Ποδόσφαιρο

Γκάνα – Ουρουγουάη 0-2: Νίκησε και αποκλείστηκε

Η Νότια Κορέα άφησε έξω τους Λατινοαμερικάνους.
Ακούστε το άρθρο

Η Ουρουγουάη ήθελε μόνο νίκη κόντρα στη Γκάνα για να ελπίζει σε πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022, προηγήθηκε με 2-0 από το ημίχρονο και ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει, αλλά στο 91ο λεπτό η Νότια Κορέα νίκησε την Πορτογαλία και έτσι η ομάδα των Λουίς Σουάρες και Εντίνσον Καβάνι αποκλείστηκε στη διαφορά τερμάτων.

Η νίκη ήταν απαραίτητη και για τις δύο ομάδες ώστε να πλησιάσουν ή και να πάνε σίγουρα στους «16», με τους Αφρικανούς να έχουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 16′, όταν πήραν πέναλτι για ανατροπή του Κούντους από τον Ροσέτ, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε την εκτέλεση του Αντρέ Αγιού και κράτησε το 0-0. Και αφού δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Νοτιοαμερικάνοι πήραν τα πάνω τους και κυριάρχησαν στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Στο 22′ η Ουρουγουάη είχε την πρώτη της ευκαιρία με τον Νούνιες και στο 26′ άνοιξε το σκορ με τον Ντε Αρασκαέτα στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Ζίγκι σε πλασέ του Σουάρες, για να ακολουθήσει στο 31′ το 0-2 ξανά από τον Ντε Αρασκαέτα, αυτή τη φορά με βολέ μετά το «τσίμπημα» του Σουάρες. Έτσι, οι Λατινοαμερικάνοι έβαλαν από νωρίς βάσεις νίκης και από εκεί και πέρα περίμεναν να περάσει η ώρα, να λήξουν τα ματς και να προκριθούν. Και όσο περίμεναν, έχαναν και ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αρχικά με τον Πελίστρι και στη συνέχεια με τον Βαλβέρδε.

Χαμένες ευκαιρίες που εκείνη τη στιγμή δεν στοίχιζαν στην Ουρουγουάη αλλά στοίχισαν στο 91′, όταν η Νότια Κορέα έκανε το 2-1 κόντρα στην Πορτογαλία. Οι Νοτιοαμερικάνοι ήθελαν, πλέον, ακόμη ένα γκολ αλλά η Γκάνα… δεν έκανε στην άκρη, με το 0-2 να μένει ως το τέλος και να σφραγίζει, τελικά, τον αποκλεισμό της παρέας των Σουάρες και Καβάνι…

Γκάνα: Ζιγκί, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Ραχμάν, Παρτέι, Σαμέντ (72′ Κιέρε), Κούντους (90′ Ισαάκου), Αντ. Αγιού (46′ Μπουκαρί), Τζ. Αγιού (46′ Σουλεμάνα), Γουίλιαμς (72′ Σεμένιο).

Ουρουγουάη: Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κόατες, Ολιβέρα, Πελίστρι (66′ Ντε Λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34′ Βεσίνο), Αρασκαέτα (80′ Γκόμες), Σουάρες (66′ Καβάνι), Νούνιες (80′ Κανόμπιο).

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα