Ελλάδα

Γιόρταζε τη νίκη κατά του καρκίνου στη Σαντορίνη και πέθανε από δηλητηρίαση

Ακούστε το άρθρο

Μια 54χρονη Βρετανή έχασε τη ζωή της στη Σαντορίνη στα τέλη Σεπτέμβρη, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, η γυναίκα βρισκόταν στο ελληνικό νησί με το σύζυγό της προκειμένου να γιορτάσει το τέλος της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού από τον οποίο έπασχε.

Η Valerie Jones, όπως είναι το όνομα της άτυχης γυναίκας απόλαυσε κρασί κατά τη διάρκεια της ημέρας, στο μεσημεριανό, αλλά και με το βραδινό της γεύμα. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η γυναίκα παρευρέθηκε σε γαμήλιο πάρτι ζευγαριού που γνώρισε στη Σαντορίνη, όπου η Βρετανή συνέχισε την οινοποσία. Ο σύζυγός της, που στο μεταξύ είχε επιστρέψει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας και βρήκε την 54χρονη στο μπάνιο, όπου είχε χάσει τις αισθήσεις της. Η Jones μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Αν και οι Έλληνες γιατροί εξέδωσαν ως αιτία θανάτου πνευμονικό οίδημα και υγρό στους πνεύμονες, συνάδελφός τους στη Βρετανία εκτιμά πως ο θάνατος επήλθε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Όπως λέει, αν το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα ξεπεράσει τα 350 ανά 100ml, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος θανάτου από δηλητηρίαση. Η αναφορά της Jones δείχνει πως είχε 358mg αλκοόλ στο αίμα. Βασιζόμενος στις πιθανότητες, ο Dr. Kudair Hussein, υποστηρίζει πως το αλκοόλ είναι η αιτία θανάτου της Βρετανής στη Σαντορίνη.

Πηγή: news247.gr

 

Όλη η επικαιρότητα