Ανακοινώσεις Patrisnews

Γνωρίζοντας τα μυστικά της δημοσιογραφίας – Επισκέψεις μαθητών στον Δημοσιογραφικό Όμιλο Βαρουξή

  Στα μυστικά της δημοσιογραφίας «μυήθηκαν» οι μαθητές του Γυμνασίου Βάρδας αλλά και των Δημοτικών Σχολείων Κρεστένων και Πλατάνου, που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή και είδαν από κοντά πως εκδίδεται η εφημερίδα «Πατρίς» αλλά και πως βγαίνουν στον «αέρα» της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και της ΟΡΤ fm τα δελτία ειδήσεων και οι εκπομπές.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Βάρδας, έφτασαν χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις της εφημ. «Πατρίς» συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Χρυσή Γιαννάκου, Μαριάννα Τσιρώνη και Γεωργία Γεωργακόπουλου. Η επίσκεψη εντάχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας και οι μαθητές, αφού παρακολούθησαν  με ενδιαφέρον όσα τους είπαν ο Υπεύθυνος Παραγωγής Γιώργος Καρυδάκης και ο δημοσιογράφος της ΟΡΤ Κωνσταντίνος Γκλεντής, εξέφρασαν αρκετές απορίες και ερωτήσεις, λαμβάνοντας απαντήσεις.

Ο κ.Καρυδάκης ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της εφημερίδας, από τον χώρο εργασίας των δημοσιογράφων του πολιτικού και αθλητικού ρεπορτάζ, αλλά και διαχείρισης της ηλεκτρονικής έκδοσης patrisnews.com, μέχρι το ατελιέ και τα πιεστήρια, το τελικό στάδιο έκδοσης της εφημερίδας, πριν ξεκινήσει η διανομή της απ’ άκρη σ’ άκρη της Ηλείας. Την ξενάγηση στους χώρους της ΟΡΤ, το στούντιο, τη ροή προγράμματος αλλά και το μοντάζ, ανέλαβε ο κ.Γκελντής, ο οποίος και απάντησε στις απορίες των παιδιών.

Μικροί δημοσιογράφοι εν δράσει

Τις προηγούμενες ημέρες, τις εγκαταστάσεις της εφημ. «Πατρίς» και της ΟΡΤ, επισκέφτηκαν ομάδες μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία Κρεστένων και Πλατάνου.

Τους μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημ. Σχολείου Κρεστένων συνόδευσαν οι δάσκαλοί τους, Ευάγγελος Χαρομέρης και Παναγιώτης Έρχος, ενώ την ξενάγησή τους ανέλαβε ο κ.Καρυδάκης, που τους περιέγραψε πως εκδίδεται μια εφημερίδα, από το «Α» ως το «Ω», πηγαίνοντας από τμήμα σε τμήμα, για να καταλήξουν στο πιεστήριο, τον χώρο που πάντα εντυπωσιάζει τους  μαθητές των δημοτικών σχολείων, λόγω των επιβλητικών εκτυπωτικών μηχανών.

Σ’ αυτό το χώρο, κρατώντας τα φύλλα της ημερήσιας έκδοσης στα χέρια τους, ολοκληρώθηκε η ξενάγηση και για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου που έφτασαν στην εφημ. «Πατρίς» συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, Δήμητρα Γριβάκη, Κωνσταντίνο Σορβανή, Σοφία Μισύρη, Μαρία Σταυροπούλου και Ιωάννα Τζάννε. Τους μαθητές, υποδέχθηκε και  ξενάγησε ο κ.Καρυδάκης, ξεκινώντας από την γνωριμία και τον χώρο εργασίας των δημοσιογράφων, το Μοντάζ και τη Ροή Προγράμματος αλλά και το στούντιο της ΟΡΤ, όπου μπήκαν για λίγο πίσω από τις κάμερες, στη θέση των δημοσιογράφων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

   Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναχωρούν εκφράζοντας ευχαριστίες για τις χρήσιμές γνώσεις και εμπειρίες που «κερδίζουν» κατά τις επισκέψεις τους στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και του τηλεοπτικού σταθμού. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται και από την πλευρά μας, για το ενδιαφέρον και τη θέρμη των παιδιών, να δουν, να ακούσουν και να μάθουν την ιστορία της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ που μετρά 117 χρόνια καθημερινής έκδοσης!

Όλη η επικαιρότητα