Συνεντεύξεις

Γιορτή της Μητέρας: Μάνα, η πρώτη και παντοτινή μας αγάπη

Μητέρες από την Ηλεία μιλούν στην « Πατρίς» με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας
Ακούστε το άρθρο

Μάνα, μια λέξη σταθμός στη ζωή μας, όσο χρονών κι αν είμαστε.

Ένα αληθινό φυλαχτό, ένα πρόσωπο ιερό, η παρουσία του οποίου σε κάνει να νιώθεις παιδί…

Όλα τα στάδια της ζωής μας εμπεριέχουν τη λέξη μάνα και ασυναίσθητα αυτή αναζητούμε στα εύκολα, στα δύσκολα, σε όλα.                 

Είναι το πρόσωπο που μας δίνει ζωή με τη ζωή της, μας φροντίζει χωρίς αντάλλαγμα και η αγκαλιά της ξέρει να γιατρεύει…

Η γιορτή της, τη 2η Κυριακή του Μάη, καθιερώθηκε το 1914 στις ΗΠΑ και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο. Μητέρα λογίζεται η κάθε γυναίκα που θα φροντίσει και θα αγκαλιάσει ένα παιδί, ανεξάρτητα αν το γέννησε ή όχι. Η μάνα είναι ένας ωκεανός συναισθημάτων, χρωμάτων, γεύσεων και αναμνήσεων που μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή, ένα πρόσωπο που δεν μπορεί κανένας να αντικαταστήσει. Όσο για την απώλειά της είναι βαθειά πληγή, που όταν την αγγίζεις πάντα θα πονά, όσα χρόνια κι αν περάσουν…

Για την ημέρα αυτή μιλούν στην εφημ. Πατρίς γυναίκες που μεγάλωσαν παιδιά και τα αγκάλιασαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους ! 

Ντίνα Ηλιοπούλου 

Η δική μου μαμά με μεγάλωσε με πολύ ζόρι, ολομόναχη.

Μάνα ηρωίδα, με ρόλο – μητέρα και πατέρας μαζί.

Όταν έγινα μάνα κατάλαβα τι άθλος ήταν αυτό.

Τα παιδιά μου, που μεγάλωσαν πια, κάνουν τις μέρες μου και τα όνειρά μου πιο όμορφα, είναι η πηγή της δύναμής μου.

Αν και πέρασαν χρόνια από τη γέννησή τους ακόμα θυμάμαι εκείνα τα μικρά χεράκια που έκλεισα μέσα στη δική μου παλάμη, τα πρώτα δάκρυα, την πρώτη αγκαλιά. Διαφορετικοί χαρακτήρες, δεν έμοιαζε καθόλου το ένα με το άλλο. Σήμερα έχουν ανοίξει τα φτερά τους και ξέρουν ότι είμαι εκεί. Όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα θα ‘μαι η «μαμαααά». Πλέον είμαι και γιαγιά !

Κατερίνα Ριζοπούλου 

Μαμά, η πιο σημαντική γυναίκα της ζωής μας !

Μας φέρνει στον κόσμο και μέχρι την τελευταία της πνοή είναι ο επίγειος φύλακας άγγελος μας. Αισθάνομαι ευλογημένη που με αξίωσε ο Θεός να αποκτήσω τρία παιδιά! Μάνα δεν είναι μόνο αυτή που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Μάνα είναι αυτή που το μεγαλώνει !

Χρόνια πολλά στις μανούλες που υιοθέτησαν, σε αυτές που μεγαλώνουν με καμάρι παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες! Σε κάθε μανούλα, που καταλαβαίνει, συγχωρεί, ξεχνάει, κλαίει, πονάει και αγαπάει τα παιδιά της αληθινά και δίχως όρια !  

Μαρία Χρυσικοπούλου 

Δεν ξέρω τί σημασία μπορεί να έχει μια μέρα αφιερωμένη στη μητέρα, ξέρω μονό πόση ισορροπία έφερε στη ζωή μου ο ερχομός του παιδιού μου. Ξέρω πόσο ευλογημένη ένιωσα όταν το πρωταγκάλιασα και μονό τότε συνειδητοποίησα τι θα πει «πλουτίζω» και «στέκομαι τυχερός». 

Για μένα ό,τι κατάφερα στη ζωή μου ήταν που έγινα μητέρα και ό,τι πολυτιμότερο απέκτησα, είναι το παιδί μου. Ελπίζω κάθε παιδάκι να βρει μια μητέρα, εύχομαι ακόμη κάθε γυναικά που λαχταρά ένα παιδάκι να την αξιώσει ο Θεός. Πάνω απ’όλα ελπίζω κάθε μητέρα να ανταπεξέλθει επάξια στο ιερό της καθήκον απέναντι στο παιδί της. Χρονιά πολλά σε όλα τα παιδάκια του κόσμου, γιατί κάθε μητέρα αυτό οφείλει να εύχεται.

Ερατώ Ερωτόκριτου                                                                                                          

Μια μοναδική, ανιδιοτελής αγάπη άνευ όρων ! Σαν μάνα 3 παιδιών (το ένα με ειδικές ικανότητες). Όταν ο Θεός με επέλεξε να εκτελέσω ένα δύσκολο έργο εκεί πολλές φορές γονάτισα αλλά μετά γινόμουνα πιο δυνατή, έτσι είναι η μάνα, μια μεγάλη αγκαλιά να χωρέσει όλα της τα παιδιά. Μάνα είναι αυτή που σε αφήνει να πετάξεις και να βρεθείς εκεί που αγαπάς, η πιο μεγάλη ευλογία. Ταυτόχρονα και τιμωρία, γιατί ποτέ δεν ησυχάζει, πάντα σκέφτεται και προπάντων πονά. Πονά αλλά πάντα σιωπηλά. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρη…για τίποτα στον κόσμο δεν θα άλλαζα τα παιδιά μου, τα 3 μου διαμάντια !

Μαίρη Σπηλιοπούλου 

Μαμά, μια λέξη Ιερή, που μας συντροφεύει στη ζωή μας και ηχεί τόσο γαλήνια στα αυτιά μας. Το άτομο που μας έδωσε ζωή, πόνεσε, έκλαψε, αγχώθηκε και συνεχίζει να στέκεται βράχος! Ο άνθρωπος που όσο χρόνων και να είμαστε «ανοίγει τις φτερούγες της και κουρνιάζουμε».

Η μαμά μας, το πιο οικείο μας πρόσωπο, από το οποίο παίρνουμε αμέριστη, γνήσια και πραγματική αγάπη. Όλα αυτά και άλλα τόσα αξίζει η γιορτή της μητέρας, του αφανούς ήρωά μας.

Ημέρα τιμής και ευγνωμοσύνης, χρόνια μας πολλά !

Γεωργία Τσουμπελή 

Η τρυφερότερη και πολυσήμαντη λέξη. Μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη γιορτή. Η λέξη μάνα σηματοδοτεί την αρχή της ζωή, αλλά και την συνέχειά της. Σε διάφορες φάσεις της ζωής καλείται να εξυπηρετήσει μέχρι και διπλούς ρόλους της μάνας και του πατέρα. Μητέρα δεν είναι αυτή που θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, μητέρα είναι αυτή που θα αγαπήσει, θα αναθρέψει, θα παλέψει για το παιδί της. Στο άκουσμα της λέξης «μάνα» υποδηλώνεται η ανιδιοτέλεια, η στοργή, η θυσία. Είναι ο αρωγός που θα δείξει το σωστό μονοπάτι, που θα καλλιεργήσει ένα αγέρωχο χαρακτήρα. Είναι αυτή που θα δώσει χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα !

Διονυσία Αλεξοπούλου 

«Η αγάπη της μητέρας είναι η πιο δυνατή. Η αγάπη μιας μητέρας είναι άνευ όρων. Μητέρα είναι η γυναίκα που σε γεννάει, που σε μεγαλώνει, είναι εκείνη που σου δίνει ζωή, αλλά πολύ περισσότερο, είναι εκείνη που δίνει τη ζωή της για εσένα και είναι η πιο ιερή», μας είπε η κυρία Αλεξοπούλου η οποία σε λίγες ημέρες ντύνεται νύφη και αμέσως ακολουθεί η βάπτιση του γιού της ! Τις καλύτερες ευχές μας Διονυσία για μια υπέροχη και φωτεινή ζωή !

Ερωφίλη Κόλια 

Ο εορτασμός της μητρότητας έχει αναφορές στη μακραίωνη ιστορία της ανθρωπότητας. Ήδη στα Προϊστορικά χρόνια απαντάται η Μητέρα – Θεά, πρωταρχική θεότητα που λατρευόταν ως πηγή και αρχή της ζωής σε πολλούς πολιτισμούς. 

Στην ελληνική μυθολογία έχουμε τη Γη και στη συνέχεια την κόρη της Ρέα, μητέρα των θεών και θεά της γονιμότητας, ενώ όψεις της μητρότητας ενσάρκωναν και άλλες θεότητες, όπως η Δήμητρα και η Ειλειθυία, θεά του τοκετού. 

Στις μέρες μας έχει καθιερωθεί η μέρα που είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της μητέρας ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στο πρόσωπο που μας φέρνει στη ζωή, μας φροντίζει, μας χαρίζει απεριόριστη και ανιδιοτελή αγάπη και μας στηρίζει στη ζωή μας.

Όλγα Γούργουρα 

Μαμά δεν νιώθω καλά…. Μαμά πάρε με αγκαλιά.. Μαμά μου δένεις τα κορδόνια ;

Μαμά έλα να παίξουμε. Μαμά μιλά του, με χτυπάει…

Μαμά έχει τίποτα για φαγητό ;

Άσε μας ρε μαμά…

Μάνα φύγε από το δωμάτιό μου…

Μάνα δεν ξέρεις εσύ..

Μαμά λεφτά…

Μάνα θέλω κλειδιά του σπιτιού…

Μαμά σ’αγαπώ…..

Μάνα κοιμήσου, θα έρθω σε λίγο…

Μάνα ξεκόλλα..

Μάνα άσε το μελόδραμα, περνάω τζετ !

Μάνα φεύγω…..

-Στο καλό, ζακέτα να πάρεις και μην αργήσεις, θα περιμένω ξύπνια ! 

Πόσα έχω ακούσει και πόσα ακόμα θα ακούσω. Αλλά εγώ λέω και νιώθω αυτό «σας λατρεύω και πεθαίνω για σας». 

Δέσποινα Παπαδοπούλου                                             

Γιορτάζουμε τιμούμε και ευχαριστούμε τον πιο σημαντικό άνθρωπο, τη μαμά μας το πολύτιμο στήριγμά μας, το φύλακα άγγελό μας στα εύκολα και προπάντων στα δύσκολα. Με την αστείρευτη αγάπη της και το μεγαλείο της ψυχής της πάντα μας καταλαβαίνει και το μόνο που θέλει μία μάνα είναι το παιδί της να είναι καλά και ευτυχισμένο. Το χαμόγελο του παιδιού της, της δίνει δύναμη να πολεμήσει και να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Η γιορτή της μητέρας είναι η αφορμή να της πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ ένα σ’αγαπώ, με όλη μας την καρδιά. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου !

Μελίνα Δαμηλάκου-Μπίρμπα                                                                            

  Μάνα είναι αύτη που βλέπει το παιδί της πίσω από κλειστές πόρτες και το προστατεύει από ανοιχτά παράθυρα, που ξέρει να θεραπεύει με την αγκαλιά της, την αγάπη της και το μαγικό φιλί της !

Αυτή που καταλαβαίνει τι σε απασχολεί χωρίς εσύ να της το πεις…αυτή που δεν έχει χρόνο να αρρωσταίνει..

Η ψυχή της μάνας είναι η ολοκληρωτική έννοια της ύπαρξης, η απαρχή της ζωής που σηματοδοτεί την δημιουργία και την εξέλιξή μας.

Αυτά τα χέρια της που τόσο γλυκά σε κούναγαν για να κοιμηθείς, είναι ικανά να κουνήσουν όλον τον κόσμο για να σε προστατέψουν !

Μαρία Βενιζέλου 

Η Αρχαία Ελλάδα είναι η πρωταρχική πηγή αναφοράς στη γιορτή της μητέρας. Μια νεότερη εκδοχή γιορτάζεται την 4η Κυριακή της Σαρακοστής προς τιμή όλων των μητέρων της Αγγλίας. Καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη η γιορτή μεταβλήθηκε κι έτσι τιμούμε ταυτόχρονα την μητέρα και την εκκλησία.

Χρόνια πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου!!!

Σε εκείνες που γέννησαν φυσιολογικά ή με καισαρική τομή.

Σε εκείνες που τους «έτυχε», σε εκείνες που πάλεψαν πολύ.

Σε εκείνες που θέλησαν αλλά δεν μπόρεσαν.

Σε εκείνες που ακόμα προσπαθούν.

Σε εκείνες που τελικά αποφάσισαν να υιοθετήσουν.

Χρόνια πολλά σε κάθε μαμά !

Μαρία Βασιλική Ανδρικοπούλου                                                                            

Δεν υπάρχει ισχυρότερος δεσμός στην φύση από τον δεσμό της μητέρας – παιδιού. Η γιορτή αυτή μας θυμίζει το σημαντικό ρόλο που έχει μια μητέρα από την ημέρα της γέννησης του παιδιού της, ρόλος που δεν σταματάει  ποτέ. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε την μέρα  αυτή για να της πούμε ένα ευχαριστώ για όλα αυτά που κάνει για μας. Αλλά και για να μας δείξουν τα δικά μας παιδιά το δικό τους ευχαριστώ με ένα φιλί ή ένα λουλούδι. Μια τέτοια  μέρα όλοι θα πρέπει  να την θυμόμαστε για να μπορούμε να δίνουμε και να μας δίνουν δύναμη για να συνεχίζουμε αυτό το σημαντικό ρόλο !

Τριανταφιλιά Νιάρχου 

Η γιορτή της μητέρας δεν είναι παρά μια σταγόνα ευγνωμοσύνης μπρος τον ωκεανό της προσφοράς της, που δεν ζυγίζεται, ούτε μετριέται με ανθρώπινα μέτρα. Μητέρα είναι ο φύλακας άγγελος ενός παιδιού και όχι η γυναίκα που θα το φέρει απλά στον κόσμο. Ευλογημένες όσες το έχουν βιώσει και διπλά ευλογημένες, όσες αποφασίζουν συνειδητά να γίνουν μητέρες και αγκαλιάζουν ένα παιδί στερημένο από αγάπη, φροντίδα. Ένα παιδί που έχει διαφορετικό αίμα, μα ίδια ποιότητα ψυχής. Που μπορεί να μην βγήκε από την κοιλιά τους, μα είναι λες και ήταν από πάντα κομμάτι της καρδιάς τους. Η καρδιά της μητέρας είναι κήπος καλοσύνης, που μέσα της ανθοβολούν τα λουλούδια της αγάπης και της θυσίας, χρόνια πολλά σε όλες ! 

Γωγώ Δανίκα 

Για το παιδί, η μάνα ισούται με μια καταιγίδα συναισθημάτων, που τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να περιγράψει. Η μητέρα θα είναι πάντα κοντά μας ο μεγαλύτερος βοηθός σε κάθε ατυχία μας, η παρηγοριά μας, ο μεγαλύτερος μας θαυμαστής, αλλά και ο πιο δίκαιος κριτής, για τις αταξίες μας σαν παιδιά, είτε για οτιδήποτε άδικο ή κακό κάνουμε στην ζωή μας.

Να είσαι μητέρα σημαίνει να μαθαίνεις τις δυνάμεις που δεν ήξερες ότι έχεις και να αντιμετωπίζεις τους φόβους που δεν ήξερες ότι υπήρχαν. Linda Wooten

Σοφία Ζαφειροπούλου 

Και κάπως έτσι, σε μια στιγμή αλλάζει η ζωή μας όλη.  Ότι και να σου λένε η αλήθεια είναι πως, αν δεν το νιώσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Όσο μεγαλώνουμε κοιτάζουμε το εγώ μας και ξαφνικά έρχεται η στιγμή που τη θέση του, παίρνει το εμείς. Προτεραιότητα πλέον στην ζωή σου είναι αυτό πλασματάκι και πως θα του δείξεις όλη αυτή την αγάπη που αισθάνεσαι. Σε μια στιγμή καταλαβαίνεις τη δική σου μάνα, τότε που όλα όσα έλεγε τα θεωρούσες κουραστικά. Αυτόματα σου έρχεται στο μυαλό η γνωστή ατάκα «Θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις». Χρόνια πολλά σε κάθε μανούλα!

Έλενα Αναστασίου

Μητέρα, μια λέξη με έξι γράμματα, αλλά με τόσο μεγάλη σημασία. Δημιουργεί τη ζωή, τη διακινεί και τη διαιωνίζει. Την οδηγεί στην τελειότητα με αγάπη, στοργή, αυτοθυσία, αυταπάρνηση και αφοσίωση. Είναι ο άνθρωπος που θα σε διδάξει με το παράδειγμά του και θα σε εφοδιάσει με αξίες και δώρα αγάπης! Ακούραστα προσφέρει και είναι πάντα διαθέσιμη να σε ακούσει και να σε συμβουλέψει. 

Όσα πιο πολλά προσφέρει, τόσο πιο πολύ γεμίζει μέσα της και συνεχίζει. 

Η σημερινή ημέρα είναι και μία ευκαιρία να εκφράσουμε στη γυναίκα που μας έδωσε τη ζωή, την αγάπη και το σεβασμό μας! 

Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά

Ένα φιλί, μια αγκαλιά ή ένα λουλούδι είναι αρκετά για να κάνουν ευτυχισμένη την πιο σπουδαία γυναίκα της ζωής μας.

Κάθε μάνα δίνει τον αγώνα της, αναλώνεται καθημερινά για χάρη των παιδιών της, ξεπερνά τον εαυτό της και είναι αξιέπαινη.

Γιορτάζοντας την μητέρα, τιμούμε το ανθρώπινο γένος. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη ζωή που χαρίζει, τις θυσίες που κάνει και  για όλα αυτά που  συμβολίζει. Η ζωή είναι γεμάτη  από δυσκολίες, αποτυχίες, αλλά και καλές στιγμές. Σε κάθε μια από αυτές, η λέξη Μάνα έρχεται στο στόμα μας. Αυτή στις χαρές αυτή και στις λύπες. 

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!!!

Σοφία Πολυζωγοπούλου                         

Μια μέρα αφιερωμένη στο σημαντικότερο και ιερότερο πρόσωπο! Στη μητέρα,  που έφερε στη ζωή ένα παιδί αλλά και αυτήν που με μητρική στοργή το ανάθρεψε κι ας μην το γέννησε. Την μάνα που είναι πάντα εκεί να χαρίζει απλόχερα την ανιδιοτελή και άνευ όρων αγάπη της, που είναι εκεί για να προστατεύει, να στηρίζει, να παρηγορεί, χωρίς προσδοκίες ανταπόδοσης, που η αγκαλιά της είναι το καλύτερο βάλσαμο σε κάθε πόνο. Η μάνα είναι συνώνυμο της αγάπης, της φροντίδας, της ίδιας της ζωής. Αυτή η ημέρα είναι μια ευκαιρία να την τιμήσουμε και να αναλογιστούμε τον πολυδιάστατο ρόλο της στην κοινωνία. Χρονιά πολλά σε όλες τις μανούλες! 

Δήμητρα Σκαλτσά                                                                                                                  

Η μητέρα αντιπροσωπεύει ό,τι πιο ξεχωριστό έχει νοηματοδοτήσει τη ζωή του. Σήμερα γιορτάζει η νέα μητέρα που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο της, η μητέρα που τα παιδιά της βρίσκονται στην παιδική κι εφηβική ηλικία και αγωνιά για τα εφόδια που πρέπει να τους δώσει, η μητέρα – γιαγιά που η ευτυχία της εξαρτάται από την ευτυχία των παιδιών και των εγγονιών της, η μητέρα που αναθρέφει με περισσή αγάπη ένα παιδί που δεν έχει γεννήσει. Η μητρότητα για τη γυναίκα που θα την επιλέξει αποτελεί σφραγίδα της ταυτότητας της. Στην πολλαπλότητα των ρόλων της σύγχρονης γυναίκας η μητρότητα είναι ο κορυφαίος ρόλος. Χρόνια πολλά σε όλες !  

