Ελλάδα

H ενημέρωση για τον εμβολιασμό (vid)

Ακούστε το άρθρο

Στην ενημέρωση, που έγινε στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, συμμετέχει η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Θεοδωρίδου: Δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τα εμβόλια

Στο σημαντικό αριθμό των διστακτικών για εμβολιασμό περιλαμβάνονται αρκετοί, και η βοήθεια της Εκκλησίας είναι σημαντική για την άρση των δισταγμών, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της covid-19 που έχουν χρησιμοποιηθεί από εμβρυικά κύτταρα που έχουν διακοπεί. Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, ξεκαθάρισε η κ. Θεοδωρίδου. Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής, είπε. Στο θέμα εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων, τόνισε η καθηγήτρια.

Επιπλέον η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε ότι «το εργαστήριο των μεταλλάξεων είναι ανεμβολίαστοι», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου που ελλοχεύει για όσους ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει αύριο, Τρίτη 20/07, η πλατφόρμα για τους κατ’οίκον εμβολιασμούς

Την Τρίτη 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους κατ’οίκον εμβολιασμούς, για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβασή τους σε εμβολιαστικά κέντρα.

Οι πολίτες που θα εμβολιαστούν κατ’οίκον θα λαμβάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από αύριο, επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ακόμα και αυθημερόν με οποιοδήποτε εμβόλιο, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα.

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι στιγμής σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 65.000 πολίτες και μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 85.000 πολίτες.

Από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος και μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 9.870.000 εμβολιασμοί. Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μία δόση αντιστοιχούν σε ποσοστό 52% του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ με δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί ποσοστό 44% επί του γενικού πληθυσμού και 52% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Πηγή: newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα