Ελλάδα

Γονείς – βιαστές της Λέρου: «Θυμάμαι πάντα βίαιο τον πατέρα και φοβισμένη τη μητέρα», είπε ο ενήλικος γιος

Ακούστε το άρθρο

Τα ανήλικα αδέρφια του μετά την καταδίκη και φυλάκιση των γονιών μεταφέρθηκαν σε ιδρύματα – Ο πατέρας και η μητέρα του καταδικάστηκαν σε 24 και 13 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα

Συγκλονίζει η τραγική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, που εκτυλίχθηκε στη Λέρο, από γονείς σε βάρος των ίδιων τους των παιδιών.

Ο πατέρας και η μητέρα του καταδικάστηκαν σε 24 και 13 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά τα δύο ανήλικα παιδιά τους και τον ενήλικο γιο τους, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

«Το δικαστήριο έπραξε όπως έπρεπε. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ» δήλωσε στο STAR ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι όταν ήταν 17 ετών για να γλιτώσει.

Χαρακτήρισε τον πατέρα του «βίαιο μια ζωή», ενώ για την μητέρα του είπε πως ήταν μία πονεμένη και φοβισμένη γυναίκα, που καταδικάστηκε άδικα.

«Ήταν συνέχεια μέσα στο σπίτι. Την έβλεπες πως κάτι τη βασάνιζε. Πού να πάω μόνη με τέσσερα παιδιά χωρίς δουλειά» έλεγε.

Όπως λέει του λείπουν τα αδέρφια του, τα οποία μετά την καταδίκη και φυλάκιση των γονιών του μεταφέρθηκαν σε ιδρύματα. «Τα αγαπάω και δε θα τους λείψει τίποτα όσο είμαι αδερφός τους. Είμαι προστάτης τους» είπε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ενώ ευχήθηκε «να μην αξιώσει ούτε τον εχθρό μου ο θεός να ζήσει τέτοια κατάσταση».

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στη μητέρα και απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον πατέρα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε στην περιοχή Πλάκα της Λέρου, όπου κατοικούσαν οι γονείς μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, καθώς και τον ενήλικο γιο τους, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

Από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2018, ο πατέρας κατηγορείται ότι επανειλημμένα κακοποιούσε την ανήλικη κόρη του. Συγκεκριμένα είτε της αφαιρούσε τα ρούχα και εσώρουχα είτε την εύρισκε γυμνή στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο και εν συνεχεία την θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα.

Σε άλλη περίπτωση, ο πατέρας κατηγορείται ότι επιχείρησε να έλθει σε παρά φύσιν συνουσία με την ανήλικη μετά από μπάνιο, χωρίς να πετύχει τον σκοπό του λόγω της αντίδρασης της κόρης τους.

Στις ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης συμμετείχε και η μητέρα της.

Με εντολή, προτροπή και καθοδήγηση του πατέρα, η ανήλικη κόρη τους αφαίρεσε τα ρούχα της και η μητέρα της, δεύτερη κατηγορούμενη, την θώπευσε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα προς ικανοποίηση της γενετήσιάς τους επιθυμίας.

Όπως προέκυψε ο πατέρας είχε επιχειρήσει ασελγή πράξη και σε βάρος του ανήλικου γιου του.

Ο πατέρας ενεργούσε ασελγείς πράξεις, με άγνωστο αριθμό επαναλήψεων, και εις βάρος του ενήλικου γιου του, ο οποίος έπασχε από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση και ήταν για το λόγο αυτό ανίκανος να αντισταθεί.

Κατά το ίδιο δε χρονικό διάστημα η μητέρα επιχείρησε και η ίδια, από κοινού με τον σύζυγό της, ασελγείς πράξεις εις βάρος του ψυχικά πάσχοντος υιού της.

Ενώπιον του Δικαστηρίου ο πρώτος ομολόγησε αρχικώς μια πράξη ασέλγειας εις βάρος της κόρης του, υποστήριξε ότι βοηθούσε το άλλο του παιδί σε μικρή ηλικία καθ’ υπόδειξιν παιδιάτρου ανοίγοντας το μόριό του για να μην υποβληθεί σε επέμβαση φίμωσης και αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

Σε ερωτήσεις της Εισαγγελέως της έδρας στην πορεία επιβεβαίωσε ωστόσο άλλες κατηγορίες τις οποίες είχε προηγουμένως αρνηθεί.

Η μητέρα, από την άλλη, ομολόγησε μια πράξη με θύμα την κόρη της ενώ αρνήθηκε τις υπόλοιπες, τονίζοντας ωστόσο ότι τελούσε υπό τον φόβο του συζύγου της.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Χατζηάμαλος (Κω) και Μανώλης Aναστασάκης (Αθηνών).

Όλη η επικαιρότητα