Μπάσκετ

Γύρισε από την… κόλαση ο Ολυμπιακός με μπροστάρη τον Παπανικολάου

Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός με μία ανατροπή που θύμιζε προ τριετίας ένδοξες εποχές γύρισε ένα χαμένο ματς και επικράτησε της Μπασκόνια με 91-87.

Κώστας Παπανικολάου (22π., 6ρ.) και Ζακ ΛεΝτέι (23π., 9ρ.) έκαναν τα αδύνατα δυνατά και χάρισαν μία σπουδαία νίκη στην ομάδα τους.  Αμφότερες οι ομάδες παρουσιάστηκαν επηρεασμένες από τις απουσίες των Μιλουτίνοφ, Σενγκέλια και Γκρέιντζερ.

Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα του αγώνα ακούμπησαν συχνά την μπάλα στον Πουαριέ λόγω της απουσίας του Μιλυτίνοφ και μαζί με τον Χουέρτας δημιούργησαν προβλήματα (7-9, 5’). Παπανικολάου (από τα 6.75) και Πρίντεζης (από το low post) πρόσφεραν με τη σειρά τους πόντους στην ομάδα τους η οποία ανέκαμψε στον πίνακα του σκορ (14-11, 7’).  Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου ο Γάλλος σέντερ των Βάσκων συνέχισε να σκοράρει, αλλά δύο καλάθια του Χίλιαρντ ήταν αυτά που έδωσαν το προβάδισμα στην Μπασκόνια (20-22, 10’).

Ο ΛεΝτέι βρήκε χώρο δράσης απέναντι στον Ντιοπ, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν καλάθια στον αιφνιδιασμό και βρέθηκαν στο +4 (26-30, 14’). Η άμυνα του Ολυμπιακού κοντά στο καλάθι πρόσφερε «περιπάτους» στους Βάσκους οι οποίοι με πολλά εύκολα καλάθια έκαναν το 36-43 (17’).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα του Ολυμπιακού λειτούργησε πολύ καλύτερα χάρη κυρίως στους Μάντζαρη, Παπανικολάου και Μπόγρη. Στην επίθεση ο «Παπ» με 2/2 τρίποντα ισοφάρισε στους 53 πόντους (26’). Οι Βάσκοι όμως αντέδρασαν και με δικό τους σερί 7-0 προσπέρασαν ξανά με 55-62 (30’).

Στον Ολυμπιακό ήθελαν να δώσουν όλες τους δυνάμεις για την επιστροφή στο σκορ και ήξεραν πως τα πάντα ξεκινούσαν από την άμυνα. Με αρκετή πίεση και έλεγχο του ριμπάουντ, οι Πειραιώτες βρήκαν τρόπο να μειώσουν σε 67-68 (36’) χάρη σε συνεχόμενα καλάθια του ΛεΝτέι. Ο Βιλντόζα όμως με 6 συνεχόμενους πόντους, έκοψε προσωρινά τη φόρα των «ερυθρόλευκων» αφού και πάλι ο ΛεΝτέι πρόσφερε λύσεις με προσωπικά καλάθια (71-74, 37’). Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν με τη διαφορά στους τρεις πόντους να μην κάνουν φάουλ και ο Παπανικολάου τους… τιμώρησε στέλνοντας με τρίποντο το παιχνίδι στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο οι Πειραιώτες βρήκαν μακρινά σουτ και πήραν προβάδισμα 5 πόντων (87-82, 42’). Η Μπασκόνια με τον Πουαριέ να έχει αποβληθεί με φάουλ είχε περιορισμένες λύσεις. Με το ΣΕΦ να έχει πάρει… φωτιά, οι Πειραιώτες έμειναν ψύχραιμοι και πήραν σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-47, 55-62, 80-80, (παρ.) 91-87

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα