Categories: Ψυχαγωγία

H Disney, τα δικαιώματα των ταινιών και το Netflix

Share

Το Disney+, το νέο κανάλι streaming της Disney, δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να κατεβάζουν μια ταινία ή σειρά για να τη δουν αργότερα offline.

Μόνο που όπως έγινε σαφές προσφάτως, αυτά τα downloads θα εξαφανίζονται μαγικά αν οι τίτλοι φύγουν από την κατοχή της.

Παρά το γεγονός δηλαδή ότι λίγο πρωτύτερα ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, είχε πει πως τα downloads θα είναι διαθέσιμα ακόμα κι αν φύγουν τα δικαιώματα της ταινίας από την εταιρία. Όσο παραμένεις συνδρομητής της, ό,τι κατέβασες θα είναι πάντα εκεί, στον σκληρό σου.

Μόνο που τελικά αποδεικνύεται πως ο γενικός δεν ήταν καλά πληροφορημένος! Και με βάση τις παλιότερες συμφωνίες Disney και Netflix, δεν είναι καθόλου απίθανο κάποιο από το περιεχόμενό της να επιστρέψει στο Netflix, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg.

Ταινίες που είναι τώρα αποκλειστικά δικό της περιεχόμενο (το 2020 δηλαδή), ως το 2026 μπορεί να μεταπηδήσουν στο Netflix, καθώς οι συμφωνίες έγιναν πριν αποφασίσει η Disney να φτιάξει δικό της streaming κανάλι.

H Disney είχε ανακοινώσει ήδη από τον Αύγουστο του 2017 πως αποσύρει όλο το περιεχόμενό της από το Netflix, παρά το γεγονός ότι λίγο πρωτύτερα οι δύο εταιρίες είχαν υπογράψει ένα συμβόλαιο με 9 νούμερα (δεν ανακοινώθηκε ποτέ το ακριβές ποσό) ώστε να μπορεί το Netflix να παίζει τις νέες ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων της Disney.

Όσο περιεχόμενο της Disney παραμένει ακόμα στο Netflix, θα εξαφανιστεί κι αυτό μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2020, λιγότερο από 2 μήνες μετά το λανσάρισμα του Disney+ δηλαδή (12 Νοεμβρίου).

Πραγματικός χαμός θα γίνει μέσα στο 2020…

via