Ηλεία

H δωρεά έφερε συγκίνηση… Ιστορική στιγμή στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

Με μια ιστορική στιγμή συνοδεύτηκε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, καθώς ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ. Γερμανός,  υπέγραψε τη δωρεάν παραχώρηση του ποσοστού της Μητρόπολης στο κτίριο όπου στεγάζεται ο σύλλογος.

Ο Σεβασμιότατος τόνισε ότι υλοποιεί την απόφαση της αείμνηστης δωρήτριας Χαρίκλειας Μπιρμπίλη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που προσφέρουν οι δικηγόροι και στις συνθήκες υπό τις οποίες το επιτυγχάνουν στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

«Είστε συμπαραστάτες του ηλειακού λαού και συνεργάτες μας για την απόδοση του δικαίο», είπε ο Μητροπολίτης Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, τόνισε αρχικά ότι κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί ξεκίνημα για νέες προσπάθειες και υπογράμμισε τη δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, τονίζοντας με αυτά τα δεδομένα οι δικηγόροι της Ηλείας αγωνίζονται για να μεταβάλουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια.

«Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, για τους δικηγόρους, καθώς βρεθήκαμε σε κινητοποιήσεις από τις πρώτες ημέρες. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις. Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα συνεχίσει να προσπαθεί να επιτελεί το έργο του, θα συμβάλει με τον πιο θετικό τρόπο στην απονομή της δικαιοσύνης σε τοπικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα, να συμπαραστέκεται στα μέλη του, σε οτιδήποτε έχουν να αντιμετωπίσουν και βεβαίως να βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας και κάθε άνθρωπο ο οποίος χρειάζεται τη συμπαράσταση ενός δικηγόρου και έχει ανάγκη προσφυγής στη δικαιοσύνη προκειμένου να βρει το δίκιο του», επισήμανε ο κ. Δημητρουλόπουλος, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις μέσα στο 2008, μεταξυ μεταξύ των οποίων και η διεξαγωγή του πρωτάθληματος μπάσκετ δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου.

Έγινε πράξη η επιθυμία για δωρεά

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στο χρονικό της δωρεάς της Χαρίκελειας Μπιρμπίλη προς τον Δικηγορικό Σύλλογο, εις μνήμη του Διον. Μπιρμπίλη, τονίζοντας ότι τα διάφορα γραφειοκρατικά προσκόμματα ξεπεράστηκαν για να υλοποιηθεί η δωρεά, και εξέφρασε τη ευγνωμοσύνη του προς τον Μητροπολίτη Ηλείας για τη βούλησή του να ολοκληρωθεί η δωρεά.

«Τα δικηγορικά μας γραφεία θα είναι πάντοτε σπίτι σας, θα είστε ευπρόσδεκτος και πάντοτε θα σας υποδεχόμαστε με πολλή αγάπη», είπε προς τον Σεβασμιότατο ο κ. Δημητρουλόπουλος.

Ο κ. Δημητρουλόπουλος αναφέρθηκε στην συμβολή και την πολύτιμη βοήθεια του δικηγόρου Φώτη Λουμίτη, του αρχιτέκτονα μηχανικού κ. Πετρόπουλου, της συμβολαιογράφου κυρίας Παυλοπούλου, αλλά και των πρώην προέδρων του συλλόγου κ.κ. Θεοδώρου και Τσαμπούκα.

Τα συμβόλαια υπεγράφησαν αμέσως μετά την κοπή της πίτας, η οποία έγινε από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό και τον Επίσκοπο Ωλένης, Αθανάσιο. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Δημητρουλόπουλος προσέφερε ως δώρο στον Μητροπολίτη Ηλείας ένα επιτραπέζιο ρολόι. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν η Πρόεδρος Πρωτοδικών Ηλείας κα Αγγελική Καγιούλη, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης, η πρόεδρος Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Ηλείας, Αγγελική Ανδρικοπούλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας κ. Κατσαρός, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος δικαστικοί, συμβολαιογράφοι και δικηγόροι, κ.ά.

Όλη η επικαιρότητα