιογραφία της Ελλάδας αφού έγινε ένα από τα μεγαλύτερα «ονόματα» στο χώρο.

Η φωνή του και η παρουσία του σε ραδιόφωνο και τηλεόραση συντρόφευσε γενιές και γενιές, ενώ οι «φαρμακερές» του ατάκες και οι αναλύσεις του γίνονταν viral… πριν το viral, και έχουν μείνει στην ιστορία.

Στην προσωπική του ζωή σήκωνε το δικό του «σταυρό», καθώς ο γιος του διαγνώστηκε από μικρή ηλικία με τη σπάνια εκφυλιστική νόσο «αταξία του Φρίντριχ», και τελικά πέθανε το 2017.

Όπως είχε ο ίδιος δηλώσει, όταν έμαθε το τι έχει ο Τάσος, ξύπνησε το άλλο πρωί με ασπρισμένα μαλλιά και τα δόντια του να πέφτουν.

Ο Γιώργος Γεωργίου πέθανε ενώ νοσηλευόταν με καρκίνο στον Άγιο Σάββα, ενώ πριν λίγα χρόνια είχε κάνει εγχείρηση και για την καρδιά του. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Η «βαριά» πορεία του

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1946 στα Πετράλωνα, και από τη δεκαετία του 1960 κιόλας άρχισε να έχει παρουσία στα έντυπα, γράφοντας στην «Παναθηναϊκή Φλόγα».

Το 1982 ήταν μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ιστορικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος», υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη και έκδοση του Γιώργου Κουρή. Τη δεκαετία του 1980 έκανε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, ωστόσο ο ίδιος δήλωνε οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης.

Αυτό που τον «εκτόξευσε» σε δημοτικότητα ήταν η ραδιοφωνική εκπομπή «Το Καφενείο των Φιλάθλων», που αργότερα έγινε και τηλεοπτική. Εκεί έκανε αναλύσεις αλλά είχε και άμεση επικοινωνία με θεατές και οπαδούς, «γράφοντας ιστορία» με τις ατάκες του. Η εκπομπή ξεκίνησε τηλεοπτικά από τον Sprint FM και είχε κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9, Τηλεάστυ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και είναι ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του, και μετά συνέχισε στο ραδιόφωνο του Alpha.

Επίσης είχε και το site georgiouclub.gr, όπου φιλοξενούσε εκεί καθημερινά και τις εκπομπές του.

Όπως σημειώνει το newsit.gr έχει παντρευτεί δύο φορές, το 1980 την πρώτη του σύζυγο Μαρία και το 1997 την δεύτερη του σύζυγο Ευγενία. Είχε αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο το 1982 και την Σταυρούλα το 1998.