Αθλητισμός

H Energean στηρίζει τη διοργάνωση του 3ου Μαραθώνιου Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Energean Oil & Gas αποφάσισε να στηρίξει ως Μέγας Χορηγός τη διοργάνωση του 3ου Μαραθώνιου Ολυμπίας και των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από την Παρασκευή 24 Μαρτίου έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου, με την υποστήριξη των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας και Πύργου.

Η Energean θεωρεί ότι, πέραν της προφανούς σύνδεσης της γενέτειρας του ολυμπιακού ιδεώδους με το αγώνισμα του Μαραθωνίου και τους ιστορικούς συμβολισμούς του, η διοργάνωση του 3ου Μαραθώνιου Ολυμπίας λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την προβολή της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της ευρύτερης περιοχής της Ηλείας.

Επιπλέον η διοργάνωση ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, ενδυναμώνοντας σημαντικά το προφίλ της περιοχής και ως τουριστικού προορισμού, με βασική, βεβαίως, πύλη εισόδου το Κατάκολο Πύργου Ηλείας, στη θαλάσσια περιοχή του οποίου βρίσκεται το πρώτο στην ιστορία της Δυτικής Ελλάδας κοίτασμα υδρογονανθράκων που έχει περάσει στο στάδιο της εκμετάλλευσης και το οποίο διαχειρίζεται η Energean.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πρόκειται να διεξαχθούν:

  • Ο βασικός αγώνας Μαραθώνιος Ολυμπίας
  • Ο ημιμαραθώνιος Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας
  • Ο αγώνας δρόμου Αρχαίας Ήλιδας, 12 χιλιομέτρων
  • Ο νυχτερινός αγώνας του Πύργου, 2 χιλιομέτρων
  • Οι αγώνες δρόμου για όλους της Αρχαίας Ολυμπίας και της Αμαλιάδας, 2 χιλιομέτρων

Επίσης στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας πρόκειται να απονεμηθούν ειδικές τιμητικές βραβεύσεις σε διακεκριμένους αθλητές.

Στην διοργάνωση του 3ου Μαραθώνιου Ολυμπίας συμμετέχουν επίσης το σωματείο «Μαραθώνιος Ολυμπίας» καθώς και τα αθλητικά σωματεία «Ολυμπιονίκης» Αρχαίας Ολυμπίας και «Κόροιβος» Αμαλιάδας.

 

Όλη η επικαιρότητα