Πολιτική

H ΕΣΗΕΑ καταδικάζει γενικώς τη βία

Με μια γενικόλογη ανακοίνωση παρά τα όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες, η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε τη βία αλλά απέφυγε να πάρει θέση για τον ειδικό γραμματέα Γ. Φιλιππάκη ο οποίος με τις αναρτήσεις του προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Στη λογική του «Πόντιου Πιλάτου» η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση χωρίς να τολμήσει να κάνει αναφορές στον δημοσιογράφο για τον οποίο έχει ζητηθεί η παραίτησή του.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας κατά φυσικών προσώπων, «ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου και όλα όσα ακολούθησαν τις  τελευταίες ώρες για το θέμα του Γ. Φιλιππάκη. Μόνο για νηφαλιότητα και καθαρή σκέψη των δημοσιογράφων μίλησε, μη μπορώντας για ακόμη μια φορά να δώσει την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινείται το επάγγελμα που άλλωστε όπως λέει και το μότο της Ενωσης «η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δημοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να τραυματίσουν την Δημοκρατία, απαιτείται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους. Η απάντηση σε καταστάσεις που την απειλούν οφείλει να είναι, σε κάθε περίπτωση, πολιτική και ομόθυμη.

Ευτυχώς, αυτή την φορά η τρομοκρατική επίθεση δεν βρήκε το στόχο της.

Αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής για πολιτικές, που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή με διακριτές ευθύνες, για τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις όλη αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να υπαγορεύσουν εξελίξεις, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο δεύτερος στόχος του “αποστολέα” που δεν δίνει την ταυτότητά του.

Η ψυχραιμία, όμως, η υπευθυνότητα και η καθαρή σκέψη είναι προϋποθέσεις και για τη δημοσιογραφική προσέγγιση στα ζητήματα αυτά, με σεβασμό, όμως, στη δεοντολογία και τις ανθρώπινες αξίες, είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής.

Όλη η επικαιρότητα