Πολιτική

Γκάγκα: Επίδομα 250 ευρώ σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ

Όπως σημείωσε το κίνητρο χορηγείται ανεξαρτήτως ειδικότητας καθώς, «όλοι οι γιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν την ίδια δουλειά».
Ακούστε το άρθρο

Μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ύψους 250 ευρώ για όλους τους γιατρούς ΕΚΑΒ θεσπίζεται από το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα.

Στο πλαίσιο κατάθεσης νομοτεχνικών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, η κα Γκάγκα είπε ότι, από 01/01/2023 χορηγείται οριζόντια, σε όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής.

Όπως σημείωσε το κίνητρο χορηγείται ανεξαρτήτως ειδικότητας καθώς, «όλοι οι γιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν την ίδια δουλειά». Παράλληλα τόνισε ότι τα 250 ευρώ είναι επιπλέον της αύξησης 120 ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα και του 5% αύξησης στον βασικό μισθό.

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, λόγω της συμμετοχής πλέον των 80 βουλευτών, θα συνεχιστεί σήμερα, Παρασκευή, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχέδιου, καθώς και επί των επίμαχων άρθρων για την μερική απασχόληση γιατρών στο ΕΣΥ και τη δυνατότητα γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.

Όλη η επικαιρότητα