Αχαϊα Πολιτισμός

Γκαλερί Cube: «τα ελληνικά του Βούδα» του Δημοσθένη Δαββέτα [ΦΩΤΟ]

Ακούστε το άρθρο

Η Γκαλερί Cube, τέσσερα χρόνια μετά την ατομική έκθεση του Δημοσθένη Δαββέτα ΓΡΑΦΕΣ 2, Θωρώντας τον κόσμο” φιλοξενεί την καινούρια του δουλειά με τίτλο “τα ελληνικά του Βούδα”.

Η έκθεση αυτή αποτελεί τη συνέχεια της έκθεσης του, που πραγματοποιήθηκε στην 2η Art Thessaloniki Fair, τον Νοέμβριο 2017 σε συνεργασία με τον Κινέζο εικαστικό Liang Yi και θέμα το διάλογο μεταξύ Ελληνισμού και Βουδισμού.

Tα ελληνικά του Βούδα, περιλαμβάνουν έργα που είναι γέννημα του διαλόγου που εδώ και καιρό ο Δημοσθένης Δαββέτας έχει ανοίξει με το Βουδισμό και την Ανατολική κουλτούρα. Τον ενδιαφέρει κυρίως η επίδραση του ελληνισμού σαν σκέψη και σαν τέχνη σε χώρες που έδρασε ο Βουδισμός. Για το λόγο αυτό άλλωστε πήγε τρεις φορές καλεσμενος στην Κίνα ώστε να βιώσει από κοντά την πραγματικότητα.

Στόχος των έργων του είναι ν’ αναδειξουν τα κοινά σημεία του πολιτισμού μεταξύ Δύσης και Ανατολής, μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Ακολουθώντας την πορεία που χάραξε ο δάσκαλος του ο Γιόζεφ Μπόυς συνεχίζει μέσω της τέχνης την προσπάθεια διεύρυνσης κι εμπλουτισμού της εικαστικής του έκφρασης συνομιλώντας με το διαφορετικό κι επιθυμώντας να το φέρει στην παγκόσμια χώρα του κοινού χωρίς να το οικειοποιηθεί! Ποίηση και ζωγραφική συνεργάζονται στην πορεία του αυτή.

Διάρκεια έκθεσης: 9 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2018

Γκαλερί Cube (Μιαούλη 39, Πάτρα)

Όλη η επικαιρότητα