Γεύσεις

Γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι και λαχανικά

Ένα νόστιμο πιάτο με ανατολίτικα στοιχεία, που θα λατρευτεί.
Ακούστε το άρθρο

Ένα νόστιμο πιατό με ανατολίτικα στοιχεία, που θα λατρευτεί. Οι γλυκόξινες γαρίδες με το ρύζι είναι ένας εξαιρετικός γευστικός συνδυασμός.

Ένα νόστιμο πιατό με ανατολίτικα στοιχεία, που θα λατρευτεί. Οι γλυκόξινες γαρίδες με το ρύζι είναι ένας εξαιρετικός γευστικός συνδυασμός.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρει μια βράση ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια βράζετε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά, έως ότου αρχίζει να πήζει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Για τις γαρίδες: Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε το λάδι και στη συνέχεια το σκόρδο. Σοτάρετε για λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες.

Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά και αφαιρείτε τις γαρίδες από το τηγάνι. Προσθέτετε 3-4 κουτ. σούπας λάδι και στη συνέχεια το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να αρχίσουν να μαλακώνουν και στη συνέχεια προσθέτετε το μπρόκολο και τις γαρίδες. Περιχύνετε με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά.

Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι ή τα κάσιους και σερβίρετε πάνω από βρασμένο ρύζι basmati.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Οlivemagazine.gr

Όλη η επικαιρότητα