Ηλεία

Γυμνάσιο Σιμόπουλου: Η ‘συγγνώμη’ του Δημάρχου Ήλιδας στους μαθητές

“Συγγνώμη” ζήτησε από τους μαθητές του Γυμνασίου Σιμοπούλου ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος για τα όσα συμβαίνουν με την στέγαση του σχολείου, εξηγώντας τους ωστόσο ότι ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αυτό το σημείο και το σχολείο παραμένει ακόμη σε λυόμενες αίθουσες, ούτε για το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας πρόσφατα ήρθε να προσθέσει ‘το κερασάκι στην τούρτα’ με την απόφαση για μεταφορά του σχολείου στην Εφύρα.

Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Σιμοπούλου, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους γιατί αρνούνται την μεταφορά του Γυμνασίου στην Εφύρα, μαζί με τους γονείς τους και τους προέδρους της Τοπικής Κοινότητας Σιμοπούλου Νίκο Αργυρόπουλο και της Ροδιάς Χρήστο Αποστολόπουλο, επισκέφθηκαν χθες το πρωί τον Δήμαρχο Ήλιδας στο γραφείο του και παρουσία και των αντιδημάρχων απαίτησαν να βρεθεί λύση.

 

‘Ουδέποτε ρωτήθηκε ο δήμος’

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ξεκαθάρισε και δημοσίως ότι ουδέποτε ρωτήθηκε η άποψη του δήμου για την μεταφορά του Γυμνασίου και ότι πρόκειται για μία απόφαση που εξέδωσε μόνο του το Υπουργείο Παιδείας. Εξέφρασε δε την έκπληξή του για το γεγονός ότι ερωτάται ο δήμος για υποδεέστερα θέματα και δεν ρωτήθηκε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. «Σας διαβεβαιώνω ότι ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι σύμβουλοι ρωτήθηκαν για τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα