Πολιτική

Γ.Κουτσούκος: «Με εγγυητή το ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα»

koytsoykos1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Φίλες και φίλοι,

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές μετά την άρνηση ενός ετερόκλητου αντιπολιτευτικού μετώπου να συναινέσει, με βάση την επιταγή του συντάγματος, στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιδιώξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και εξαντλήσαμε ως ΠΑΣΟΚ κάθε περιθώριο συνεννόησης, ώστε η χώρα να ολοκληρώσει με επιτυχία την έξοδο της από το μνημόνιο, διασφαλισμένη έναντι των διεθνών αγορών και των κάθε είδους κερδοσκόπων που καραδοκούν.

Δυστυχώς, η πολιτική αβεβαιότητα, λόγω της εμμονής στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, δεν το  επέτρεψε.

Έτσι οι εκλογές θα διεξαχθούν με ανοιχτά και εκκρεμή όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ελλάδας και τα προβλήματα των πολιτών, με την αγωνία να κορυφώνεται και το πολιτικό κλίμα να πολώνεται, στα πλαίσια του  νέου μικρού δικομματισμού  ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ, που πριν πέντε χρόνια ανέλαβε μόνο του το κόστος ώστε να αποφύγουμε μια άτακτη χρεωκοπία, θα μιλήσει και πάλι με την γλώσσα της αλήθειας για τις προϋποθέσεις ασφαλούς εξόδου από την κρίση και θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την μεταμνημονιακή Ελλάδα και την επόμενη μέρα.

Το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι η υπεύθυνη δύναμη της Εθνικής συνεννόησης, για μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα σέβεται την ψήφο του Ελληνικού λαού και την βούληση του να προφυλάξουμε όλοι τον δικό του κόπο και τις θυσίες, χάρη στις οποίες η Ελλάδα στέκεται όρθια και μπορεί πλέον να διεκδικεί την επάνοδό της στην κανονικότητα.

Καλώ όλα τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, κάθε δημοκράτη, προοδευτικό και λογικό άνθρωπο, όλους τους Ηλείους, να δώσουμε μαζί την μάχη των εκλογών, με εντιμότητα, ειλικρίνεια, και πολιτικά επιχειρήματα, ώστε να διασφαλίσουμε το κεκτημένο των αγώνων και των θυσιών του λαού μας, με αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Όλη η επικαιρότητα