Ηλειούπολη

Η «Γκόλφω» της θεατρικής ομάδας του Πύργου: Αξίζουν το χειροκρότημά σας (PHOTOS)

Σε μια εποχή για όλους μας δύσκολη, είναι πολύ όμορφο να υπάρχουν άνθρωποι της προσφοράς που μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή μας. Ετσι το ζήσαμε όλοι εμείς που είμαστε κοντά τους στο έργο της χρονιάς τους την «Γκόλφω».

Ο δυνατός κρίκος συνύπαρξης της φιλολόγου σκηνοθέτιδας και ανατρεπτικής καθηγήτριας της Θεατρολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευανθίας Στιβανάκη και της θεατρικής ομάδας Πύργου, κάνει πάντα τη μεγάλη έκπληξη.

Ευανθία Στιβανάκη / Η χαρισματική σκηνοθέτιδα

«Ζει» για το θέατρο. Εκεί που ταξιψεύει και εμπνεέται αναμειγνύοντας την θεατρική της κουλτούρα. Τολμά  τα δύσκολα…

Αυτή τη φορά μας μιλά για την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Μέσα από το ποιοτικό κείμενο του έργου, πέτυχε να μας προβλημάτισει με τρόπο αληθινό και να μας συγκινήσει με το δραματικό τέλος του. Με αυτό το έργο για μια ακόμη φορά μας έδειξαν την τέλεια συνεργασία. Είναι εύκολο και δύσκολο μαζί να δουλεύουν με την Ευανθία Στιβανάκη.

«Υπάρχει μια άνεση στην επικοινωνία τώρα πια, που τις περισσότερες φορές συννενοούμαστε σχεδόν με νοήματα». Αυτό θα μας εκφράσει η ίδια που στέκεται χρόνια δίπλα τους.

Της βάζουμε βαθμό «άριστα». Για το αρχικό σχέδιο της μεταμόρφωσης με τις μάσκες και τα κοστούμια που μας παραπέμπει σε εικόνα του αρχαίου θεάτρου. Τοποθέτησε στα σκηνικά της στο θέατρο Σκιών. Χρωμάτισε την παράσταση με την χαρακτηριστική και έντονη φωνή της Γωγώς Γρίβα – Παπαϊωάννου με το τραγούδι της Γκόλφως. Διάλεξε την μουσική επένδυση του γνωστού Βαγγέλη Παπαθανασίου με τη φωνή της Ειρήνης Παππά να κυριαρχεί.

Έκανε τη διαφορά  αφού για πρώτη φορά στο ρόλο της «Γκόλφως» έχει τέσσερις πρωταγωνίστριες προκαλώντας κάθε φορά  και ένα διαφορετικό συναίσθημα. Η Ευανθία Στιβανάκη έχει μια εσωτερική πειθαρχία και αυτή την μεταδίδει άψογα στην ενέργεια της ομάδας. Κάθε φορά το πετυχαίνει με την έγνοια της και την ευφυία της. Τη γνώση που αποκόμισε από την πορεία της στο θέατρο, κάθε φορά την αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, για όλα τα πρόσωπα της θεατρικής ομάδας.

Κάθε έργο τους στα 23 χρόνια, έχει τη δική του αξία. Εμείς τους χειροκροτήσαμε με πάθος.

«Μπράβο» τους που πίστεψαν στη δύναμη της ψυχής τους, δίνοντας και πάλι τον καλύτερο εαυτό τους. Τίποτα πάνω τους δεν μαρτυρά την κούραση τους. Δείχνουν όλοι τους χαρούμενοι, γεμάτοι ενέργεια, τα μάτια τους, η φωνή τους επάνω στην σκηνή μεταμορφώνονται χωρίς να χάνουν το μέτρο, την ποιότητα και την ισορροπία.Το βασικό συστατικό της καλής συνεργασίας, αυτής που τους κάνει όλους ξεχωριστούς, να παίζουν τους αληθινούς ρόλους, είναι η αγάπη για το θέατρο. Σας ευχαριστούμε! Ανεβαίνοντας στη σκηνή δίνετε σε μας κάθε φορά και ένα δίδαγμα ζωής και προσφοράς.

Ευρυδίκη Γερασιμοπούλου: Kάθε φορά περνάει υπέροχα μαζί τους αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία. Πλέον μετράει διαφορετικά τα χρόνια. Υπολογίζει τις δεκαετίες που πέρασαν όλοι μαζί με μια προσπάθεια προσφοράς στον Πύργο που αγαπούν πολύ. Αναζητά την χαρά σ’ αυτές τις στιγμές της ζωής και στηρίζει πάντα την ομάδα έχοντας μοναδική ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.

Το χαρακτηριστικό γέλιο της αυτή τη φορά μας το χάρισε εκτός θεάτρου, όταν την επαινέσαμε για τις δημιουργίες της που έκαναν τη διαφορά. «Χρυσοχέρα» την είπαμε αφού μας εντυπωσίασε με τις χαρακτηριστικές μάσκες και τα κοστούμια που έραψε μόνη της όλη τη νύχτα. Ευρυδίκη μας αξίζεις πολλά!!!

Γιάννης Μανώλης: Ο «πρωταγωνιστής»

Κάθε ρόλος του έχει τη δική του αξία. Στηρίζεται στο θεατρικό του ένστικτο που είναι το μεγάλο του ατού. Ταλαντούχος, αυθεντικός ενορχηστρωτής της ομάδας έχει καταφέρει χρόνια τώρα να έχει φανατικό κοινό που τον θαυμάζει για την προσωπική του θεατρική εξέλιξη. Κάθε φορά διαφορετικός, με την χαρακτηριστική φωνή του, διασχίζει την σκηνή με την μοναδική του παρουσία.

Όλη η επικαιρότητα