ΕΠΣ Ηλείας Ποδόσφαιρο

Γιώργος Καραβίδας: «Κρεμάει» τη σφυρίχτρα του!

Ακούστε το άρθρο
  • «Κούρασα… και κουράστηκα και ήρθε η ώρα να αποχωρήσω»!

Ένας από τους καλύτερους διαιτητές της  ΕΔ/ΕΠΣΗ(ίσως… και ο κορυφαίος, αλλά σίγουρα ο πλέον έμπειρος), ο Γιώργος Καραβίδας αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση με το κεφάλι ψηλά, όπως πορεύτηκε άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του! Ο Γιώργος Καραβίδας έχει γεννηθεί το 1971 στον Πύργο , και στην διαιτησία εντάχθηκε το 1990! Από τότε και για 30 χρόνια ,  αγωνίζεται ανελλιπώς έχοντας φτάσει κάποια στιγμή και στη Β΄ εθνική(έπαιξε 5 περιόδους), φτάνοντας μάλιστα μια «ανάσα»… από τη «Σούπερ – Λίγκα»! Όμως παρότι άξιζε να παίξει, τον «έφαγαν»… οι μεγάλες δυνάμεις! Είναι αυτό που λεει ο λαός μας καμιά φορά: «πως σε τούτο τον τόπο, αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη…,  δεν πας πουθενά, έστω και αν αξίζεις»! Και ο Γιώργος Καραβίδας, με αυτά που έχουμε δει στα γήπεδα της Α΄ εθνικής, το άξιζε με το παραπάνω! Είναι δε αυτή την ώρα στην Ηλεία, ο πιο παλιός εν – ενεργεία διαιτητής, και φυσικά ο πλέον έμπειρος! Ένας διαιτητής γεννημένος για τα ντέρμπι…, και πάνω από όλα για τα λεγόμενα ματς «φωτιά», με τις εκάστοτε  διοικήσεις, πρώτα του Σ.Δ.Π.Η., και μετέπειτα της Ε.Δ./ΕΠΣΗ, να τον έχουν για τα δύσκολα!

Περισσότερες από 1000 διαιτησίες, και πολλές διακρίσεις!

Ο  Γιώργος Καραβίδας στην 30 Χρόνη καριέρα του έχει «σφυρίξει» περισσότερα από  1000 ματς, ενώ είναι από τους ελάχιστους διαιτητές, που στην μακρόχρονη καριέρα του έχει αγωνιστεί ως βοηθός σε  ελάχιστα ματς, καθώς πάντα έπαιζε διαιτητής! Όσο για τις διακρίσεις που έχει, αυτές είναι πάρα πολλές, είτε εντός της Ηλείας, αλλά και εκτός! Από εφημερίδες, όπως π.χ. από την «Πατρίς – Σπορ» πολλές φορές,  με τελευταία το 2019 στην γιορτή της βραδιάς των άσων που είχε γίνει στην Αμαλιάδα, ως ο κορυφαίος Ηλείος Διαιτητής το 2018, έχοντας επιλεγεί από τους αναγνώστες της εφημερίδας! Επίσης στην Πάτρα από την «Πάτρα – Σπορ», και φυσικά από πολλές ομάδες, τον Σ.Δ.Π.Η. και την ΕΠΣ Ηλείας, με τελευταία στις 25 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση της πίτας της  ΕΠΣΗ!

«Έδωσα  όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της Ηλειακής Διαιτησίας και του Ηλειακού Ποδοσφαίρου»!

«Επειδή ακόμα – ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα μου για να αποχωρήσω, καθώς πλέον μπαίνω στα 50, θέλω να ευχαριστήσω με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, όλους όσους συνεργάστηκα στα 30 χρόνια της παρουσίας μου στα Ηλειακά Γήπεδα! Και να ζητήσω παράλληλα συγνώμη αν στεναχώρησα κάποιους με τις αποφάσεις μου στα γήπεδα, μιας και ο διαιτητής είναι άνθρωπος που αποφασίζει στη στιγμή, και όχι δικαστής, να μελετά τις αποφάσεις του!  Η διαιτησία απαιτεί θυσίες, αν θέλεις να είσαι πάντα δίκαιος στα γήπεδα ! Το σίγουρο είναι ότι κουράστηκα και κούρασα, και πλέον ήρθε η ώρα να ξεκουραστώ, δίνοντας ευκαιρίες στα νέα παιδιά, στα οποία εύχομαι να με μιμηθούν, και μακάρι να με ξεπεράσουν»!

Όλη η επικαιρότητα