Μπάσκετ

Γρηγόρης Τρυφωνόπουλος: «Αυτό που καταφέραμε με τον ΝΕΟΛ είναι ένας μικρός άθλος!»

Ακούστε το άρθρο

Το Ληξούρι για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στη Β’ Εθνική. Αν και με μόλις 22 χρόνια ζωής, το τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΝΕΟΛ με σωστή και καλή δουλειά κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην πυραμίδα του ελληνικού μπάσκετ και γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του κεφαλονίτικου μπάσκετ που θα παίξει σε τόσο υψηλή κατηγορία! Ο 30χρονος Ηλείου φόργουορντ/σέντερ Γρηγόρης Τρυφωνόπουλος έχει ζήσει την τρελή κούρσα του ΝΕΟΛ από τα τοπικά στη Β’ Εθνική! Το «ΦΩΣ» μίλησε μαζί του  και ο ίδιος δήλωσε τα εξής:

«Για μια νησιώτικη ομάδα, όπως ο ΝΕΟΛ, με μόλις δύο χρονιές εμπειρία στη Γ’ Εθνική, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτό που καταφέραμε είναι ένας μικρός άθλος αλλά και μια δίκαιη άνοδος. Μας αρέσει να προχωράμε με μικρά και σταθερά βήματα. Γι’ αυτό σχεδιάζουμε προσεκτικά τη νέα χρονιά και ελπίζουμε ότι θα ζήσουμε και φέτος μαζί με τους φιλάθλους μας εξίσου έντονες στιγμές, καθώς και ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να γιορτάσουμε πολλά ακόμα επιτεύγματα στη νέα αυτή κατηγορία. Πιστεύω ότι η διοίκηση της ομάδας έχει αποδείξει τον καλό προγραμματισμό της, ενώ το τεχνικό τιμ έχει τις γνώσεις και τις δυνατότητες για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις νέες προσθήκες παικτών που θα γίνουν στην ομάδα, και με «6ο παίκτη» τον κόσμο μας, πιστεύω ότι θα φέρουν ένα πολύ καλό σύνολο, που θα μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στη Β’ Εθνική. Στον ΝΕΟΛ υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα.

Με τον κόσμο μάλιστα συνεχώς δίπλα μας, και στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια, αισθάνομαι σαν να είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια! Γι’ αυτό χαίρομαι που συνεχίζω να αγωνίζομαι σε αυτήν την ομάδα, που έχει να μου προσφέρει ακόμα πολλές εμπειρίες. Άμεσος στόχος μου για την επόμενη χρονιά είναι να συνεχίσω να αποτελώ πολύτιμο παίκτη για την ομάδα μου και μέσα από σκληρή δουλειά να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Την ιστορική αυτή επιτυχία μας την αφιερώνουμε σε όλους όσοι μας βοήθησαν στο να έχουμε μια εξαιρετικά καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και να εξασφαλίσουμε την άνοδο. Ιδιαίτερα μάλιστα στους φιλάθλους μας, που πίστεψαν μαζί μας στον δύσκολο στόχο μας. Ακόμη, την αφιερώνουμε στους χορηγούς μας και την τοπική μας κοινωνία, που με τη στήριξή τους καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις απαιτήσεις των εθνικών κατηγοριών».

 

Όλη η επικαιρότητα