Lifestyle Κόσμος

H Conchita της Eurovision εξομολογείται ότι είναι θετική στον HIV, επειδή την απειλεί ο πρώην της

Ακούστε το άρθρο

Η 29χρονη Conchita Wurst είχε προκαλέσει αίσθηση όταν το 2014 είχε κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού η ιδιαίτερη εμφάνισή της τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. Κάτι τέτοιο καταφέρνει για δεύτερη φορά τώρα, με το τελευταίο της post στο instagram.

Συγκεκριμένα, η Conchita μοιράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό μια φωτογραφία στη λεζάντα της οποίας αποκαλύπτει ότι είναι φορέας του HIV. Όπως σημειώνει η ίδια, δεν θεωρούσε ότι αυτή ήταν μια πληροφορία που έπρεπε να μοιραστεί δημόσια, αλλά το έκανε επειδή ένας πρώην της την απειλούσε με τη δημοσιοποίηση της οροθετικότητάς της.

Δες την ανάρτησή της.

«[…]Είμαι θετική στον HIV εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό δεν αφορά το κοινό, αλλά ένας πρώην απειλεί να δημοσιοποιήσει αυτή την προσωπική πληροφορία και δε θα δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να με εκφοβίζει ή να επηρεάζει τη ζωή μου[…]Απ’ όταν έλαβα τη διάγνωση, είμαι σε θεραπεία, χωρίς διακοπή εδώ και πολλά χρόνια και πλέον ο ιός δεν ανιχνεύεται στο αίμα μου που σημαίνει ότι δεν μπορώ και να τον μεταδώσω.

Μέχρι τώρα δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω αυτή την πληροφορία για πολλούς λόγους, από τους οποίους θα αναφέρω μόνο δύο: πρώτα απ’ όλα η οικογένειά μου, οι οποίοι ξέρουν τα πάντα και με στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Με ευχαρίστηση τους στέρησα την προβολή που συνδέεται με το ότι ο γιος, ο εγγονός και ο αδερφός τους είναι οροθετικός. Παρομοίως και οι φίλοι μου το γνωρίζουν αυτό εδώ και κάποιον καιρό και το διαχειρίζονται αμερόληπτα, κάτι που θα ευχόμουν να γίνει και με όλους όσοι ανησυχούν και ενδιαφέρονται. Δεύτερον, είναι μια πληροφορία, κατά τη γνώμη μου, η οποία αφορά σχεδόν αποκλειστικά, αυτούς με τους οποίους η σεξουαλική επαφή αποτελεί επιλογή[…] Ελπίζω η απόφασή μου να εξομολογηθώ κάτι τέτοιο να βοηθήσει ώστε να μειωθεί το στίγμα για τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί με HIV εξαιτίας της δικής τους συμπεριφοράς ή των άλλων[…] Για τους fans μου: η πληροφορία για την οροθετικότητά μου μπορεί να είναι καινούρια για εσάς, αλλά γενικότερα η κατάστασή μου δεν είναι! Είμαι καλά και είμαι πιο δυνατή και πιο απελευθερωμένη από ποτέ. Ευχαριστώ για τη στήριξή σας».

Πηγή: LADYLIKE 

Όλη η επικαιρότητα