Χωρίς κατηγορία

«Γιορτή… Ποδήλατου» από χθες στην Ζαχάρω

ekinhsh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η πόλη της Ζαχάρως ζει και αναπνέει από χθες  για την «Γιορτή Ποδήλατου» που διοργανώνει το διήμερο Σάββατο – Κυριακή! Με τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες της πόλης να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Σύλλογοι, χορηγοί,  και εθελοντές δουλεύουν εδώ  και αρκετό καιρό για το γεγονός του καλοκαιριού στην Ζαχάρω.

Που ξεκίνησε χθες το απόγευμα με τον: 5ο ΕcoΠοδηλατικό Γύρο Ζαχάρως, και μια ανεπανάληπτη  Λαϊκή Ποδηλατοβόλτα για όλες τις ηλικίες παίδων και ολοκληρώνεται σήμερα με τον Αγώνα κατηγορίας ΟPEN «Δρόμος της Φωτιάς» (ο 3ος) με ώρα εκκίνηση ς 9:30 μ.μ.. Με νέα, αναβαθμισμένη και άκρως ενδιαφέρουσα διαδρομή έρχεται να μας εκπλήξει ευχάριστα ο 3ος Δρόμος της Φωτιάς 2015. Πρόκειται για δύο ανεξάρτητες διαδρομές που προσαρμόζονται στην φυσική κατάσταση του κάθε αγωνιζόμενου (βατή και απαιτητική). Ξεκινώντας λοιπόν από το κέντρο της πλατείας, οι ποδηλάτες κατευθύνονται προς την παραλία της Ζαχάρως, με το όχημα του προπομπού να δίνει το βήμα της προεκκίνησης. Από εκεί προς στο Στάδιο της Ζαχάρως και στη συνέχεια διασχίζοντας τα φανάρια της πόλης κατευθύνονται  προς το παραλιακό χωριό του Κακοβάτου. Αφήνοντας πίσω τον Κακόβατο περνάνε από τον παραλιακό δρόμο του Μπισχινοκάμπου, με κατεύθυνση πάλι την Ζαχάρω, κλείνοντας  στην ουσία μια διαδρομή 14 χιλιομέτρων (περίπου 30’) ποδηλατώντας με μία μέση ταχύτητα 30km/h. Το ελεύθερο δίνεται λίγο πριν την κεντρική διασταύρωση, με το peloton να κάνει ένα θεαματικό και γρήγορο πέρασμα μπροστά από τους θεατές και τους δυνατούς αθλητές να επιδιώκουν από νωρίς να ξεκολλήσουν. Οι αγωνιζόμενοι θα συνεχίσουν μέχρι την θέση «Κλειδί» στο τέρμα του Καϊάφα όπου καλούνται να στρίψουν δεξιά προς τα Ιαματικά λουτρά και τις πήγες της λίμνης. Από εκεί η κατεύθυνση είναι προς τον Άγιο Κωνσταντίνο όπου κάθε αγωνιζόμενος επιλέγει να συνεχίσει ευθεία προς την πόλη (βατή διαδρομή) ή να στρίψει αριστερά για την απαιτητική ανηφορική διαδρομή των υπόλοιπων 14 χλμ. με προορισμό το χωριό Σμέρνα. Η βατή διαδρομή συνολικού μήκους 35 χλμ θα έχει check point στην παραλία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία, ενώ η απαιτητική, συνολικού μήκους 40χλμ θα τερματίσει στη Σμέρνα. Οι απονομές θα γίνουν για όλες τις κατηγορίες στην Ζαχάρω και οι αγωνιζόμενοι από τη Σμέρνα μπορούν να επιστρέψουν είτε με τα ποδήλατα τους, είτε με οχήματα που θα περιμένουν να τους εξυπηρετήσουν. Οι κατηγορίες για κάθε διαδρομή είναι οι εξής :
ΑΝΔΡΩΝ: έως 18, 19 – 29, 30 – 39, 40 και άνω
ΓΥΝΑΙΚΩΝ: έως 18, 19 και άνω

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Επιθυμητή καλή υγεία & φυσική κατάσταση. Οι  αγωνιζόμενοι θα πρέπει να συμμορφώνονται στους κανονισμούς του ΚΟΚ & τις υποδείξεις των διοργανωτών για την δική τους ασφάλεια. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία υποχρέωση ή ευθύνη  για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι ανήλικοι αγωνιζόμενοι  θα πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους ο οποίος θα  συναινέσει  για την συμμετοχή τους με υπεύθυνη δήλωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Θα πραγματοποιούνται στην γραμματεία του αγώνα  η οποία θα είναι ανοιχτή μεταξύ 08:00-09:30.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι ποδηλάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία 45’ πριν την εκκίνηση. Να φέρουν σε όλη την διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος. Και τέλος να συμπεριφέρονται προς όλους τους συναθλητές τους σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα. Ο  αγώνας θα ανήκει στην κατηγορία του δρόμου αντοχής, ως εκ τούτου τα ποδήλατα θα πρέπει να είναι στην κατηγορία δρόμου χωρίς να αποκλειστούν άλλοι τύποι ποδηλάτου. Η επισήμανση γίνεται για τα καλύτερα αποτελέσματα των αγωνιζομένων.

Όλη η επικαιρότητα