Γυναίκα

Γυμναστική για εγκύους στη θάλασσα: Αυτές είναι οι super ασκήσεις!

Ακούστε το άρθρο

Η γυμναστική είναι υγεία και χαρίζει ευεξία. Ειδικά αν γίνεται κοντά στη φύση. Αν είσαι έγκυος και θέλεις να γυμναστείς θα πρέπει να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου μιας και αυτός ξέρει καλύτερα από τον καθένα την κατάστασή σου και το ιστορικό σου. Αν πάρεις το οκ, τότε δεν έχεις παρά να βρεθείς κοντά σε θάλασσα και να κάνεις τις παρακάτω ασκήσεις!

  • Το τρέξιμο είναι είδος γυμναστικής που γυμνάζει όλο το σώμα. Με το νερό να καλύπτει τα πόδια σας περίπου μέχρι το γόνατο, προσπαθήστε να τρέξετε, παράλληλα με την ακτή. Η αντίσταση του νερού θα δυσκολέψει την κίνηση και θα την κάνει πιο αργή. Φροντίστε να σηκώνετε ψηλά το γόνατο, έτσι ώστε ο μηρός να είναι παράλληλος με την επιφάνεια του νερού. Κρατήστε χαλαρό ρυθμό για 20 λεπτά. Αν δεν μπορείτε μη ζοριστείτε γιατί θα σας κάνει κακό παρά καλό. Στην αρχή μπορείτε να τρέξετε ένα δεκάλεπτο. Επίσης αποφύγετε τις ώρες που καίει ο ήλιος.
  • Το κολύμπιείναι η καλύτερη γυμναστική για όλους πόσο μάλλον στην εγκυμοσύνη. Βάλτε σαν στόχο ένα σταθερό σημείο (μια σημαδούρα ή μια πλήρη διαδρομή στην πισίνα) και κολυμπήστε μέχρι να το φτάσετε. Υπολογίστε πόσο χρόνο κάνατε και χρησιμοποιήστε τον μισό από αυτόν τον χρόνο για ξεκούραση. Επαναλάβετε για 15-20 λεπτά.

Όλη η επικαιρότητα