Ηλεία

H ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας «κόβει» το νερό στους κακοπληρωτές

Δραστικά μέτρα για τους κακοπληρωτές!
Ακούστε το άρθρο

Δραστικά μέτρα για τους κακοπληρωτές παίρνει η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας που σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διακοπή παροχής νερού στους οφειλέτες λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τον λόγο αυτό υπέγραψε σύμβαση με ανάδοχο εταιρεία προϋπολογισμού 12.400 ευρώ.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του, ο πρόεδρος Νίκος Μαρούντας: «Η Δ.Ε.Υ.Α. Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Η υστέρηση αυτή των εσόδων δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, μιας και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τα 1.900.000 ευρώ. Έχει δε προβεί σε διάφορες νόμιμες ενέργειες είσπραξης των οφειλών της, αποστέλλοντας προσωπικές επιστολές στους οφειλέτες καταναλωτές της, βεβαιώνοντας στη Δ.Ο.Υ. ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις».

Η Υπηρεσία αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή της έναν μόνιμο υδραυλικό και δύο εργάτες, οι οποίοι μετά βίας κατορθώνουν να καλύψουν τις ανάγκες της σε επισκευές και συντηρήσεις των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και λόγω της επέκτασης της περιοχής αρμοδιοτήτων της (άρθρο 1 την παρ. 2, εδάφιο 15.5 του Ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ») και στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Φολόης, Λασιώνας, Λαμπείας, καλείται να εξυπηρετεί σήμερα εργασίες τριπλάσιων περιοχών οι οποίες αφ’ ενός είναι πολύ απομακρυσμένες και αφ’ ετέρου παρουσιάζουν πολύ συχνά βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης.

Επειδή, σε καμία περίπτωση το παραπάνω μόνιμο προσωπικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακοπή παροχών με ανεξόφλητους λογαριασμούς, χωρίς να διαταραχθεί η συνέπεια της Δ.Ε.Υ.Α. στις επισκευές των βλαβών και συντηρήσεων των δικτύων, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη ανάθεσης σε ανάδοχο προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες διακοπές παροχών, διότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω των διακοπών των παροχών ύδρευσης των καταναλωτών της, θα εισπράξει μεγάλο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της και έτσι θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως Δ.Ε.Η., Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο, Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, Δάνειο και Προμηθευτές.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του Κανονισμού Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Α.Ο. «Η πληρωμή του λογαριασμού γίνεται στα ταμεία της ΔΕΥΑ. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού η ΔΕΥΑ., μπορεί να προβαίνει στη διακοπή της παροχής νερού χωρίς άλλη ειδοποίηση και χωρίς να φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκύψουν από τη διακοπή της υδροδότησης. Από την επομένη της λήξης της προθεσμίας πληρωμής και μέχρι την πλήρη εξόφληση του λογαριασμού, η οφειλή μπορεί να επιβαρύνεται με προσαυξήσεις ή τόκους, που καθορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ».

Όλη η επικαιρότητα