Ηλεία

Γυμνάσιο Καράτουλα: Η Γαλλική κουζίνα με …σεφ τους μικρούς μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Με μία εκδήλωση γεμάτη από γαστρονομικές απολαύσεις και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες από τον Γαλλικό Πολιτισμό συμμετείχε στην Εβδομάδα Γαλλοφωνίας  το Γυμνάσιο Καράτουλα. Κεντρικό θέμα ήταν «Άρωμα Γαλλίας με… Γαλλική κουζίνα».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μαγούλας του Δήμου Πύργου και οι μαθητές και οι μαθήτριες με την βοήθεια των μητέρων τους δημιούργησαν ποικιλίες γαλλικών γλυκών και τα προσέφεραν σε όλους τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Καράτουλα κ. Ανδρομάχη Λέλλα που ευχαρίστησε τους μαθητές και τους γονείς τους για την συμμετοχή τους, ενώ υπογράμμισε την μεγάλη συμβολή των Εκπαιδευτικών της Γαλλικής κ. Μαριφίλιας Φιλοπούλου και Εικαστικών κ. Βασιλείου Ιωακειμίδη. Παρουσιάστηκε στην συνέχεια οπτικό και ακουστικό υλικό με θέματα από την Ιστορία της Γαλλικής Κουζίνας από τα μεσαιωνικά χρόνια, τα κυριότερα γαστρονομικά αγαθά από τις περιοχής της Γαλλίας  αλλά και από κινηματογραφικές ταινίες με αναφορά σε σεφ και συνταγές.

Στο τέλος της εκδηλώσεως προσφέρθηκαν γλυκά σε όλους τους καλεσμένους μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και με πρωταγωνιστές τους μαθητές.

Το παρών μεταξύ των άλλων έδωσαν  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Βασίλειος Δημητρέλλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Θεόδωρος Κόρδας, ο Διευθυντής του Λυκείου Καράτουλα κ. Νίκος Σεβόπουλος, η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τίτα Τερζή, ο εφημέριος Καράτουλα π. Αθανάσιος Στεργιόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαγούλας κ. Δημήτριος Λιαρομμάτης, πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί της περιοχής κ. ά.

Όλη η επικαιρότητα