Categories: Ηλεία

«Γης μαδιάμ» και «ιπτάμενοι τσίγκοι»! – Προβλήματα στον Πύργο από την κακοκαιρία

Share

Σημαντικές καταστροφές προκάλεσε σε ελάχιστα μόνο λεπτά που διήρκησε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση, με τους ισχυρούς ανέμους με τους οποίους συνδυάστηκε να δημιουργούν προβλήματα ξηλώνοντας τα πάντα στο διάβα τους.

Των Αντώνη Φώτη και Κώστα Γκελντή

Λίγο μετά τις επτά φαίνεται πως η περιοχή στις οδούς Πατρών-Ερυθρού Σταυρού-Κατακόλου και περιμετρικά σε μια ακτίνα που φτάνει μέχρι και τη Σπιάντζα, χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Το μεγαλύτερο μέρος της οροφής του ΚΤΕΛ Ηλείας που αποτελούταν από τσίγκους ξηλώθηκε και πολλά από αυτά τα κομμάτια κατέληξαν αρκετά μέτρα μακριά και σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας.

Τα κομμάτια τόσο από την οροφή του ΚΤΕΛ, όσο και από παρακείμενη αποθήκη -που επίσης ξηλώθηκαν- κατέληξαν στην οδό Πατρών, στο ύψος των φωτεινών σηματοδοτών και σαν από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου οδηγού ή διερχόμενου πολίτη.

Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου απομακρύνοντας από το οδόστρωμα τους «ιπτάμενους τσίγκους», συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση που είχε πρόβλημα μετά την κοπή καλωδίων ηλεκτροφωτισμού, καθώς και η τροχαία προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία στις συγκεκριμένες οδούς που είχε διακοπή για ώρα.

Ζημιές σε γειτονιές και σπίτια

Πέραν όμως των παραπάνω προβλημάτων, ζημιές προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις και οικίες στις εργατικές κατοικίες Κατακόλου (πτώση κλαδιών κλπ), στην παραθαλάσσια περιοχή Αγίας Παρασκευής, στο Κατσικάρι και στη Σπιάντζα.

Από τα πρώτα λεπτά βρέθηκαν σε κάθε σημείο που υπήρχε ανάγκη η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και της προϊσταμένης Κικής Διονυσοπούλου και η Δημοτική Αστυνομία υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Μαρίνου Αχτύπη με την ιδιότητα του αστυνομικού, ενεργώντας άμεσα και προστατεύοντας τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος σε ένα από τα σημεία που βρέθηκε αντίκρισε την ολιγόλεπτη καταιγίδα να έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτι ηλικιωμένου, τον οποίο με δική του εντολή μετέφεραν στο νοσοκομείο του Πύργου, ενώ στη συνέχεια φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης.

Δείτε εικόνες: