Μπάσκετ

Γρηγόρης Τρυφωνόπουλος: Oδηγός στο «τρένο» του ΝΕΟ Ληξουρίου ο Ηλείος σέντερ

Ακούστε το άρθρο

Τρείς  ανόδους…  μέσα σε τέσσερα  χρόνια!

Ο ΝΕΟ Ληξουρίου του Ηλείου Γρηγόρη Τρυφωνόπουλου , πανηγυρίζει από προχθές την άνοδο του στη  Β΄ εθνική του μπάσκετ! Μια άνοδος που είναι η Τρίτη  μέσα στα τέσσερα χρόνια που ο παίκτης μετακόμισε στο Ληξούρι, το 2016! Είχε προηγηθεί  η άνοδος της ομάδας από την Α2 ΕΣΚΑΗ  στην Α1 ΕΣΚΑΗ, και κατόπιν στη Γ΄ εθνική, όπου παίζοντας φέτος για 2ο χρόνο,  έκανε το μεγάλο άλμα  στη Β΄ εθνική!

Ποιος  είναι  ο  Γρ. Τρυφωνόπουλος?

Ο παίκτης γεννήθηκε το 1990 στις Ράχες του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρέστενας , όπου μένουν μόνιμα οι γονείς  του ,  και πρώτο έπαιξε μπάσκετ σε ηλικία 8 χρονών στον Ίφιτο Πύργου. Τη σεζόν 2008-2009 με τον Ίκαρο Καλλιθέας πήρε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στους: Θεμιστοκλή Κερατσινίου (Α’ ΕΣΚΑΝΑ) 2009-2011,  ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ (Γ’ Εθνική) 2011-2013, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Γ’ Εθνική) 2013-2015  ,ΕΣΠΕΡΟ ΠΑΤΡΩΝ (Β’ Εθνική) 2015-2016, και έκτοτε συνεχίζει στο ΝΕΟ Ληξουρίου! Ο Γρ. Τρυφωνόπουλος, με ύψος 2.05, ήταν ίσως το καλύτερο «πεντάρι» της κατηγορίας και βρίσκεται σε μια εξαιρετική μπασκετική ηλικία (30ετών).

Γρηγόρη ο ΝΕΟΛ από την ερχόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΟΚ.?

«Με μεγάλη μας ικανοποίηση,  ενημερωθήκαμε από την ΕΟΚ ότι η ομάδα μας κατέκτησε το εισιτήριο της ανόδου στη Β’ Εθνική για τη σεζόν 2020-2021, ύστερα από τα όσα βιώσαμε με τον Κορωνοίο. Δεδομένου ότι η απόφαση αυτή καθιστά τον ΝΕΟΛ την πρώτη ομάδα στην ιστορία του Κεφαλονίτικου μπάσκετ που θα αγωνιστεί σε τόσο υψηλή κατηγορία, η συγκίνησή και η υπερηφάνεια που αισθανόμαστε γίνονται ακόμα μεγαλύτερες. Από την αρχή άλλωστε είχαμε βάλει σαν στόχο την άνοδο με τις ανάλογες προσθήκες  που κάναμε το καλοκαίρι, έχοντας βάλει τις βάσεις από την προηγούμενη χρονιά» !

Πως  όμως ήρθε αυτή η άνοδος?

«Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές ο κόουτς μας κ. Τζουγανάτος, «με επιμονή, υπομονή και πίστη στον στόχο μπορείς να πετύχεις πολλά». Για μια νησιώτικη ομάδα, που τέτοια εποχή πριν δύο χρόνια αγωνιζόταν ακόμα στην Α1 ΕΣΚΑΗ, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτό που καταφέραμε είναι ένας μικρός άθλος, αλλά και μια δίκαιη άνοδος! Άλλωστε  κάθε αγώνας μας, είτε εντός, είτε εκτός, ήταν μια «γιορτή» για μας! Πιστεύουμε  δε, ότι τη νέα χρονιά θα ζήσουμε όλοι μαζί ακόμα πιο έντονες στιγμές και ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να γιορτάσουμε πολλά ακόμα επιτεύγματα στη νέα κατηγορία».

Πως βλέπεις τη νέα κατηγορία και ποιο το  μέλλον  το δικό  σου?

«Καταρχήν να σας πω από τώρα, ότι υπάρχει στο ΝΕΟΛ ένα πολύ καλό κλίμα, με τον κόσμο να είναι πάντα δίπλα μας, αποτελώντας μια οικογένεια! Πράγμα που δεν σου πάει να φύγεις  από αυτή την ομάδα!  Έτσι θα συνεχίσουμε και στη νέα για μας Β΄ εθνική, με στόχο την άνετη παραμονή και την καθιέρωση στην   κατηγορία!  Πιστεύω  πως με τις προσθήκες που θα γίνουν,  και «6ο παίκτη» τον κόσμος μας,  θα τα καταφέρουμε»!

Που αφιερώνεις αυτή την άνοδο και ποιους ευχαριστείς?

«Σε αυτή την ιστορική για εμάς στιγμή, θέλω  να ευχαριστήσω  όλους όσους μας βοήθησαν στο να έχουμε μια εξαιρετικά καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και να εξασφαλίσουμε  την άνοδο. Ιδιαίτερα δε από καρδιάς τους φιλάθλους μας,  που πίστεψαν μαζί μας στον δύσκολο στόχο που θέσαμε εξ αρχής. Ακόμη, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και την τοπική μας κοινωνία που με τη στήριξή τους καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις απαιτήσεις των εθνικών κατηγοριών. Και φυσικά  τους γονείς μου, και τα αδέλφια μου στις Ράχες του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρέστενας,  που όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσκετ, είναι πάντα δίπλα μου»!

Γρηγόρη  κλείνοντας δυο λόγια για το Ηλειακό μπάσκετ?

« Όπου και να βρίσκομαι, παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο Ηλειακό μπάσκετ από το οποίο ξεκίνησα άλλωστε !  Χαίρομε ιδιαίτερα δε,  που τα τελευταία χρόνια ο Κόροιβος Αμαλιάδας μας εκπροσωπεί στα «μεγάλα σαλόνια»! Όπως χάρηκα και για την άνοδο φέτος στη Γ΄ εθνική του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας! Αυτό σημαίνει μια άνοδος του μπάσκετ σε σχέση με το ποδόσφαιρο!  Πιστεύω δε πως  το μπάσκετ στην Ηλεία έχει μέλλον, και είναι καλό τα νέα παιδιά να ασχοληθούν ακόμα περισσότερο με το άθλημα»!

Όλη η επικαιρότητα