Categories: Γ Εθνική

Γιώργος Κούτσης (προπονητής Πανηλειακού): «Σε γενικές γραμμές είχαμε καλή εικόνα»

Share

Ιδιαίτερα  ευχαριστημένος, όχι μόνο από τις νίκη, αλλά κυρίως από την εμφάνιση του Πανηλειακού, στο φιλικό ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Αίαντα Γαστούνης στο Δημ. Στ. Πύργου, είναι ο  τεχνικός της ομάδας Γιώργος Κούτσης.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το ρόστερ της, και φυσικά  έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι σχεδόν κατά 99%, ενώ  προσπαθεί να δημιουργήσει έναν κορμό, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια της, δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχοντας ακόμα πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Με τη συμβολή βέβαια, τόσο του Γ. Κούτση, όσο και του συνεργάτη του γυμναστή Θόδωρου Γκάτζιου, να είναι τεράστια, όπως άλλωστε  έχουν διαπιστώσει από κοντά, οι όποιοι φίλαθλοι τον έχουν δει στα τρία φιλικά που έχει δώσει στον Πύργο, με Α.Ο. Κυπαρισσίας, Α.Ο. Διαβολιτσίου και Αίαντα  Γαστούνης.

Μιλώντας  στην «Πατρίς – Σπορ» ο έμπειρος κόουτς του Πανηλειακού τόνισε:

Πως είδατε το Σαββατιάτικο φιλικό ντέρμπι,  κόντρα στον Αίαντα Γαστούνης;

«Η ομάδα μου σε γενικές γραμμές είχε καλή εικόνα, ακόμα και όταν το σκορ ήταν 0 – 0. Κάποια βασικά πράγματα από αυτά τα οποία ζητάμε τα είδαμε. Βεβαίως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Σε γενικές γραμμές, οι παίκτες προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτά που θέλουμε. Είμαστε αγωνιστικά πειθαρχημένοι, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας. Όπως και εσείς είδατε, ο Πανηλειακός,  δημιούργησε και έχασε, ιδίως στο 2ο ημίχρονο πάρα πολλές ευκαιρίες, ιδίως στο 2ο ημίχρονο είχαμε και καθολική υπεροχή στο ματς, αλλά μας έλλειπε το γκολ, δεν είχαμε δηλ. αποτελεσματικότητα».

Τι θα λέγατε για την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας;

«Αν και ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ της νέας περιόδου, θα σας έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών που συνεργάζομαι έως τώρα. Τα παιδιά τα δίνουν όλα στις προπονήσεις, ως επαγγελματίες που είναι, και αυτό φαίνεται και στα φιλικά της προετοιμασίας».

Το Σάββατο σας είδαμε να δοκιμάζεται έναν Γάλλο φορ, όμως το ρόστερ ακόμα δεν έχει κλείσει, τι να αναμένουμε;

«Είναι γεγονός ότι μας λείπει ένας καθαρόαιμος σεντερ – φορ, και για αυτό όπως είδατε  κόντρα στον Αίαντα Γαστούνης, δοκιμάσαμε στο α΄ ημίχρονο έναν Γάλλο φορ. Προσπαθούμε για τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε συνεργασία με τον πρόεδρό μας κ. Κώστα Ντάβαρη και το υπόλοιπο Δ.Σ., αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο αυτή την εποχή. Στόχος μας είναι πέρα από το σέντερ – φορ, και ένας κεντρικός αμυντικός, έτσι ώστε να έχουμε υπεροπλία παντού. Γι’ αυτό και στο επόμενο φιλικό κόντρα στο Πάτραι το ερχόμενο Σάββατο, οι δοκιμές θα συνεχιστούν».

Κόουτς πόσο σας «βολεύει»… η αναβολή της πρεμιέρας της Γ΄ εθνικής;

«Ο προγραμματισμός μας όπως ξέρεται ήταν για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 2 Οκτωβρίου. Όμως η αναβολή που δόθηκε, ιδίως για εμάς που ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ, και αργήσαμε να ξεκινήσουμε τα φιλικά προετοιμασίας, μας ευνοεί, και θα είναι υπέρ μας. Θα μπορέσουμε να δώσουμε και κάποια ακόμα φιλικά τα οποία προγραμματίζουμε, και να μπορέσουν έτσι να ενσωματωθούν και οι τελευταίες μας μεταγραφές που προγραμματίζουμε».

Κόουτς πως είδατε την ομάδα του Αίαντα Γαστούνης, την οποία θα αντιμετωπίσετε στο πρωτάθλημα;

«Δεν σας κρύβω ότι ο Αίας Γαστούνης με εντυπωσίασε. Είναι μια νέα ομάδα, με πολύ ενθουσιασμό, με καλό πλάνο, και παίκτες που θέλουν να διακριθούν. Ενώ είχε και κάποιες απουσίες. Θεωρώ λοιπόν πως η ομάδα θα παρουσιαστεί δυνατή και στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής, και νομίζω πως δεν θα έχει  κανένα πρόβλημα να πετύχει πολύ νωρίς το στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Άλλωστε ο Αίας Γαστούνης από πέρυσι έχει εδραιωθεί στη Γ΄ εθνική».

Νέο φιλικό το ερχόμενο Σάββατο με τον ΑΠΣ Πάτραι στον Πύργο;

Η αναστολή της έναρξης του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, είναι πλέον δεδομένη για τον Πανηλειακό και για όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Έτσι οι ομάδες προγραμματίζουν τα επόμενα φιλικά τους. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου λοιπόν, ο Πανηλειακός θα υποδεχθεί στον Πύργο, στις 4:30μ.μ., τον ΑΠΣ Πάτραι, ομάδα την οποία αντιμετώπισε και στα πρόσφατα μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής, και όπως όλα δείχνουν, θα την έχει και αντίπαλο στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής.