Γρανάδα: Το αραβικό διαμάντι της Ανδαλουσίας

granada.jpg

Κατηφορίζουμε προς Ισπανία και προσγειωνόμαστε στη Γρανάδα, το αραβικό διαμάντι της Ανδαλουσίας.

Σαν ένα μαυριτανικό παραμύθι, η Γρανάδα ενσαρκώνει το μύθο του παραμυθένιου Alhambra και των χιονισμένων κορυφών της Sierra Nevada, σε μεθυσμένες νύχτες με flamenco και τα αρώματα της ανδαλουσιανής κουζίνας.

Ήταν το 14º αιώνα, όταν οι Άραβες έκαναν τη Γρανάδα την ισχυρότερη πόλη της Ανδαλουσίας. Ο καιρός τους πέρασε, το ανάκτορο Alhambra ακόμη ασκεί τη μυστηριακή του γοητεία σε όποιον περνά από την πόλη, θυμίζοντας εκείνα τα παλιά μεγαλεία.

 Το παλάτι Alhambra είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εθνικά μνημεία της Ισπανίας και αποτελεί από μόνο του αιτία να επισκεφθείς τη Γρανάδα οπωσδήποτε κάποια στιγμή. Δεν τελειώνουμε όμως εδώ.
Απέναντι από το λόφο του Alhambra, θα βρεις την περιοχή Albaicín, το δεύτερο ικανό λόγο που θα σε πείσει για την επιλογή σου. Πρόκειται για την παλιά πόλη της Γρανάδα, ένα λαβύρινθο από στενά σοκάκια, αραβική αρχιτεκτονική και υπέροχη θέα.

Με την επιβλητική Sierra Nevada να συνθέτει ένα συγκλονιστικό φόντο, τη γνήσια σφραγίδα της ισλαμικής κληρονομιάς της Ισπανίας και την αιώνια μνήμη του μεγάλου Federico García Lorca, η Γρανάδα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα: Είναι συναρπαστική!

 

 

 

Πηγή: travelkiki.com