Categories: Super league

H δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό

Share

Μέσω επίσημης γραπτής δήλωσης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε τις προθέσεις του για την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, κάλεσε σε συστράτευση όλες τις παναθηναϊκές δυνάμεις μέσω του «PAO Foundation», τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί τη μόνη λύση για την ανάπτυξη του «τριφυλλιού» σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη της δημιουργίας της Παναθηναϊκής Πολιτείας στο ΟΑΚΑ, το οποίο τονίζει πως είναι ζωτικής σημασίας έργο για το μέλλον του συλλόγου.

Όσον αφορά την ΠΑΕ, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει η ΠΑΕ να απαλλαγεί από τα χρέη του παρελθόντος, το οποίο τονίζει στην επίσημη τοποθέτηση του.

Επιπλέον, σημαντικό είναι το γεγονός ότι θεωρεί σημαντική τη δημιουργία του «PAO Foundation» και για το μέλλον του μπάσκετ, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα επανεξετάσει ακόμα και την παραμονή του στην ΚΑΕ.

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Το 2017 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για την οικογένεια μου καθώς συμπληρώνουμε αισίως 30 χρόνια που κρατάμε τα ηνία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Στα τριάντα αυτά συναπτά χρόνια, επενδύοντας χρόνο, κόπο, ιδρώτα αλλά και πακτωλό χρημάτων, καταφέραμε να κάνουμε το μπασκετικό Παναθηναϊκό την πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια, το ένα Διηπειρωτικό, οι δεκάδες εγχώριοι τίτλοι αλλά και οι κορυφαίοι αθλητές που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι όλα αυτά τα χρόνια, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μαζί φυσικά και οι γενιές Παναθηναϊκών, που μεταλαμπάδευαν την Παναθηναϊκή Ιδέα, αντλώντας δύναμη από τις τεράστιες επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ, η οποία ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ, αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο σε κάθε αγωνιστική σεζόν, εδώ και 21 χρόνια.

Όλα τα παραπάνω αλλά και τόσα ακόμα με κάνουν υπερήφανο που είμαι Παναθηναϊκός. Η αγάπη μου για το τριφύλλι, δεν μου επιτρέπει να μένω αδιάφορος βλέποντας τη σημερινή θλιβερή κατάσταση τόσο στον Ερασιτέχνη, όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου.

Η ποδοσφαιρική ομάδα διολισθαίνει αγωνιστικά, την ίδια στιγμή που ο ΟΣΦΠ απλώνει… ρίζες παντού, ενώ η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ενδυναμώνονται.

Ταυτόχρονα, ο Ερασιτέχνης έχει οδηγηθεί στην «εντατική – κλινικά νεκρός» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς πληγώνεται συνεχώς κι αυτό δεν μπορεί παρά να έχει ανάλογο αντίκτυπο και στο μπάσκετ. Πολύ περισσότερο δε όταν το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας δεν μας επιτρέπει να ανταγωνιστούμε επί ίσοις όροις τα διεθνή δεδομένα και να κρατήσουμε την ομάδα στο υψηλότερο σκαλοπάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως επιθυμούμε και έχουμε συνηθίσει.

Το PAO Foundation αποτελεί όχι απλά μια πρόταση για το παρόν και το μέλλον ολόκληρου του Συλλόγου αλλά, κατά την προσωπική μου άποψη, μονόδρομο για τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού.

Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η συστράτευση όλων των Παναθηναϊκών Δυνάμεων, τόσο των επιφανών φίλων του τριφυλλιού, όσο και των απλών φιλάθλων. Για να γίνει το πρώτο βήμα απαιτείται η παρούσα διοίκηση να παραδώσει την ΠΑΕ, απαλλαγμένη από τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος.

Παράλληλα, βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας. Η συστέγαση δηλαδή όλων των τμημάτων του Συλλόγου. Ελπίζω ότι η παρούσα Κυβέρνηση, θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, παραχωρώντας μας με μακροχρόνια μίσθωση το ΟΑΚΑ.

Η επιτυχία του PAO Foundation θα εξασφαλίσει την αυτοχρηματοδότηση όλων των τμημάτων του Συλλόγου, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπου η ομάδα δεν είναι δέσμια κανενός προσώπου / παράγοντα και αντίστροφα ο παράγοντας δεν γίνεται δέσμιος του Συλλόγου.

Σε αντίθεση με τους άλλους συλλόγους, οι Παναθηναϊκοί θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι και δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να μας χαριστούν χρέη, γήπεδα ή και… τίτλοι.

Θέλω να πιστεύω ότι αφενός μεν οι επιφανείς Παναθηναϊκοί, αφετέρου δε ο απλός κόσμος, θα ανταποκριθούν άμεσα και με θέρμη στο κάλεσμα μας, δείχνοντας ουσιαστικά εμπράκτως την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαι υποχρεωμένος να επανεξετάσω τη θέση και την εμπλοκή μου στα δρώμενα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ξεκαθαρίζω ότι η ειλικρινή πρόθεση μου δεν είναι να αναλάβω προσωπικά την ΠΑΕ, ούτε καν να τη διαχειριστώ, πόσο μάλλον δε να επωμιστώ τις οικονομικές αστοχίες των προηγούμενων ετών. Πέραν τούτου, το ομιχλώδες και σκοτεινό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια, ούτε το γνωρίζω, ούτε επιθυμώ να το μάθω.

Μοναδική πρόθεση μου είναι να αποτελέσω το θεματοφύλακα της Παναθηναϊκής Ιδέας, έχοντας ως προίκα τη σπουδαία πορεία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού τα τελευταία τριάντα χρόνια, που μου δημιουργεί την ηθική υποχρέωση να δώσω τη μάχη για την αναγέννηση του Συλλόγου.

Εντός του Οκτωβρίου θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τον πλήρη στρατηγικό σχεδιασμό και τον τρόπο υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, ώστε να διαπιστώσουμε αν προκύπτουν οι απαραίτητες οικονομικές προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος σε όλα τα επίπεδα.

Ευελπιστώ ότι σύντομα θα τραγουδάμε ξανά όλοι μας «Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ».

Πηγή: Εφ.Καθημερινή