Ηλεία

Γυμνάσιο Πελοπίου: Κατάληψη λόγω…κρύου

Ακούστε το άρθρο

Σε κατάληψη του σχολείου τους, προχώρησαν χθες το πρωί οι μαθητές του Γυμνασίου Πελοπίου, διαμαρτυρόμενοι για τη μη επισκευή του συστήματος θέρμανσης, που τον τελευταίο μήνα έχει βάλει το σχολείο στην…κατάψυξη.

Από τις 24 Ιανουαρίου ο διευθυντής του σχολείου έχει ενημερώσει τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για τη σοβαρή βλάβη που σημειώθηκε στην εγκατάσταση. Το πρόβλημα, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία – από μηχανολόγους που έκαναν τον σχετικό έλεγχο – ήταν εξαιρετικά σοβαρό, με αποτέλεσμα, το καλοριφέρ να μην μπορεί να τεθεί σε λειτουργία, για λόγους ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών. Έκτοτε, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων, προσφέρθηκε και διέθεσε κάποια θερμαντικά σώματα, τα οποία ωστόσο – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης, λόγω νέων βλαβών που προέκυπταν.

Σε κατάληψη

Οι  μαθητές, διαπιστώνοντας πως οι υποσχέσεις που τους έδιναν δεν είχαν αντίκρισμα, καθώς ο καιρός περνούσε και λύση δε δινόταν, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου. Κι ενώ κάποιες φορές έδειχναν καλή διάθεση και επέστρεφαν στα θρανία και στα μαθήματά τους, βασιζόμενοι στις νέες υποσχέσεις, η λύση δεν ερχόταν.

Χθες το πρωί, προχώρησαν και πάλι σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για τη συμπλήρωση ενός μήνα χωρίς –ουσιαστικά- θέρμανση, ενώ στα αιτήματά τους προστέθηκε και η άμεση επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των συμμαθητών τους από την Καυκωνία (σ.σ περίπου 20 μαθητές Δημ. Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου) που από τα τέλη Ιανουαρίου, δεν μεταφέρονται με το λεωφορείο, καθώς έχει διακοπεί το μαθητικό δρομολόγιο, λόγω της σοβαρής κατολίσθησης που έχει σημειωθεί στον κεντρικό δρόμο του χωριού, καθιστώντας τον αδιάβατο από οχήματα. Έτσι, οι συμμαθητές τους φτάνουν στο σχολείο όταν και αν βρουν τρόπο και μέσο μεταφοράς.

Ξεκινούν οι εργασίες

Ερωτηθείς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, σημείωσε πως είναι ενήμερος τόσο για την κατάληψη όσο και για τα αιτήματα και προβλήματα που σημειώνουν οι μαθητές. Εξήγησε πως, σε συνομιλία που είχε τόσο με τον Διευθυντή του σχολείου όσο και με εκπροσώπους του δήμο Αρχαίας Ολυμπίας έλαβε διαβεβαιώσεις πως το πρόβλημα της θέρμανσης βρίσκεται στην τελική φάση επίλυσης, ενώ όσον αφορά στη μεταφορά των μαθητών της Καυκωνίας, έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για την εξεύρεση λύσης, με τη μεταφορά των παιδιών με ταξί, μέχρι να αποκατασταθεί η βατότητα και να επαναλειτουργήσει η γραμμή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Αντιδήμαρχος Βασίλης Αρβανίτης,  εξήγησε στην εφημ. «Πατρίς» πως πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα στην υποδομή του συστήματος θέρμανσης. «Αν και εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, ωστόσο κληθήκαμε τις τελευταίες ημέρες ως Σχολική Επιτροπή να το αναλάβουμε για να προχωρήσει το δυνατό συντομότερα. Η ζημιά ήταν μεγάλη, αλλά πλέον έχει βρεθεί λύση, και αύριο (σ.σ σήμερα) θα ξεκινήσουν οι εργασίες, καθώς σήμερα (σ.σ χθες) παραλάβαμε τα υλικά για την επισκευή. Θα γίνει εξωτερικό ¨μπάι πας¨ για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα και οι εργασίες ευελπιστώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αρβανίτης.

Όλη η επικαιρότητα