Κόσμος

Grup Yorum: Πέθανε ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ λίγες μέρες μετά την πολιτική του νίκη

Ακούστε το άρθρο

Ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ είχε σταματήσει την απεργία πείνας μετά από  323 ημέρες, αφού έγινε δεκτό το αίτημα για να πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος.

Όμως ο καταπονημένος οργανισμός του δεν άντεξε και κατέληξε στην εντατική.

«Μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου και κατέληξε, καθώς, πλέον, το σώμα του δε μπορούσε να δεχθεί τους όρους. Το αίμα ήταν ήδη ελάχιστο στο σώμα του συντρόφου μας» ενημερώνει σε ανακοίνωση του το Λαίκό Μέτωπο Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο.

Η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Δύο μέρες πριν, στις 323 μέρες απεργίας πείνας διέκοψε την απεργία μέχρι να πραγματοποιηθούν οι συναυλίες του Grup Yorum για τις οποίες έγιναν δεκτές οι αιτήσεις και τα μέλη του να απελευθερώνονταν.

Σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις τουρκικές φυλακές βρίσκονται οι:

EBRU TİMTİK, δικηγόρος του λαού, 126 μέρες
AYTAÇ ÜNSAL, δικηγόρος του λαού, 95 μέρες
DİDEM AKMAN, αγωνίστρια του Λαϊκού Μετώπου Τουρκία, 79 μέρες
ÖZGUR KARAKAYA, αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, 79 μέρες

Νεκροί άλλοι δύο απεργοί πείνας

Ακόμα δύο μέλη του συγκροτήματος που βρισκόντουσαν σε απεργία πείνας, δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής.

Πρώτη «έφυγε» η Χελίν Μπολέκ, τραγουδίστρια του συγκροτήματος.

Η Χελίν πέθανε έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας την οποία είχε ξεκινήσει με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του συγκροτήματος.

Ο Μουσταφά Κοτσάκ ήταν ο δεύτερος απεργός πείνας που πέθανε μετά την Χελίν Μπολέκ.

Ο 28 χρόνος Μουσταφά Κοτσάκ ένας από τους εκατοντάδες πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία έφυγε από τη ζωή μετά από 297 μέρες απεργία πείνας.

Ο Μουσταφά Κοτσάκ βρισκόταν στις τουρκικές φυλακές από το 2017 και καταδικάστηκε πέρυσι σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι προμήθευσε με οπλισμό τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν βρέθηκε ποτέ κανένα στοιχείο που να τον ενοχοποιεί μόνο ανώνυμες καταθέσεις βασανισμένων συλληφθέντων.

via

Όλη η επικαιρότητα