Ηλεία

Γνώρισαν την ιστορία του Καρδαμά…

kardam-1.jpg

Την ιστορία του Καρδαμά ‘ξεφύλλισαν’ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Καρδαμά του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στην έκθεση δημοσιογραφικών ντοκουμέντων (1931-1940) του Μορφωτικού Συλλόγου ‘Κωστής Παλαμάς’.

Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα του Συλλόγου που βρίσκεται δίπλα στο κοινοτικό γραφείο και φέρει την επωνυμία ‘Γεώργιος Μπουμπιώτης’ και περιλαμβάνει αποκόμματα εφημερίδων, τα περισσότερα προέρχονται από την εφημερίδα ‘Πατρίς’, της δεκαετίας 1931-1940, που αναφέρονται στον Καρδαμά και στους ανθρώπους της εποχής εκείνης.

Αρχικά την έκθεση επισκέφθηκαν οι μαθητές των τάξεων Δ’ Ε’ και ΣΤ’ μαζί με τους δασκάλους τους Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου, Γεωργία Αντωνακοπούλου και Χρήστο  Σουλελέ, και ακολούθησαν οι μαθητές των τριών μικρότερων τάξεων Α’, Β’ και Γ’, με τις δασκάλες τους Αθανασία Μπαρτζίλα, Γεωργία Δούκλαρη και Γεωργία Δημάκου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί είδαν από κοντά τα 180 περίπου αναρτημένα δημοσιεύματα για τον Καρδαμά και τους κατοίκους τους και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ‘γνωριμία’ τους με την ιστορία του τόπου.

Μάλιστα, για να κατανοήσουν τη σημασία των δημοσιευμάτων για την τοπική ιστορία του Καρδαμά και τη ζωή των ανθρώπων του, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Άγγελος Λιβαθινός, τους ανέλυσε μερικά δημοσιεύματα και ανταποκρίσεις εκείνης της εποχής και απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις και τις απορίες των παιδιών.

Τα παιδιά δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους και στο τέλος φωτογραφήθηκαν όλα μαζί έξω από την αίθουσα του Συλλόγου.

Μαρία Καραμπάτση

Όλη η επικαιρότητα