Ηλεία

ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού: Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Συνεχίζουν την επίσχεση οι εργαζόμενοι στον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, αφού η ομαλότητα στη μισθοδοσία τους δεν έχει επανέλθει. Σε χθεσινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι έχουν να πληρωθούν από τον Σεπτέμβριο και ζητούν από τους παραγωγούς της Ηλείας να τους στηρίξουν στον αγώνα τους για να δικαιωθούν.

«Οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ έχουμε κατά την τελευταία περίοδο περιέλθει σε ιδιαίτερα δεινή θέση, καθότι παραμένουμε απλήρωτοι επί σειρά μηνών, ενώ η διοίκηση-διεύθυνση του Οργανισμού διατηρεί πάγια αδιάφορη στάση προς το δίκαιο αίτημα της καταβολής των οφειλόμενων μισθών μας, επικαλούμενη οικονομικές δυσχέρειες ώστε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Οι εργαζόμενοι, έχοντας πλέον να πληρωθούμε από Σεπτέμβριο 2018, έχουμε φτάσει σε σημεία απελπισίας και απόγνωσης, καθώς δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις βασικές μας ανάγκες, να ανταποκριθούμε στις οικογενειακές μας υποχρεώσεις και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, γι’ αυτό και διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας να λάβουμε μισθό για εργασία που παρείχαμε» αναφέρπουν στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν ότι θα συνεχίσουν την επίσχεση για να προστατέψουν τα εργασιακά τους κεκτημένα.

Εν μέσω μιας συνολικής επίθεσης που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα με επίκληση της σωτηρίας των εταίρων, θεωρούμε απαραίτητο να διατηρήσουν οι εργαζόμενοι τα με ιδρώτα κεκτημένα  δικαιώματά τους, γι’ αυτό και λάβαμε την απόφαση να προβούμε σε επίσχεση εργασίας, ως έσχατο μέσο διεκδίκησης του αυτονόητου.  Στον αγώνα μας αυτόν πρέπει να συμπαρασταθεί ο αγροτικός κόσμος, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα και διεκδικήσεις και ο οποίος έχει ήδη πληγεί βαριά από όσους εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση για να αποκομίσουν κέρδος στις πλάτες του λαού» σημειώνουν και καταγγέλλουν τους υπεύθυνους ότι «κωφεύουν και πράττουν σαν να αγνοούν ότι η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος άρδευσης επηρεάζει άμεση την γεωργική παραγωγή, και νευραλγικό μέρος του συστήματος αυτού αποτελούν και οι εργαζόμενοι των οργανισμών άρδευσης».

«Μόνο ενωμένοι και από κοινού μπορούμε να πιέσουμε προς την κατεύθυνση της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας και να λήξει η επίσχεση εργασίας μας το συντομότερο, για να είμαστε και πάλι στη θέση μας ενεργοί, στο πλάι της ηλειακής αγροτιάς, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της, ενόψει και των απαιτήσεων της επικείμενης γεωργικής περιόδου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλη η επικαιρότητα