Λακωνία

GNTM: Η ανακοίνωση του Δήμου Ελαφόνησου για τα γυρίσματα που προκάλεσαν σάλο

Ακούστε το άρθρο

Μετά τις έντονες  αντιδράσεις που προκάλεσε το επεισόδιο του GNTM το οποίο είχε μαγνητοσκοπηθεί στην Ελαφόνησο, ο Δήμος Ελαφονήσου εξέδωσε σήμερα σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα προβλήθηκε επεισόδιο του ριάλιτι μοντέλων με φωτογράφιση στη διάσημη παραλία του Σίμου, περιοχή που αποτελεί Προστατευόμενη Περιοχή του Δικτύου Natura 2000.

Οι χρήστες των social media έκαναν οργισμένα σχόλια για την έλλειψη σεβασμού σε περιοχή Natura και κίνδυνο για πρόκληση ανεπανόρθωτων βλαβών και να κατηγορούν την παραγωγή του σόου και το κανάλι για τεράστιο ατόπημα. Από τα βέλη τους δεν γλίτωσε ούτε ο Δήμος Ελαφονήσου, που έδωσε την άδεια για να γίνει το γύρισμα στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην ανακοίνωση του Δήμου, αναφέρεται ότι η φωτογράφιση έγινε σε περιοχή στάθμευσης οχημάτων και όχι στην προστατευόμενη έκταση.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ελαφόνησου

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε από εσφαλμένες εντυπώσεις που προκλήθηκαν για τα πλάνα της εκπομπής GNTM στην τηλεόραση του STAR, από τον Δήμο Ελαφονήσου ανακοινώνονται τα εξής:

Τα συγκεκριμένα πλάνα αφορούν περιοχή στάθμευσης οχημάτων και όχι αμιγώς την προστατευόμενη λόγω των αμμοθινών έκταση την οποία εμείς εντάξαμε στο πρόγραμμα NATURA και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπαμε οποιαδήποτε αλλοίωση ή και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Η ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης που εκδόθηκε απαντά στα τυχόν ερωτήματα και στις άδικες διαμαρτυρίες όσων, πέρα και πάνω από εμάς τους κατοίκους, αυτοαναγορεύθηκαν ως προστάτες του τόπου στον οποίο ζούμε και την αξία του οποίου εμείς οι ίδιοι έχουμε αναδείξει.

Τα βασικά πλάνα της εκπομπής ήταν στατικά και σε καμία περίπτωση δεν έβλαψαν το οικοσύστημα, η δε κίνηση των τροχοφόρων ήταν σε σημείο συγκέντρωσης βρόχινων νερών δεδομένου ότι τα γυρίσματα έγιναν τον Οκτώβριο.

Διαβεβαιώνουμε όλους ότι η Ελαφόνησος που εφέτος κέρδισε την αγάπη και την προτίμηση χιλιάδων επισκεπτών θα παραμείνει προσφιλής χάρη στο φυσικό του περιβάλλον και τα γραφικά του τοπία τα οποία προστατεύουμε και στα οποία επενδύουμε προκειμένου να αναδείξουμε το νησί όπου έχουμε την ευλογία να κατοικούμε».

Όλη η επικαιρότητα