Αθλητισμός

Γιώργος Σαραμαντάς: «Δουλειά και επιμονή, ό,τι καλύτερο!..» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Πεισματάρης, παίκτης μαχητής που δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά, ο Γιώργος Σαραμαντάς λοιπόν, διαθέτει όλο το «πακέτο», που τον κατατάσσει αυτόματα όχι απλά σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του Ηρακλή, αλλά και της φετινής SuperLeague, κάνοντας –με τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα- περήφανους συγγενείς και φίλους αλλά και ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό Νομό, του οποίου τα τελευταία χρόνια αποτελεί άξιο εκπρόσωπο.
Το όνομά του έχει ακουστεί μέχρι και για τον Παναθηναϊκό όμως ο ίδιος παραμένει προς το παρόν πιστός στον «Γηραιό» αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως του αρέσουν τα δύσκολα.
Ο δρόμος άλλωστε για τον ίδιο από τις «αλάνες» των τοπικών πρωταθλημάτων της Ηλείας μέχρι τα μεγαλύτερα γήπεδα της Ελλάδας, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, ωστόσο απέδειξε ότι με πολύ δουλειά, τα όνειρα καμμιά φορά, γίνονται πραγματικότητα..

Ο Γιώργος Σαραμαντάς μιλά σήμερα σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, για όλους και για όλα, στον Κων/νο Γκελντή για την patrisnews.com

ναλυτικά τα όσα είπε :

Περιέγραψε μας τον Γιώργο με μια πρόταση…
«Ο Γιώργος, είναι ένα παιδί, που πάνω από όλα,  αγαπά τη δουλειά, αγαπά τον αθλητισμό και πάντα θα έχει πείσμα και πάθος γι αυτό..»

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό και σε ποια ηλικία;
«Ξεκίνησα στα δέκα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο.. Είδα ότι είναι το στοιχείο μου, το λάτρευα από μικρός κι από και πέρα, ξεκίνησα να πηγαίνω στις ακαδημίες -όπως ξεκινά κάθε νεαρό παιδί-  και δούλευα και βελτιωνόμουν συνεχώς..»

Από ποιες ομάδες έχεις περάσει στο παρελθόν;
«Έχω περάσει από τις ακαδημίες του Πανηλειακού, από τον Αργοναύτη Κατακόλου, από την Κρέστενα, από το Πανόπουλο, Διαβορά Βραχνεΐκων, μετά πήγα στη μεγάλη ομάδα του Πανηλειακού και τέλος στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης…»

Όταν ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, είχες θέσει κάποιο στόχο;
«Το όνειρό μου πάντα και ο στόχος μου, ήταν να παίξω στη μεγάλη κατηγορία της Ελλάδος, στη Super League και δόξα τω θεό τα κατάφερα και αισθάνομαι μεγάλη χαρά που επετεύχθη ο στόχος μου… Από εκεί και πέρα, ποτέ δεν σταματούν τα όνειρα!.. Το ταβάνι μου βέβαια, είναι να συνεχίσω στο εξωτερικό -και κυρίως στο αγγλικό πρωτάθλημα- που το λατρεύω!»

Εδώ οι δικές μας τοπικές ομάδες, πιστεύεις ότι αποτελούν σχολείο για τους νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο;
«Σίγουρα οι ομάδες αυτές, σε βάζουν στο κλίμα του αθλητισμού.. Βέβαια η κατάσταση στην Ελλάδα έχει δυσκολέψει και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα… Οι ομάδες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να είναι οργανωμένες και να παρέχουν όλα αυτά που χρειάζονται στους ποδοσφαιριστές από μικρή ηλικία, ώστε να ασχοληθούν..»

Ο Ηρακλής, πως ήρθε στη ζωή σου;
«Ο Ηρακλής ήρθε στη ζωή μου μέσα από τον κύριο Παπαδόπουλο, έναν προπονητή που τον είχα αντιμετωπίσει όταν ήταν στην Παναχαϊκή και είχαμε παίξει εκείνο το ντέρμπι της Πελοποννήσου, Παναχαϊκή-Πανηλειακός.. Από εκεί με γνώρισε και κρατήσαμε επαφές.. Τότε με ήθελε και στην Παναχαϊκή και τελικά «η συνταγή έδεσε» στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με τον κύριο Μηροφορίδη που τον γνώριζα κι αυτόν..»

Ποιες είναι οι διαφορές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και του ερασιτεχνικού;
«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με το ερασιτεχνικό, διαφέρει πολύ.. γιατί πάνω από όλα αλλάζει η νοοτροπία σου και συνειδητοποιείς πλέον ότι αυτό που κάνεις, είναι η δουλειά σου που θα σου εξασφαλίσει στο άμεσο μέλλον τη ζωή σου.. Έχεις το μισθό σου, έχεις την οργάνωσή σου, νιώθεις πάνω από όλα επαγγελματίας… Δηλαδή, αν θα μπορούσα να πω μια έκφραση δεν είναι πλέον κάτι που το κάνεις για πλάκα και χόμπι.»

Κακές στιγμές υπάρχουν ή κρατάμε μόνο τις καλές;
«Σίγουρα το ποδόσφαιρο έχει πιο πολλές κακές στιγμές από ότι καλές.. Το θέμα είναι να  είσαι δυνατός χαρακτήρας και να μπορείς να ανταπεξέλθεις… Πάνω από όλα είναι η προσωπικότητα σε έναν ποδοσφαιριστή κι ο χαρακτήρας του!»

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;
«Ποτέ στη ζωή μου, δε σκέφτηκα να τα παρατήσω.. μπορώ να σου πω ότι στεναχωρήθηκα και απογοητεύτηκα αρκετές φορές, αλλά η πρώτη σκέψη, συνήθως, δεν είναι πάντα η σωστή.. Οπότε μετά, αν μείνεις και σκεφτείς μόνος σου σωστά, συνεχίζεις και θα έλεγα πεισμώνεις ακόμα περισσότερο για να καταφέρεις αυτό που θες!»

Είσαι ένας ποδοσφαιριστής όπου κατά το παρελθόν, έχεις αγωνιστεί στον Πανηλειακό.. Ποια είναι η άποψή σου γενικότερα για το Πανηλειακό και πως νιώθεις τώρα που επέστρεψε δυναμικά;
«Ο Πανηλειακός, σίγουρα, είναι μια μεγάλη, ιστορική ομάδα της Πελοποννήσου.. δεν χρειάζεται να αναφέρω νομίζω κάτι για την ιστορία της ομάδας, νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε… Πλέον υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αναλάβει και είναι αξιόπιστοι και πιστεύω ότι θα επαναφέρουν τον Πανηλειακό, εκεί που του αξίζει!»

Από τις ομάδες που έχεις περάσει, ποια είναι αυτή που έχει κερδίσει ξεχωριστό μέρος στην καρδιά σου;
«Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση! Δεν θα πω ότι έχω σε κάποια ομάδα αδυναμία.. Από την κάθε ομάδα, έχω κρατήσει ένα κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ της καρδιάς μου!.. Όλες οι ομάδες, ανεξαρτήτου κατηγορίας,  είναι αυτές που με βοήθησαν να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα!»

Ποια θεωρείς ότι είναι η κορυφαία σου στιγμή που έζησες ως ποδοσφαιριστής;
«Σίγουρα, η κορυφαία μου στιγμή που έζησα ως ποδοσφαιριστής, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την άνοδο του Ηρακλή από τη Β’ στην Α’ εθνική και φυσικά που φτάσαμε στους τέσσερις του κυπέλλου.. Ήταν μια χρονιά, η οποία μου χάραξε και μου στιγμάτισε τη ζωή!»

Πως κρίνεις αυτή τη στιγμή, το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης… Οι πρόεδροι, παλεύουν και ματώνουν για να τα βγάλουν πέρα.. Από εκεί και πέρα, υπάρχει πολύ ταλέντο στις κατηγορίες… Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, ίσως, να στερεί λίγο στη δουλειά»

Η γνώμη σου για το Ηλειακό ποδόσφαιρο;
«Η γνώμη μου, είναι ότι θα ήθελα όλοι οι παράγοντες, να είναι ενεργοί και να προσπαθεί ο καθένας να βοηθά τα παιδιά, έτσι ώστε να μπορέσουν  να ξεφύγουν από αυτόν τον τόπο και να κάνουν τη δική τους καριέρα.. που εύχομαι ο Πανηλεικός να επιστρέψει στη Α’ εθνική, ούτως ώστε, τα παιδιά να μπορέσουν να το κάνουν αυτό κι από τον τόπο τους!»

Πρότυπο, έχεις;
«Το πρότυπο μου, δεν είναι ένα.. αλλά σε έναν έχω τη μεγαλύτερη αδυναμία.. Λατρεύω –γιατί παίζει και στην θέση μου- το Ρομπέρτο Κάρλος και δε θα μπορούσα, νομίζω, να έχω άλλον στο μυαλό μου αριστερό μπακ! Δεν του μοιάζω πολύ, αλλά εύχομαι, να του μοιάσω!»

Όνειρα και στόχοι για το μέλλον;
«Για να κάνεις όνειρα και στόχους, πρέπει να έχεις πάνω από όλα την υγεία σου, που είναι το σημαντικότερο στις μέρες μας!.. Από εκεί και πέρα, τα όνειρα, ποτέ δε σταματούν.. Θα ήθελα να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται και πάνω από όλα, θα ήθελα να φορέσω τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος!»

Μια συμβουλή για τους νέους του σήμερα…
«Να δουλεύουν..και να συμβουλεύονται πάντα την οικογένειά τους.. γιατί κι εμένα, η οικογένειά μου με βοήθησε να συνεχίσω δίνοντάς μου δύναμη! Τα καλύτερα έρχονται!»

Κων/νος Γκελντής
kostasgkelntis1@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα