Ελλάδα

Γηροκομείο στα Χανιά: Στη φυλακή οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί

Οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή.
Ακούστε το άρθρο

Την προσωρινή κράτηση των δύο ιδιοκτητριών, του γιατρού και του ψυχιάτρου του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά, αποφάσισαν οι ανακριτικές Αρχές στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που διήρκεσε 22 ώρες.

Σύμφωνα με το zarpanews και μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το γηροκομείο στα Χανιά ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος εκ της υπεράσπισης, αμφισβήτησε την διαδικασία δηλώντας ότι «προτιμήθηκε η ταχύτητα από την δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρει και το flashnews η απόφαση ελήφθη μετά από περίπου 22 ωρες διαδικασίας καθώς οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά από τις 7.00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής. Οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή.

Η μαραθώνια απολογία ξεκίνησε στις 07.00 το πρωί του Σαββάτου ενώ σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ συγγενών των θυμάτων και υπερασπιστών του γηροκομείου, οι οποίοι έμειναν έξω από το δικαστικό μέγαρο μέχρι τα ξημερώματα.

Παράλληλα έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες. Στο μεταξύ η δομή συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί.

«Όλα είναι σκευωρία» είπαν οι ιδιοκτήτριες

Αυτό υποστήριξαν οι συλληφθέντες και ειδικά η μητέρα και η κόρη στις οποίες ανήκει το γηροκομείο, που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του ανακριτή ως προς τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας για 29 περιπτώσεις ηλικιωμένων καθώς και για 8 απόπειρες.

Με πληροφορίες και zarpanews, flashnews

Όλη η επικαιρότητα