Ηλεία

Γλύφα: Προσάραξε σκάφος που περίμενε μετανάστες

Ακούστε το άρθρο

Η «ιστορία» επαναλαμβάνεται. Κάποιοι που καλλιεργούν φρούδες ελπίδες σε μετανάστες, τους «υποσχέθηκαν» ότι θα τους μεταφέρουν στην Ιταλία με καράβι από την Γλύφα, ένα ταξίδι όμως που δεν έγινε ποτέ.

Νωρίς τα ξημερώματα κάτοικοι της Γλύφας ενημέρωσαν το Λιμενικό και την Αστυνομία για την προσάραξη κάποιου σκάφους κοντά στην ακτή. Προφανώς το μικρό σκάφος 14μέτρων θα έπαιρνε από τη Γλύφα μετανάστες που θα έρχονταν από την Αθήνα και θα τους μετέφερε σε μεγαλύτερο. Πιθανότατα τα σχέδια «ναυάγησαν» με την προσάραξη του σκάφους.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες του Λιμεναρχείου Κυλλήνης και αστυνομικοί. Στην παραλία της Γλύφας εντοπίστηκαν τρείς άνδρες τουρκικής υπηκοότητας όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια οι οποίοι και προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο για να δώσουν κατάθεση. Οι τρείς άνδρες κρατήθηκαν στο Λιμεναρχείο και θα σχηματισθεί δικογραφία.

Καθέλκυση

Αργά το μεσημέρι έγινε με εντολή του Λιμεναρχείου Κυλλήνης προσπάθεια ανέλκυσης του μισοδιαλυμένου σκάφους. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  του δήμου  Πηνειού Νίκος Μαφρέδας με υπαλλήλους του δήμου και με μηχάνημα επιχείρησαν να το καθελκύσουν χωρίς επιτυχία αφού τους πρόλαβε το σκοκάδι. «Αύριο το πρωί θα γίνει νέα προσπάθεια καθέλκυσης του σκάφους που διαλύεται αφού όπως φαίνεται έχει πάθει μεγάλη ζημία από την προσάραξη» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Μαφρέδας.

Οδηγούνται στον εισαγγελέα

Οι Τούρκοι που «πιάστηκαν» από το λιμεναρχείο της Κυλλήνης αναμένεται στις 12 να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Αμαλιάδας…

Όλη η επικαιρότητα