Ηλεία

«Γνωριμία με τα ρευματικά νοσήματα – διάγνωση» στην Ανδραβίδα – Επιτυχημένη εκδήλωση σε συνεργασία με την «ΕΛΕΑΝΑ»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τα Ρευματικά Νοσήματα και την Διάγνωση αυτών  την οποία  διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε συνεργασία με την εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα Ν.Ηλείας – Ν. Αχαίας «ΕΛΕΑΝΑ».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πρώην  Δημαρχείο Ανδραβίδας την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, όπου μίλησαν  διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της Υγείας. Μεταξύ αυτών, η κα Χριστοπούλου Μαρία (Ρευματολόγος) , ο κος Ιορδάνου Κων/νος (Ρευματολόγος), ο κος Σουρής Μανώλης (Ψυχολόγος), η κα Παπαδοπούλου Αμαλία (Πρόεδρος ΠΤ Αχαΐας – Ηλείας Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών).

Χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος και η πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ Ηλείας Μαρία Πλάγου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις επιπτώσεις των ρευματικών νοσημάτων στην σωματική και ψυχική υγεία αλλά και τρόπους αντιμετώπισης. Η εκδήλωση έκλεισε με την υποβολή ερωτημάτων από το κοινό προς τους εισηγητές της εκδήλωσης.

Παρόντες

Το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Ανδρεας Μίγκος και Λαμπης Δημόπουλος , οι προεδροι των Νομικών Προσωπων του Δημου Αννα Γεωργιοπούλου και Αναστασία  Οικονομοπούλου, οι προεδροι Λεχαινων, Βαρδας  και Ανδραβίδας Γιώργος Γαλάτης, Ζωη Καραβανά και Χρήστος Ρετουνιώτης, η πρόεδρος του συλλογου Καλλιροη Παρεν Πανωραία Παπαδοπουλου κ.α… Η ανταπόκριση των δημοτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το γεγονός αυτό αντανακλά το ενδιαφέρον του κόσμου για θέματα πρόληψης και θεραπείας σ’ ό,τι αφορά το πολυτιμότερο αγαθό μας , την υγεία. Η εν λόγω εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση  σε μια σειρά δράσεων Αγωγής Υγείας του Κέντρου Κοινότητας – Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που έθεσαν στο επίκεντρο θέματα Υγείας – Πρόληψης και Θεραπείας.

Δράσεις Υγείας

Έχουν προηγηθεί δράσεις υγείας σε όλο το εύρος του Δήμου, οι οποίες αναφέρονται περιληπτικά:

  • Κάτω Παναγιά Κυλλήνης (ενημερωτική Ομιλία με θέμα : « Ιλαρά: τρόποι αντιμετώπισης – εμβολιασμοί», με εισηγητή τον Κο Τασσόπουλο- Διευθυντή του Κ.Υ Γαστούνης)
  • Μανωλάδα (Καρδιολογικός-Γυναικολογικός – Ενδοκρινολογικός Έλεγχος σε συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας – Κέντρου Ένταξης Μεταναστών με το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»
  • Βάρδα (Γυναικολογικός Έλεγχος – test pap, σε συνεργασία με το Δίκτυο Α’ Βαθμιών Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Κ.Υ Γαστούνης
  • Νεοχώρι (Εμβολιαμός παιδιών Ρομά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο)
  • Ανδραβίδα (Εμβολιασμός Ρομά σε συνεργασία με τον Κο Τασσόπουλο – Διευθυντή του Κ.Υ Γαστούνης
  • Λεχαινά ( Γυναικολογικός έλεγχος – test pap σε γυναίκες Μεταναστριες του Δήμου σε συνεργασία με το Δίκτυο Α’ βαθμιών Υπηρεσιών Υγείας Δυτικής Ελλάδας

Το Κέντρο Κοινότητας – Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης  αφουγκραζόμενο την ανάγκη των δημοτών του για μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε υπηρεσίες υγείας στέκεται αρωγός διευκολύνοντας ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και όχι μόνο, να λαμβάνουν υπηρεσίες πρόληψης και ενημέρωσης για την υγεία. Με συνεπή παρουσία και δέσμευση στους στόχους του, συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες με στόχο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Δείτε Φωτογραφίες

Όλη η επικαιρότητα