Ηλεία

Γυρίσματα στην Κουρούτα την Κυριακή

Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο θα βρεθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Απριλίου, Κυριακή του Θωμά, ο δήμος Ήλιδας καθώς ‘επισκέπτεται’ την περιοχή η εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» που προβάλλεται από το κανάλι της Βουλής.

Την εκπομπή παρουσιάζει ο γνωστός μουσικολόγος Χρήστος Π. Μυλωνάς και θα επισκεφθεί τον δήμο Ήλιδας για να πραγματοποιήσει την εκπομπή του με θέμα: «Αφιέρωμα στο Ηλειακό δημοτικό τραγούδι».

Η εκπομπή διοργανώνεται σε συνεργασία με τον δήμο Ήλιδας, προκειμένου να προβληθεί η περιοχή, καθώς εκτός από την δημοτική παράδοση θα αναδειχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, τα μνημεία, οι βυζαντινοί ναοί και οι ομορφιές του τόπου.

Η προετοιμασία βρίσκεται στην τελική ευθεία και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γυρίσματα σε διάφορα αξιοθέατα του δήμου Ήλιδας, οι εικόνες των οποίων θα πλαισιώσουν την εκπομπή. Το τελικό γύρισμα έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί στην πλατεία της Κουρούτας, μία περιοχή που χαρακτηρίζει τον δήμο Ήλιδας και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή της.

Στα γυρίσματα θα λάβουν μέρος 14 Πολιτιστικοί Σύλλογοι του δήμου Ήλιδας, ενώ θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από έξι χορευτικά τμήματα. Παράλληλα, θα έχουν στρωθεί τραπέζια με παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων θα αναδειχθεί η τοπική παράδοση και το παραδοσιακό τραγούδι, ενώ θα μιλήσουν και άνθρωποι της περιοχής που έχουν ασχοληθεί και έχουν γνώσεις γύρω από το θέμα.

Όλη η επικαιρότητα