Lifestyle

H αγωγή των 500.000 ευρώ που άφησε άφωνο τον Βέρτη

Ακούστε το άρθρο

Της Σοφίας Σπίγγου

Μετά τις καταγγελίες του Ιγνάτιου Μάγκου, άλλοτε φίλου του τραγουδιστή, για χρέη ύψους 500.000 ευρώ και ανέντιμη συμπεριφορά απέναντί του, ο Νίκος Βέρτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για προσβολή της προσωπικότητάς του. Η πλευρά του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία ζήτησε αναβολή της υπόθεσης, χωρίς ωστόσο το αίτημα να γίνει δεκτό από το δικαστήριο, που προχώρησε κανονικά στην εκδίκαση της υπόθεσης.

«Εγώ γνωρίζω ότι πέρυσι τέτοια εποχή έβλεπα μια τηλεοπτική εκπομπή. Ο Νίκος Βέρτης είναι συνεργάτης μου και στον Μάγκο έχω εργαστεί κάποιες φορές που ανέβαινα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι υπεύθυνος κρατήσεων στα μαγαζιά που τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης, κάνω δημόσιες σχέσεις. Εβλεπα λοιπόν την εκπομπή του και στο πάνελ ήταν ένας δημοσιογράφος, που έχει γράψει για το θέμα. Από κάτω έπαιζε τίτλος “Ο Βέρτης χρωστάει 500.000 ευρώ”. Λίγο αργότερα βγήκε σε σύνδεση ο Ιγνάτιος Μάγκος κι έλεγε “έχω μισθωτήριο συμβόλαιο για τα μαγαζιά και εμπλεκόμενος τρίτος είναι ο Νίκος Βέρτης. Η εκπομπή παίζει και στην Κύπρο και υπήρχε τρέιλερ ότι χρωστάει 500.000 ευρώ!”» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ο Ιγνάτιος Μάγκος δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στη «νύχτα», έχοντας στο παλμαρέ του μαγαζιά όπως το «Ρόδον», τα «Αστρα», το «Πρίβιλετζ», το «Βαρελάδικο», το «Οραμα» και το «Λίντο». Για τα δύο τελευταία προέκυψε η διαμάχη του με τον Νίκο Βέρτη, τον οποίο -όπως ισχυρίζεται- είχε ανακαλύψει και καθιερώσει στη Θεσσαλονίκη και διατηρούσαν «οικογενειακή σχέση». Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι εκείνος είχε νοικιάσει πρώτος τον χώρο, τον οποίο χρησιμοποίησαν τελικά ο τραγουδιστής και οι δύο εταιρείες του. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο επιχειρηματίας, στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης υπάρχουν υπέρ του αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, ενώ έχει καταθέσει αγωγή ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ και μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή.

Για νόμιμη ενοικίαση των δύο νυχτερινών κέντρων έκανε λόγο στο δικαστήριο ο συνεργάτης του τραγουδιστή. Οταν ρωτήθηκε από την έδρα σχετικά με το αν οι αναφορές του Ιγνάτιου Μάγκου είχαν επιπτώσεις στον δημοφιλή τραγουδιστή, ο συνεργάτης του ισχυρίστηκε ότι είχε φθάσει στο σημείο να μην μπορεί να τραγουδήσει. «Ολα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Μάγκο στην εκπομπή αυτή, είχαν επιπτώσεις στην οικογένεια και τη δουλειά του. Ακόμα και στους σερβιτόρους στο μαγαζί. Τον κοίταζαν κάπως. Ηξεραν ότι δουλεύουν με ένα καλό παιδί και ξαφνικά άκουγαν διάφορα. Ακόμη κι εμένα με ρωτούσαν οι συγγενείς αν συνεργάζομαι με απατεώνα. Να σας πω ότι και οι θαυμαστές του έμπαιναν στο καμαρίνι και τον ρωτούσαν αν πήρε τα μαγαζιά του ανθρώπου. Εκείνος στενοχωριόταν και δεν μπορούσε να τραγουδήσει. Μέχρι τώρα μας πολεμάει. Δημιουργεί συνεχώς προβλήματα» ισχυρίστηκε ο μάρτυρας.

Η πλευρά του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη έθιξε στο δικαστήριο και το θέμα της φιλίας μεταξύ των διαδίκων, ρωτώντας επίμονα τον μάρτυρα σχετικά με το ποιος έκανε «φίρμα» τον Νίκο Βέρτη, καθώς ο Ιγνάτιος Μάγκος στη συνέντευξή του είχε αναφέρει: «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Για μένα το θέμα είναι ηθικό. Δεν πίστευα ποτέ πως ο τραγουδιστής που ανέδειξα, επένδυσα και τον έκανα να ξεχωρίσει, θα μου φερόταν με αυτόν τον τρόπο».

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα