WEB tv Μουσική Συνεντεύξεις

Γιώργος Τσάκωνας: ‘’Η μουσική είναι η ζωή μου και ο κόσμος το στήριγμα μου’’

“Αν είσαι ένας ταλαντούχος άνθρωπος, δεν σημαίνει ότι έχεις να κερδίσεις κάτι. Σημαίνει απλά, ότι έχεις κάτι να δώσεις πίσω”. Με αυτή τη φράση του Γιουνγκ, θα μπορούσα να περιγράψω τις πρώτες μου σκέψεις, όταν γνώρισα τον Γιώργο. Ο Γιώργος είναι ένας καλλιτέχνης, ο οποίος ξεχωρίζει για το ταλέντο του, και αυτό που κάνει είναι, απλά, να δίνει πίσω, μέσα από τα τραγούδια που ερμηνεύει, άπειρα συναισθήματα.

Ο Γιώργος Τσάκωνας, γεννήθηκε πριν από είκοσι χρόνια, στην Αθήνα, την οποία άφησε περίπου στα δέκα του, για να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, την Ηλεία, και συγκεκριμένα, τα Καλύβια, του δήμου Ήλιδας.

Η έφεση του στη μουσική δεν άργησε να φανεί, κι έτσι, με τη στήριξη των δικών του ανθρώπων, γράφτηκε στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας, όπου για αρκετά χρόνια παρακολούθησε μαθήματα ορθοφωνίας. Επειδή όμως όταν αγαπάς κάτι το κυνηγάς και δουλεύεις σκληρά γι αυτό, ο Γιώργος δεν έμεινε εκεί. Καθημερινά πήγαινε σε δάσκαλο μουσικής στην Πάτρα, όπου και συνέχισε τα μαθήματα. Ενώ, δεν πρέπει να παραλείψω να σας πω ότι παρά την αφοσίωση στην τέχνη του, ο Γιώργος έδωσε Πανελλαδικές, και κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Κάπου στα 19 του χρόνια, ένα διαφορετικό ‘’δώρο’’, τον στέλνει στην Αθήνα, και στο μεγάλο μουσικό σόου ταλέντων, στο Rising Star”. Ο Γιώργος ξεχώρισε ανάμεσα σε 4,500 χιλιάδες αιτούντες και βρέθηκε στα live, όπου κρατώντας το μικρόφωνο συστήθηκε μπροστά σε χιλιάδες κόσμο που τον παρακολουθούσε από τα σπίτια του αλλά και από τα studio του ΑΝΤ1. Ερμηνεύοντας το ‘’Φεγγάρι μου χλωμό’’ του σπουδαίου τραγουδιστή, Πασχάλη Τερζή, ξεκίνησε το δικό του μουσικό ταξίδι, στο οποίο έχει μαζί του, πέρα από τα αγαπημένα του πρόσωπα, κι όλους εμάς που πιστεύουμε στο ‘’αστέρι’’ του, το οποίο λάμπει φως κάθε φορά που ντύνει τις λέξεις του με νότες.

https://www.youtube.com/watch?v=8fbY0nYiK7M

‘’Δάκρυσα’’, είναι ο τίτλος της πρώτης προσωπικής δουλειάς του. Πρόκειται για μια δυναμική μπαλάντα σε μουσική Γιώργου Αδαμόπουλου και στίχους Χριστίνας Νιώτη, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από την ‘’Spicy”, και εάν δεν το έχετε ακούσει ακόμη, σας προτείνω να το αναζητήσετε άμεσα στο youtube.

Στον Γιώργο δεν αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του, συνήθως αφήνει τα τραγούδια να μιλούν για εκείνον, και να εκφράζουν όσα νιώθει και όσα θα ήθελα να πει. Με ευχαρίστηση και ευθύτητα όμως, μου έδωσε τη χαρά να απαντήσει στις ερωτήσεις μου, ώστε να μπορέσω και να μπορέσετε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα:

  • Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τη μουσική;

Οι δικοί μου άνθρωποι, είναι εκείνοι που με ώθησαν προς αυτή την κατεύθυνση, και περισσότερα από όλους ο πατέρας μου. Όταν κατάλαβε ότι είχα έφεση στο τραγούδι με πήγε στο ωδείο, και μου έδωσε όση υποστήριξη χρειαζόμουν.

