Style

Γυαλιά ηλίου: 10 προτάσεις για κάθε περίσταση

Ακούστε το άρθρο

Ένας οδηγός για να μην είσαι ποτέ βαρετός ή εκτός θέματος φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Τόρες στην Τσέλσι, η κανέλα στο παστίτσιο, ο Βαν Νταμ στα Φιλαράκια. Παρατηρείς κάποιο μοτίβο; Είναι απλά μερικά από τα χιλιάδες παραδείγματα όπου μία εξαιρετική μονάδα προστέθηκε σΓυαλιά ηλίου: 10 προτάσεις για κάθε περίστασηε ένα ήδη ολοκληρωμένο σύνολο, αλλά το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν αποδείχθηκε πετυχημένο.

Μερικές φορές οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αποφασίζουμε να βελτιώσουμε μια ήδη πετυχημένη συνταγή. Η αξία της προσθήκης μπορεί να φαντάζει μεγαλύτερο σιγουράκι κι από ποντάρισμα σε νίκη των Golden State Warriors, αυτό όμως δε σημαίνει πως θα αποφέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα. Και το στυλ σου ασφαλώς δεν αποτελεί την πολυτραγουδισμένη εξαίρεση στον κανόνα.

Σε κάθε outfit σου, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που οφείλεις να προσέχεις: ο συνδυασμός χρωμάτων, τα μεγέθη και, ασφαλώς, το timing. Ποτέ δε θα πήγαινες σε meeting φορώντας hoodie. Θα απέφευγες να βάλεις το καλό σου το ρολόι για να πας για τρέξιμο. Δεν πιστεύουμε λοιπόν να θεωρείς πως τα γυαλιά ηλίου, ένα θεμέλιο συστατικό μιας πετυχημένης εμφάνισης, θα παίξουν το ρόλο του στυλιστικού χαμαιλέοντα.

Όπως σου έχουμε ξαναπεί, ιδανικά στη συλλογή σου οφείλουν να βρίσκονται από 2 ζευγάρια γυαλιά ηλίου και πάνω, ώστε να μπορείς να τα συνδυάζεις ανάλογα με το outfit και την περίπτωση.

Στο γραφείο

Τι θα έλεγες αν θέταμε μία λέξη κλειδί για κάθε περίσταση; Για παράδειγμα, δεν υπάρχει κάποια λέξη που περιγράφει καλύτερα την εμφάνιση που πρέπει να έχεις στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις από την Απλότητα. Ναι, τα 2 λεπτά που χρειάζονται για να διανύσεις την απόσταση είσοδος – γραφείο ή για να συστηθείς σε ένα εξωτερικό ραντεβού είναι αρκετά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Στον επαγγελματικό σου χώρο φρόντισε να επιλέγεις αυστηρές γραμμές και κλασικά σχέδια, σεβόμενος τα απλά χρώματα. Ένα ζευγάρι τύπου Aviator ή Heavy browline θα περάσουν ακριβώς τα μηνύματα που θες. Μαύρος ή μεταλλικός σκελετός και safe επιλογή φακού. I’m not a businessman, I’m a business man!

Tommy Hilfiger, 83.30 €

RayBan, 118.30€

Στις διακοπές

Λέξη κλειδί: Άνεση. Είτε είναι Δεκέμβρης και βρίσκεσαι στο Bansko για ski, είτε είναι Αύγουστος και λιάζεσαι σε κάποια ήσυχη παραλία της Άνδρου, σημασία έχει πως είσαι offline, οι παλμοί σου ίσα που φτάνουν τους 65 και ότι δε σου προσφέρει άνεση, δεν έχει θέση εδώ. Το στυλ σου ακολουθεί ακριβώς τον ίδιο δρόμο με εσένα και παραμένει απλό, άνετο κι αγέρωχο. Οι tortoiseshell επιλογές στις διακοπές σου είναι πιο στάνταρ κι από τατουάζ σε μαθητευόμενο σεφ: πολυφορεμένο, αλλά πάντα θα αποτελεί μία σταθερή αξία. Μια εναλλακτική επιλογή μπορεί να είναι κάποιο λεπτό σχέδιο με ένα twist. πόντους.

Persol, 132.30€

RayBan, 118.30€

Στην προπόνηση

Λέξη κλειδί: Πρακτικότητα. Η άνοιξη έφτασε (μαζί με τις αλλεργίες), το καλοκαίρι πλησιάζει και το beach body παραμένει ένας βασικός στόχος. Ναι, το γυμναστήριο σου προσφέρει αμέτρητες επιλογές σε ασκήσεις, αλλά η outdoor προπόνηση έχει τη δική της αξία. Ακόμα όμως και το τρέξιμο στο διπλανό άλσος έχεις κάποιους μικρούς στυλιστικούς κανόνες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα μειώσεις την επίδοση σου για χάρη του look. Όπως κάθε επιλογή σου, έτσι και τα γυαλιά πρέπει να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή προστασία κι άνεση. Κάνε την έρευνα σου και διάλεξε το ζευγάρι που κυριολεκτικά θα ξεχνάς ότι το φοράς. Σου προτείνουμε 2 brands που έχτισαν το όνομα του με τους εξαιρετικούς φακούς και τους εργονομικούς σκελετούς για κάθε είδους δραστηριότητα.

Polaroid, 53.20€

Oakley, 104.30€

Στη βόλτα

Λέξη κλειδί: Ελευθερία. Καφές με την παρέα, brunch με το αμόρε ή χασαποταβέρνα με γονείς και θείους. Αυτές οι απλές στιγμές που σου επιτρέπουν να χαλαρώσεις μέσα στην καθημερινότητά σου, σου χαρίζουν ταυτόχρονα και την πολυτέλεια να μη σπας το κεφάλι σου για να επιλέξεις outfit. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι θα βγεις έξω με φανελάκι ‘Ανταλλακτικά Ο Μπάμπης’, απλά έχεις την ελευθερία να κρατήσεις ατόφιο το style σου χωρίς να σκέφτεσαι τις περιστάσεις. Προτίμησε απλά ρούχα (μονόχρωμα t-shirts και cargo παντελόνια) και άφησε τα αξεσουάρ να κάνουν τη διαφορά. Οι πολύχρωμοι φακοί, το νέο hot trend του 2019, ή ένα ζευγάρι τύπου phantos, μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργήσουν αίσθηση ‘Classy with a twist of hood’.

Emporio Armani, 111.30€

RayBan, 125.30€

Στις επίσημες εκδηλώσεις

Λέξη κλειδί: Κομψότητα. Μαύρο ή μπλε παντελόνι, άσπρο πουκάμισο, oversized ρολόι και γυαλιά ηλίου τύπου μάσκα: η επιλογή κυριολεκτικά του 95% των καλεσμένων σε γάμους, δεξιώσεις και βαφτίσια την τελευταία εικοσαετία στην Ελλάδα. Ποτέ δε θα ξεχωρίσεις όσο παραμένεις πιο γραφικός κι από τα Ζαγοροχώρια. Βάλε τέλος σε αυτή τη μάστιγα και δημιούργησε ένα ξεχωριστό και κομψό outfit. Οι πολύγωνοι φακοί είναι η πιο must επιλογή αυτή τη στιγμή και θα μπορούσαν να ταιριάξουν ιδανικά σε ένα μονόχρωμο σύνολο. Αν πάλι το όλο theme είναι πιο καλοκαιρινό, μια vintage επιλογή με tortoiseshell λεπτομέρειες συνδυασμένη με ένα λευκό μάο πουκάμισο θα δώσει στο look σου μία μοναδική ’50s αίσθηση.

RayBan, 125.30€

Persol, 139.30€

Όλη η επικαιρότητα