Βάσω Καλατζοπούλου                                                                                                      

  Απ΄ όλες τις μορφές αγάπης, η αγάπη της μητέρας είναι αυτή που δε γνωρίζει όρια και είναι για «ΠΑΝΤΑ». Μητέρα, μια λέξη με πολλές σημασίες, χρώματα και συναισθήματα.

Όσο χρονών κι αν είμαστε, η μητέρα είναι ο άνθρωπός μας, το καταφύγιό μας. Είναι η γυναίκα που ξέρει να θεραπεύει με την αγκαλιά της. Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι γεμάτο με σκληρή δουλειά. Υπερβαίνει την παροχή μόνο των υλικών αγαθών και εμπεριέχει την έννοια της αυτοθυσίας και τη αυταπάρνησης. Η μητέρα δεν προδίδει, δεν εγκαταλείπει, αγαπάει μόνο. Χρόνια πολλά σε όλες !

Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου

Η γιορτή της μητέρας παραμένει στη συνείδησή μας ως η πιο γλυκιά ευκαιρία να εκδηλώσουμε συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης στον άνθρωπο που μας μεγάλωσε και είναι πάντα δίπλα μας.

Έχει ρίζες στη δεκαετία του 1850 στη Βιρτζίνια όταν  διοργανώθηκαν γυναικείες ομάδες εθελοντισμού για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και τη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας.

Εμπνεύστρια της ημέρας η Anna Jarvis, όταν το 1908 μετά το θάνατο της μητέρας της διοργάνωσε εορτασμούς για να την τιμήσει. Η μητρότητα είναι η υπέρτατη μορφή αγάπης προσφοράς και θυσίας. Προτεραιότητα και σκοπός της είναι η ευημερία και η ευτυχία των παιδιών της. 

Αγγελική Πετρόγιαννη

Η Ημέρα της Μητέρας τιμάται από όλους τους λαούς της γης αποδίδοντας ευγνωμοσύνη σε ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο της κοινωνίας. Η μητέρα είναι σύμβολο απέραντης καλοσύνης και ανιδιοτελούς αγάπης από την αρχαία Ελλάδα. Η σύγχρονη μάνα έχει να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους. Υπάρχουν όμως και οι μητέρες που βιώνουν αντίξοες συνθήκες. Είναι οι μητέρες που έφεραν στον κόσμο ένα παιδί με αναπηρία και προσπαθούν κάθε μέρα να αντέξουν τα κοινωνικά σχόλια, το στίγμα της αναπηρίας και να χτίσουν ένα ισάξιο μέλλον με των άλλων παιδιών.
Το ΕΕΕΕΚ Πύργου εύχεται σε όλες και ιδιαίτερα στις μητέρες αυτές να έχουν δύναμη και υπομονή στον τεράστιο καθημερινό αγώνα που κάνουν. Αξίζουν το σεβασμό, τη στήριξη και την αγάπη μας! 

Ανδριάνα Αγγελακοπούλου

Τη σημερινή ημέρα τιμά ο σύλλογος «Οι Πυργιώτισες», στις 19:30 στην κοσμική αίθουσα του Επαρχείου με μια σεμνή εκδήλωση για το ιερό πρόσωπο της μητέρας. Η πρόεδρος του συλλόγου Ανδριάννα Αγγελακοπούλου μεταξύ άλλων έχει αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook «Η ωραία αυτή εκδήλωση είναι ο ελάχιστος φόρος, που δίνουμε στη μάνα μας για τις άπειρες φροντίδες της να μας αναθρέψει σωματικά , να μας στολίσει ψυχικά και να μας δώσει τα εφόδια για το σκληρό αγώνα της ζωής, αλλά και για την αυτοθυσία, την απέραντη στοργή και αφοσίωση που δείχνει για τα παιδιά.». 

Όλη η επικαιρότητα