  • Με ποια μουσικά πρότυπα μεγάλωσες; Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που αποτέλεσε παράδειγμα για σένα;

Γενικά τα μουσικά μου πρότυπα θα έλεγα ότι ήταν αρκετά ποιοτικά. Μου αρέσουν πολλοί καλλιτέχνες, αλλά εάν κάποιον θαυμάζω, αυτό είναι ο Γιάννης Πλούταρχος. Ο κυριότερος λόγος που τον θαυμάζω είναι επειδή έχει όλα όσα θα έπρεπε να έχει ένας τραγουδιστής: σοβαρός, φιλόδοξος, ευγενικός και μετριόφρων.

  • Τι σημαίνει η μουσική για εσένα και τι θέλεις να εκφράσεις μέσα τα τραγούδια σου;

Η μουσική είναι η ζωή μου. Είμαι σίγουρος ότι το έχουν πει πολλοί αυτό, αλλά δε ψάχνω να βρω να πω κάτι ιδιαίτερο για να εντυπωσιάσω. Το τι σημαίνει για μένα η μουσική προσπαθώ να το εκφράσω μέσα από τα τραγούδια, και πάνω απ’ όλα προσπαθώ να κάνω τον κόσμο να νιώθει πράγματα όταν με ακούει.

  • Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί που μεγαλώνει στην επαρχία να ακολουθήσει το όνειρο του;

Ναι, είναι αρκετά δύσκολο, γιατί πολύ απλά δεν έχει την υποστήριξη που μπορεί να είχες, εάν θα ήσουν σε μια μεγάλη πόλη. Πιστεύω όμως, ότι όταν κάποιος θέλει κάτι πολύ, θα το καταφέρει με υπομονή και δουλειά.

  • Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Rising Star,και τι έχεις κρατήσει από την εμπειρία σου στο παιχνίδι;

Την ημέρα των γενεθλίων μου, για δώρο, η ξαδέρφη μου και μια κοινή μας φίλη, έκαναν αίτηση για μένα στο παιχνίδι, κι εγώ για να μη τις στεναχωρήσω, έκανα το άλμα. Δεν είμαι άνθρωπος που υποστηρίζει τέτοιου είδους τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά είμαι καλός άνθρωπος (γέλια).

https://www.youtube.com/watch?v=jZIiZJ8kYIw

  • «Δάκρυσα», είναι ο τίτλος της πρώτης επίσημης δουλειάς σου; Μίλησε μας γι αυτό το τραγούδι και γι αυτό το νέο σου ξεκίνημα.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος για την πρώτη μου δουλειά, και ευχαριστώ πάρα πολύ τον Γιώργο Αδαμόπουλο και τη Χριστίνα Νιώτη, για τη συνεργασία που είχαμε. Πιστεύω ότι η μεταξύ μας χημεία, φαίνεται και είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε. Ελπίζω το κομμάτι να αρέσει στον κόσμο, γιατί αυτό είναι και το κύριο μέλημά μας. Επίσης ελπίζω αυτό το κομμάτι να δώσει στο μουσικό στερέωμα το δικό μου στίγμα και να φανεί ποιος είναι ο πραγματικός Γιώργος.

  • Πως θα ήθελες να εξελιχτεί η μουσική σου πορεία;

Το πώς θα ήθελα να εξελιχθεί η πορεία μου… αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Αυτός είναι που έχει τον κύριο λόγο για μένα, και θα κάνω τα πάντα για να τον ευχαριστήσω.

  • Αυτή τη περίοδο, πόσο εύκολο είναι για ένα νέο καλλιτέχνη να προωθήσει την δουλειά του;

Όπως είπα και πριν, υπάρχουν πολλές αντιξοότητες στο δρόμο προς την κορυφή. Ειδικά για έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη. Εάν υπάρχει θέληση όμως μπορείς να καταφέρεις πολλά.

  • Ο ανταγωνισμός στον χώρο αυτό είναι τεράστιος. Πως μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει, κατά την άποψή σου;

Βέβαια, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, και ο δρόμος δύσκολος. Το κλειδί της επιτυχίας, όμως πιστεύω, είναι το να είσαι ο εαυτός σου. Να είσαι κάτι το οποίο δεν μπορεί κανένας άλλος να είναι.

  • Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σου σχέδια; (επαγγελματικά)

Τα άμεσα μελλοντικά μου σχέδια, είναι να συνεχίσω να δουλεύω, να δουλεύω πάνω σε τραγούδια και να κρατάω τον κόσμο μου ‘’ενήμερο’’. Η αρχή έχει γίνει, και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μου να συνεχίσω να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο και σιγά σιγά να ανεβαίνω.

Όλη η επικαιρότητα