Ηλεία

Γιόρτασαν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΣΕΤΤΗΛ

Μετά το τέλος της κατάθεσης ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, αλλά και με την απαιτούμενη τήρηση των μέτρων, εορτάστηκαν χθες το πρωί τα Εισόδια της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο και με την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Μίλτωνος Ιατρίδη που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία.

Παρόντες στη δοξολογία ήταν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ηλείας, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι πολίτες που βρέθηκαν στο ναό προκειμένου να παρακολουθήσουν τη δοξολογία και άλλοι που απλά έκαναν μια «στάση» για να βάλουν κάποιο κεράκι.

Η Θεία Δοξολογία τελέστηκε από ιερείς της Μητρόπολης Ηλείας, ενώ την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Ηλείας, Πλοίαρχος ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν., που εξήρε τις ένοπλες δυνάμεις, το ρόλο που έχουν διαδραματίσει όλα αυτά τα χρόνια στην καθημερινότητα όλων μας και την ανάγκη συνέχισης του έργου τους που δεν είναι άλλο από την προστασία των πολιτών και τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας στην κοινωνία.

Παρουσίες

Το «παρών» έδωσαν ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηλείας και Διοικητής ΚΕΑΤ, Σμήναρχος Ιπτάμενος Νικόλαος Κοκκώνης, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Μπλούνας, ο Υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Ταγματάρχης Αναστάσιος Τσιρονίκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ηλείας Γεώργιος Κατσίμπελης, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλιού, ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Ζακύνθου, Ηλείας (ΕΠΛΣ ΚΙΖΗ), Ανθυπασπιστής Ιωάννης Κορίζης ΛΣ, ο πρόεδρος του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ηλείας, Ταξίαρχος ε.α. Γιώργος Σταματόπουλος, ο πρόεδρος του παραρτήματος ΕΑΑΝ Ηλείας, Πλοίαρχος ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν., ο γραμματέας του παραρτήματος ΕΑΑΑ Ηλείας, Σμήναρχος ε.α. Χρήστος Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του σωματείου Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974 Θανάσης Δασκόπουλος, καθώς και αξιωματικοί του λιμεναρχείου Κατακόλου, της 117ΠΜ και του ΚΕΑΤ. Ακόμα, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ηλείας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, ενώ ο Θωμάς Δακουράς εκπροσώπησε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό που για προσωπικούς του λόγους δεν κατάφερε να δώσει το παρόνδια του αντιπροσώπου του. Σημαντική η παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα.

Κατάθεση στεφάνων

Την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Μίλτωνος Ιατρίδη πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηλείας και Διοικητής ΚΕΑΤ, Σμήναρχος Ιπτάμενος Νικόλαος Κοκκώνης, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ηλείας, ταξίαρχος ε.α. Γεώργιος Σταματόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ παραρτήματος Ηλείας, πλοίαρχος ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν. και ο γραμματέας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ηλείας, Σμήναρχος ε.α. Χρήστος Παρασκευόπουλος. Μετά το τέλος της κατάθεσης ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τίμησαν τα Εισόδια!

Με πανηγυρική χαρά και ευφροσύνη εορτάστηκαν μια μέρα νωρίτερα στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου τα Εισόδια της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Η θρησκευτική εκδήλωση έλαβε χώρα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο της μονάδος, το οποίο έχει ανεγερθεί από οπλίτες της ΣΕΤΤΗΛ και έχει εγκαινιασθεί την 21η Νοεμβρίου 1982, υπό το Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό. Λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με τον κορωνοϊό, στο εσωτερικό του παρεκκλησίου βρίσκονταν μονάχα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Μπλούνας, καθώς και οι ιερείς που τέλεσαν τη λειτουργία. Στον προαύλιο χώρο βρέθηκαν ανώτερα στελέχη της ΣΕΤΤΗΛ, το πολιτικό προσωπικό, καθώς και άγημα οπλιτών.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ηλείας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της γιορτής και παρότρυνε τους νεαρούς οπλίτες να έχουν πάντα κοντά τους το Θεό, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί τα δέοντα στους παριστάμενους αξιωματικούς για την επικείμενη Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την πανηγυρική ομιλία ανέλαβε ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΕΑΑΝ Ηλείας, Πλοίαρχος ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν.

Σε ομοιόμορφη παράταξη οι στρατιώτες της ΣΕΤΤΗΛ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.
Σε ομοιόμορφη παράταξη οι στρατιώτες της ΣΕΤΤΗΛ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας
Για τη σημασία των ένοπλων δυνάμεων και την ανάγκη όλοι να έχουμε το Θεό στο πλάι μας, μίλησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός.
Σύσσωμα τα ανώτερα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στην Ηλεία μαζί με τους βουλευτές και την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Μίλτωνος Ιατρίδη

Όλη η επικαιρότητα